نیوز سیتی!
18 بهمن 1402 - 14:21

450 هزار نفر در آذربایجان شرقی رایگان تحت پوشش بیمه سلامت هستند

مدیرکل بیمه سلامت آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه ۴۵۰ هزار در استان رایگان تحت پوشش بیمه سلامت هستند، گفت: امسال بیش از یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۲ برای ۶۲هزار بیمار صعب العلاج هزینه شده است.

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، وحید مجیدی، مدیرکل بیمه سلامت آذربایجان‌شرقی امروز در نشست مطبوعاتی و هم‌اندیشی با رسانه‌های استان و شورای اطلاع‌رسانی اداره کل بیمه سلامت استان اظهار کرد: سازمان بیمه سلامت در کل کشور بیش از ۴۴ میلیون نفر بیمه شده دارد؛ بیش از ۵۳ درصد جمعیت کل کشور را محسوب می‌شود. 

وی با بیان اینکه دو میلیون و ۲۰۰ هزار نفر نیز بیمه شده بیمه سلامت در استان آذربایجان‌شرقی است، گفت: بیش از ۵۲درصد جمعیت استان تحت پوشش بیمه سلامت است؛ یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از این افراد تحت پوشش بیمه سلامت ساکن روستا و عشایر است. 

مدیرکل بیمه سلامت استان بیان داشت: در کل کشور بیمه نشده‌ای وجود ندارد. در برنامه هفتم نیز این موضوع تثبیت و تایید شده است. 

وی با اشاره به تصویب بیمه اجباری، گفت: این مصوبه به حالت تشویقی بود ولی در برنامه هفتم با دهک بندی‌های انجام گرفته و از طریق سازمان هدفمندی و از محل تعیین شده قانون همه افراد بیمه شدند. 

مجیدی خاطرنشان کرد: دو نیم درصد از پرداختی توسط کارکنان دولتی است و مابقی توسط دولت پرداخت می‌شود. 

وی افزود: طلاب، دانشجویان، خانواده ایثارگر، مددجویان بهزیستی و کمیته امداد و غیره نیز از بیمه سلامت برخوردار هستند.

مدیرکل بیمه سلامت استان به صندوق خدمات ایرانیان اشاره کرد و گفت: ۵۷۰ هزار نفر از طریق این صندوق تحت پوشش بیمه سلامت هستند و این مخصوص افرادی است که از هیچ بیمه‌ای بیمه نشده بودند و بیمه سلامت آنها را تحت پوشش بدون پرداخت هیچ گونه حق بیمه قرار داد. 

۴۵۰ هزار در آذربایجان شرقی رایگان تحت پوشش بیمه سلامت هستند

وی افزود: ۴۵۰ هزار نفر به صورت رایگان در استان تحت پوشش رایگان بیمه سلامت هستند که برای دریافت خدمات دولتی فقط ۲ یا ۵ درصد از هزینه خود را پرداخت می‌کنند. 

مجیدی بیان داشت: یک میلیون و ۴۳۵ هزار تومان حداکثر حق بیمه است که فقط دهک ۱۰ این میزان را پرداخت می‌کند. 

۳۶۰۰ موسسه طرف قرارداد با بیمه سلامت در استان

وی ابراز کرد: بیش از سه هزار و ۶۰۰ موسسه طرف قرارداد با بیمه سلامت در استان وجود دارد و در این خصوص هیچگونه محدودیتی برای عقد قرارداد وجود ندارد و اگر موسسه‌ای قراردادی نداشته باشد عملا تخلف کرده است. 

مدیرکل بیمه سلامت استان گفت: همه پزشکان و دندانپزشکان و داروخانه طرف قرارداد با بیمه سلامت هستند و شاید تعداد انگشت شماری با بیمه سلامت طرف قرارداد نباشد. 

وی یادآور شد: ما یوزر غیر طرف قرارداد نیز برای آن دسته از موسسه‌هایی که قراداد با ما ندارند نیز ایجاد کرده‌ایم. 

۹۹.۹ درصد نسخ بیمه سلامت الکترونیکی است

مجیدی با بیان اینکه تا پایان سال ۹۸ دفترچه کاغذی داشتیم که از آن به بعد موضوع حذف آن اجرایی شد، گفت: در حال حاضر ۹۹.۹ درصد از نسخ بیمه سلامت الکترونیکی است.

وی ادامه داد: حذف نسخ و دفترچه کاغذی منجر به حفظ محیط زیست، اجرای سریع خدمات، کاهش مراجعات، کاهش ترافیک و غیره ایجاد شده است. 

مدیرکل بیمه سلامت استان خاطرنشان کرد: ایجاد صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج برای ۱۰۷ نوع بیماری خاص تعریف شده در بیمه سلامت منجر شده است تا بیش از ۶۲ هزار نفر از این افراد را تحت پوشش و درمان قرار دهیم.

هزینه ۱۲۰۰ میلیارد ریال برای ۶۲ هزار بیمه صعب العلاج

وی گفت: بیش از یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۲ برای ۶۲هزار بیمار صعب العلاج هزینه شده است. 

مجیدی افزود: تا سقف ۵۰ میلیون تومان به هر فرد دچار بیماری صعب‌العلاج و تعریف شده در ۴هزار نوع خدمات با ارائه پرونده پرداخت می‌شود. 

وی با اشاره بر جوانی جمعیت و حمایت از خانواده گفت: در قانون برنامه هفتم بر این موضوع تاکید شده است؛ به طوریکه خدماتی برای زوجین نابارور تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته است. 

ارائه ۲۹ خدمت برای زوحین نابارور

مدیرکل بیمه سلامت استان متذکر شد: آذربایجان‌شرقی جزو استان‌های مهم در درمان ناباروری است. 

وی ادامه داد: از سال ۱۴۰۰ ارائه خدمات درمان ناباروری جز برنامه بیمه سلامت است به طوریکه در حال حاضر چهار هزار و ۶۵۹ نفر در طی دو سال گذشته زوجین نازا نشان‌دار شده است.

مجیدی با بیان اینکه ۲۹ خدمت برای زوجین نابارور ارائه شده است، گفت: ۴۹۸ نفر از این افراد تحت پوشش را مردان تشکیل داده‌اند. 

وی ادامه داد: سرجمع خدمات و هزینه پرداخت شده در سال ۱۴۰۲ برای زوجین نابارور بیش از ۳۳۶ میلیارد ریال است. 

تا پایان آذر پرداختی داروخانه‌ها انجام شده و  پزشکان به روز هستیم

مدیرکل بیمه سلامت استان گفت: در طول سال جاری ۱۷ هزار و ۵۹۲ میلیارد ریال، به کل موسسات طرف قرارداد پرداختی داشته‌ایم؛ تا پایان ماه آذرماه پرداختی داروخانه‌ها انجام گرفته است و در پرداخت پزشکان نیز به روز هستیم.

وی افزود: پرداخت بیمارستان خصوصی و پزشکان تا آبان ماه پرداخت کرده‌ایم. 

مجیدی گفت: پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال تا ۳ هزار میلیارد ریال پرداختی داشته باشیم. 

۲۰ آذرماه سال جاری موضوع یارانه‌ای شیرخشک از داروخانه‌ها حذف شد

وی ابراز کرد: از ۲۰ آذرماه سال جاری موضوع یارانه‌ای شیرخشک از داروخانه‌ها حذف شد و مقرر شد تا از طریق وزارت بهداشت پرداخت شود؛ پرداخت یارانه شیرخشک و یا شیر مصنوعی از طریق سامانه تی‌تک ایجاد می‌شد تا سازمان هدفمندی یارانه را پرداخت کند.

مدیرکل بیمه سلامت استان افزود: مقرر است تا شیر خشک افزایش قیمت نداشته باشد و تمام کودکان زیر دو سال نیازمند به شیر خشک از این شرایط بهره‌مند شوند. 

وی طرح‌های عمرانی بیمه سلامت استان را مورد اشاره قرار داد و گفت: ساختمان اصلی بیمه سلامت، وجود ۱۸ ساختمان نو ملکی در شهرستان‌ها، برنامه ایجاد سه ساختمان در سه شهرستان‌ها تا دهه فجر سال آینده از جمله عملکرد عمرانی است. 

مجیدی بیان داشت: من هیچ گونه اهرم قانونی ندارم تا یک موسسه حتما باید با ما قرارداد داشته باشد؛ تمدید پروانه نیز دست ما نیست و ما در یان خصوص مکاتابات زیادی با افراد ذیربط داشته‌ایم. 

وی خاطرنشان کرد: نحوه تعریف مصوبه این است که معمولا با ابلاغ قانون بودجه، بر عهده نمایندگان استانداری، معاون درمان دانشگاه، نظام پزشکی است و حداکثر تا سقف هیات دولت است. 

مدیرکل بیمه سلامت استان ادامه داد: نظام پزشکی با توجه به شرایط تورم جامعه پیشنهاد ۴۶ درصدی تعرفه را داده است؛ اما هنوز هیچ تصویبی نشده و مصوبه توسط هیات دولت و تیم هر استان تعیین می‌شود. 

وی گفت: سازمان بیمه سلامت تلاش زیادی کرد تا در قانون برنامه هفتم پرداخت سازمان بیمه سلامت در بخش سرپایی بالا برود؛ تا نقش سازمان‌های بیمه‌گر در پرداخت موسسات در بخش خصوصی افزایش یابد. 

مجیدی گفت: تعرفه متخصص در حال حاضر ۱۳۰ هزار تومان است که ما هفتاد درصد تعرفه دولتی را پرداخت می‌کنیم. 

پایان پیام/۶۰۰۲۷

منبع: فارس
شناسه خبر: 1664181

مهمترین اخبار ایران و جهان: