نیوز سیتی!
12 مرداد 1402 - 15:44

تشکیلات خودگردان فلسطین: از آمریکا ناامید شده‌ایم و به سمت چین می‌رویم

وزیر خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین طی یک مصاحبه‌ با ابراز سرخوردگی و ناامیدی از دولت جو بایدن، گفت که رام‌الله برای دریافت کمک و حمایت به سمت چین خواهد رفت.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «ریاض المالکی» وزیر خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین امروز (پنج‌شنبه) در گفت‌و‌گو با رسانه‌های خارجی گفت که کشورش به شکل فزاینده برای دریافت حمایت و کمک به سمت چین متمایل خواهد شد.

به نوشته خبرگزاری آناتولی، او که در ساختمان وزارت خارجه فلسطین در رام‌الله با نمایندگان رسانه‌های خارجی گفت‌و‌گو می‌کرد، گفت که سه سال از دولت بایدن می‌گذرد و در این مدت جز وعده و وعید چیزی از آمریکا ندیده است.

ریاض المالکی افزود: «در این مدت چیزی جز از سرگیری حمایت مالی از آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی (اونروا) و برخی کمک‌های جزئی به بیمارستان‌های قدس شرقی اقدام دیگری از دولت جو بایدن ندیده‌ایم»

بایدن در جریان سفر جولای سال گذشته به فلسطین اشغالی حین بازدید از بیمارستان «آگوستا ویکتوریا» در قدس شرقی وعده کمک ۱۰۰ میلیون دلاری به مراکز درمانی در قدس شرقی را داد.

وزیر خارجه تشکیلات خودگردان در ادامه از موضع آمریکا در قبال جنایات رژیم اضغالگر قدس ابراز ناامیدی کرد و گفت که واشنگتن در جریان یورش گسترده اسرائیل به شهر و اردوگاه جنین در شمال کرانه باختری در ابتدای ماه جولای موضع بسیار نرمی داشت.

ریاض المالکی سپس گفت که تشکیلات خودگردان تصمیم گرفته است که روز به روز بیشتر به چین نزدیک شود و برای دریافت حمایت به منظور عضویت کامل در سازمان ملل، سراغ چین می‌رود.

به گفته او  چین در پی افزایش حضور اقتصادی و سیاسی خود در غرب آسیا است و همه کشورها در پی دریافت حمایت از چین هستند و این کشور به یک بازیگر بسیار مهم جهانی تبدیل شده است.

المالکی در خصوص نقش آمریکا در روند صلح (سازش) میان فلسطین و رژیم صهیونیستی نیز گفت: «هیچ روند صلحی در خاورمیانه وجود ندارد و اگر قرار باشد در آینده چیزی در این باره مطرح شود، چرا نباید چین در کنار دیگر کشورها در چارچوب این روند باشد؟».

در این راستا «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان در ۲۴ خرداد ماه طی سفری به پکن با رئیس جمهور چین دیدار کرد و  شی جینگ پینگ نیز از طرح سه ماده‌ای چین برای حل و فصل موضوع فلسطین خبر داد.(جزئیات بیشتر)

مذاکرات میان تشکیلات خودگردان و رژیم صهیونیستی از آوریل ۲۰۱۴ و با اصرار کابینه نتانیاهو برای افزایش شهرک‌سازی‌ها در کرانه باختری و عدم پذیرش راه‌حل دولتی از سوی تل آویو متوقف شد.

وزیر خارجه تشکیلات خودگردان در ادامه به طرح صلح عربی پیشنهادی از سوی عربستان سعودی اشاره کرد و از آن با عنوان «ابتکار عربی» یاد کرد و گفت که باید بر مبنای این طرح روابط کشورهای عربی با رژیم اسرائیل عادی‌سازی شود.

عربستان سعودی در سال ۲۰۰۲ در جریان نشست سران اتحادیه عرب در بیروت پایتخت لبنان، طرحی را ارائه کرد که به طرح «صلح عربی» معروف شد و طبق آن لازم است تا ضمن حل و فصل عادلانه موضوع آوارگان فلسطینی، کشور فلسطین در مرزهای ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شرقی تشکیل شود.

ریاض المالکی درباره گزارش‌های مربوط به مذاکرات آمریکا برای عادی‌سازی روابط عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی نیز گفت که امیدوار است عربستان موضع خود را تحت فشارها تغییر ندهد و افزود که روابط عربستان سعودی و فلسطین بسیار خوب است و رام‌الله به سعودی‌ها اعتماد کامل دارند.

یک مقام آمریکایی در تاریخ دهم خرداد به روزنامه «اسرائیل هیوم» گفت که دولت عربستان سعودی در مذاکرات با مقامات آمریکا چهار پیش‌شرط برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی مطرح کرده است.

طبق این گزارش «حق داشتن برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای»، «افزایش روابط نظامی با آمریکا»، «توسعه تجارت با آمریکا» و «توقف انتقادات واشنگتن از قتل جمال خاشقچی» چهار پیش شرطی هستند که مقامات دولت سعودی مطرح کرده‌اند. به ادعای این مقام آمریکایی موضوع فلسطین جزو پیش‌شرط‌های اصلی عربستان سعودی نیست.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1424693

مهمترین اخبار ایران و جهان: