نیوز سیتی!
07 تیر 1401 - 09:20

وبا در کودکان زیر ۲ سال شدیدتر است

یک فوق تخصص عفونی اطفال در کرمانشاه گفت: ابتلای کودکان زیر دو سال به وبا شدیدتر است و معمولا تب ندارند، در موارد کمی استفراغ و دل درد در شروع بیماری ممکن است وجود داشته باشد. رضا حبیبی فوق تخصص عفونی اطفال امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در کرمانشاه، اظهار کرد: وبا در طول تاریخ یکی از بیماری‌های نسبتا شناخته شده بوده و بیشترین دلیل ترس مردم از این بیماری به دلیل عدم شناخت دقیق در کنترل و درمان آن است. وی ادامه داد: وبا یک بیماری باکتریال هست که با باکتری گرم‌منفی ویرگول شکل بسیار ریزی از طریق مدفوعی دهانی منتقل می‌شود و معمولا آب آلوده یا انتقال مستقیم از فرد بیمار عامل انتقال بیماری است. این فوق تخصص عفونی اطفال تصریح کرد: معمولا در شرایط نرمال با رعایت بهداشت و آشامیدن آب لوله کشی انتظار وجود وبا نیست، مگر اینکه به دلایل مختلفی مثل زلزله‌، سیل و جنگ‌ها یا دلایل دیگر بهداشت و ارتباطات بهداشتی مختل شود. وی خاطرنشان کرد: مهمترین ویژگی بیماری وبا اسهال شدید است که در کمتر از ۲۰ درصد باعث ایحاد کم آبی می‌شود و در بزرگسالان ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ سی.سی در ساعت ممکن است دفع اسهال داشته باشند و خیلی سریع دچار بی‌حالی‌، ضعف‌، افت فشار خون‌، تندشدن نبض‌ها، نفس‌های اسیدی و تغییرات آب و الکترولیک شوند. حبیبی تصریح کرد: وبا یک بیماری مشترک بین بزرگسالان و کودکان است و آنچه که وبا را از سایر بیماری‌های اسهالی متمایز می‌کند همین کم آبی شدید است. وی اضافه کرد: ابتلای کودکان زیر دو سال به وبا شدیدتر است و معمولا تب ندارند، در موارد کمی استفراغ و دل درد در شروع بیماری ممکن است وجود داشته باشد. حبیبی تصریح کرد: مبتلایان به بیماری وبا ممکن است بدون استفراغ شدید، بدون تب بالا و بدون دل دردهای شدید دچار اسهال‌های آبکی شوند؛ اسهال این بیماران معمولا به شکل مایع با بوی بدی شبیه ماهی گندیده با دانه‌هایی در اسهال همراه است. وی گفت: دوره کمون وبا کوتاه و از چند ساعت تا چند روز است یعنی کسی که با فرد مبتلا به بیماری وبا در تماس است از ۳ تا ۵ ساعت بعد علائم آن شروع می‌شود و در بعضی افراد علائم به قدری سریع پیشرفت می‌کند که در چند ساعت کاملا بی‌حال می‌شوند. حبیبی اظهار کرد: در بیمارانی که داروی معده استفاده می‌کنند و یا افرادی که نقص ایمنی دارند و همچنین بیماران دیابتی و کودکانی که سوء‌تغذیه دارند امکان ابتلا به این بیماری بیشتر است. وی اضافه کرد: نحوه جلوگیری از انتقال این بیماری شستن منظم دست‌ها و رعایت بهداشت و استفاده از آب لوله‌کشی است و چنانچه موارد وبا زیاد شود توصیه می‌شود دقت بیشتری در کلرزنی آب‌ها انجام شود و سبزیجات و تره بار باید با شستشو و ضدعفونی بیشتر استفاده شوند و یا اصلا استفاده نشوند. انتهای پیام/پ
منبع: فارس
شناسه خبر: 409137

مهمترین اخبار ایران و جهان: