نیوز سیتی!
12 آذر 1401 - 11:51

اشتغال‌زایی برای 170 هنرمند صنایع دستی در ابرکوه

یک فعال صنایع‌دستی در ابرکوه گفت: آموزشگاه سنتی صنایع‌دستی دسواره تاکنون ضمن آموزش هنرهای اصیل ابرکوه برای 170 کارآموز، بستر درآمدزایی و اشتغال را ایجاد کرده است.

حامد اکرمی، مدیر آموزشگاه سنتی صنایع‌دستی دسواره ابرکوه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از این شهرستان، از راه‌اندازی این مرکز آموزشی در سال 1397 خبر داد و اظهار کرد: فعالیت این آموزشگاه بیشتر در قالب احیا آثار و هنرهای سنتی کهن و با اصالت شهرستان ابرکوه است که تاکنون موفق به احیا «چنته بافی»، عروسک‌های بومی، سنتی و آیینی «اعلا و رعنا» و همچنین «عارسک جُلی» شده است.

وی افزود: با توجه به کاربری‌های جدید (از جمله جا جواهری) برای هنر چنته و تلفیق آن با طرح‌ها و هنرهای زیبای امروزی، چنته بافی مورد استقبال بی‌نظیر علاقه‌مندان قرار گرفته است به‌طوری‌که می‌توان این هنر را در شهرستان هر روز بیشتر از گذشته توسعه داده و ابرکوه را به عنوان شهر ملی چنته معرفی کنیم.
این استادکار صنایع دستی استان یزد از احیای دو عروسک بومی سنتی و آیینی سنتی اعلا و رعنا و عارسک جلی در آموزشگاه دسواره خبر داد و گفت: این دو اثر علاوه بر ثبت ملی، به عنوان نماد صلح جهانی نیز معرفی شده‌اند.

اکرمی تصریح کرد: «سفره بافی» هنر دیگری است که در دسواره احیا شده و امروزه به عنوان یکی از بهترین ماساژورهای طبیعی برای بدن در قالب روکش صندلی مدیریت و ماشین، روتختی و رومبلی در حال تولید است و کاربرد طبی بالایی دارد. نمدمالی نیز از دیگر محصولات این آموزشگاه صنایع‌دستی است که در قالب پاپوش، زیرانداز، تن‌پوش، جوراب، مچ‌بند، پابند و گردنبند طبی و عایق صوتی و... تولید می‌شود.

این فعال صنایع‌دستی ابرکوه ادامه داد: احیا و دوخت لباس سنتی، اجرای قصه‌گویی در فضایی سنتی و ... از دیگر فعالیت‌هایی است که در آموزشگاه دسواره در حال احیا و اجرا است.

اکرمی با بیان اینکه بیشتر محصولات بازار فروش داخلی داشته و بعضاً به سفارش محدود به کشورهای هم‌جوار نیز صادر می‌شود، ابراز کرد: ابرکوه نیازمند چندین بازاریاب حرفه‌ای است که با فعالیت صنایع‌دستی ارتباط داشته و آنان را در یافتن بازار فروش مناسب یاری دهد. لذا مسئولین باید در این زمینه بسترهای لازم آموزشی و عملی را برای علاقه‌مندان به این حوزه فراهم کنند.

وی از کارآموزی و اشتغال‌زایی برای 170 نفر خبر داد و افزود: هنرآموزان در این مجموعه به‌صورت رایگان آموزش دیده و بعد مواد اولیه در اختیار آنان قرار می‌گیرد تا در منزل خود و در کمال آرامش این حرفه را ادامه داده و پس از تحویل کار استاندارد، دستمزد دریافت می‌کنند.

اکرمی در پایان ضمن تقاضا از مسئولین جهت خرید از این تولیدات برای برنامه‌های مختلف و همچنین معرفی صنایع‌دستی شهرستان در جلسات شهرستانی و استانی، خاطرنشان کرد: با هماهنگی علیرضا اسحاقی یکی از فعالین حوزه گردشگری استان، خوش نسب مدیرکل امور بانوان استان خراسان رضوى و مدیر اجرائى بازارچه‌های صنایع‌دستی و مشاغل خانگى مرزهاى بین‌المللی شرق کشور ضمن بازدید از آموزشگاه، برای استفاده کردن محصولات صنعتگران این بخش در بازارچه‌های موردنظر و مجموعه آستان قدس رضوى اعلام آمادگى کرد.

پایان پیام/ف

منبع: فارس
شناسه خبر: 894537

مهمترین اخبار ایران و جهان: