نیوز سیتی!
27 اردیبهشت 1402 - 13:03

بارش های اخیر، تاثیر زیادی در ذخایر منابع آبی نداشت/ وضعیت سدهای مشهد چگونه است؟

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد با بیان این که سدهای این کلانشهر، وضعیت مناسبی ندارد، گفت: بارندگی های چندروز اخیر، تغییری در منابع آبی مشهد ایجاد نکرد و برای جلوگیری از بحرانی شدن شرایط به کمک مردم نیاز داریم.

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، در حالی که بارندگی های چندروز اخیر باعث دلگرمی مردم این کلانشهر از نظر وضعیت آبی بود اما داده های دفتر مدیریت منابع آب وزارت نیرو نشان می دهد سدها شرایط مناسبی ندارند و همچنان با بی آبی و خشکسالی روبرو هستیم.

آخرین گزارش وضعیت سدهای کشور در هفته منتهی به ۲۳ اردیبهشت نشان می دهد از ابتدای سال آبی تاکنون ۳۱.۳ میلیاردمتر مکعب آب به سدهای کشور وارد شده است و این رقم در سال ۱۴۰۱ عدد ۲۴.۴۰ میلیارد متر مکعب بوده که افزایش حدود ۲۷ درصدی را نشان می دهد. این اعداد وقتی نگران کننده می شود که خروجی آب از سدهای کشور هم طی سال جاری 9 درصد افزایش داشته است. در سال جاری ۱۷.۹۸ میلیارد متر مکعب آب از سدها خارج شده و در سال ۱۴۰۱ این عدد حدود ۱۵.۵۰ میلیار متر مکعب بوده است. حجم آب موجودی مخازن سدهای کشور 32.11 میلیاردمتر مکعب بوده است. در حالی که این عدد در سال ۱۴۰۱ حدود 27.13 میلیار متر مکعب بوده است. میانیگن سدهای کشور حدود 65 درصد پرشدگی دارند و این عدد نشان می دهد که سدهای خراسان رضوی در مقایسه با سایر سدهای کشور، وضعیت بسیار نگران کننده تری دارد

سد دوستی فقط ۱۲ درصد آب دارد!

 

آخرین گزارش وضعیت سدهای خراسان رضوی در هفته منتهی به ۲۳ اردیبهشت نشان می دهد هم اکنون دو سد دوستی و طرق با موجودی مخزن ۱۴۹ و ۷ میلیون متر مکعب در شرایط زرد قرار دارند. این در حالی است که سد دوستی فقط ۱۲ درصد و سد طرق ۲۱ درصد پرشدگی دارد! سد دوستی با عنوان یکی از سدهای مهم تامین آب مشهد نسبت به سال گذشته 54 درصد کاهش ذخیره آب دارد و سد طرق هم در این مدت 29 درصد کاهش ذخیره دارد! موضوعی که نشان می دهد شرایط ذخیره آب در سدهای مشهد نگران کننده است و هم وطنان مان باید نسبت به نحوه مصرف آب دقت بیشتری داشته باشند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد: دلخوش با بارندگی های اخیر نباشید

 

در ادامه این گزارش و در روزی که بارندگی دیروز موجب پاکی و طراوت هوای مشهد شده، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد می گوید به این بارندگی ها دلخوش نباشید.

حسین اسماعیلیان اظهار کرد: شرایط غم انگیز سدهای استان در حالی است که کل بارندگی ها در مشهد حدود 82 میلی متر بوده است. در حالی که در شرایط عادی نرمال این میزان بارندگی باید حدود 230 میلی متر باشد. به عبارتی در شهر مشهد با 70 درصد کاهش بارندگی مواجه هستیم.

وی افزود: هرچند سال گذشته هم سال خشک و کم بارشی بود اما امسال نسبت به سال گذشته حدود 54 درصد کاهش بارندگی داشته ایم. این در حالی است که در چندسال اخیر هم کاهش بارندگی و خشکسالی وجود داشته است و ذخایر سدها همین حالا هم خالی است.

بارندگی های اخیر تغییری در منابع آبی ایجاد نکرد

 

اسماعیلیان با اشاره به بارندگی روزهای اخیر هم گفت: بخش عمده ای از آب شرب کلانشهر مشهد از سدها تامین می شود و ذخیره سدها هم به بارندگی سالانه بستگی دارد. اکنون سدهای این شهر با شرایط بارندگی در ماه های اخیر وضعیت مناسبی ندارد. ما به طور متوسط، ذخیره آب حدود ۱۳ درصدی داشتیم. بارندگی های یک هفته گذشته هم حدود ۱۴ میلی متر بوده است و این هم باعث نشد که اتفاق خاصی در ذخایر سدها بیفتد و بارندگی های چندروز اخیر، تغییری در منابع آبی ایجاد نکرد.

نیازمند همراهی جدی مردم هستیم

 

وی ادامه داد: تابستان و پیک مصرف، حضور زائران و مسافران را در پیش داریم. دمای هوا و پیش بینی ها هم نشان می دهد که سال گرمی داریم و افزایش دما هم در میزان مصرف آب، تاثیرگذار است. برنامه هایی برای جبران بخشی از کمبود آب در دستور کار قرار گرفته که به صورت ملی و استانی پیگیری می شود. برخی از این پروژه ها به نتیجه رسیده و بخشی باید تا یک ماه آینده تمام شود. نکته مهم در آب، مدیریت مصرف است و همراهی مردم بسیار اهمیت دارد و به آن نیاز داریم.

آب در مشهد، جیره بندی می شود؟

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد ادامه داد: شاید در برخی دستگاه های خدماتی بحث جیره بندی پیش بیاید اما در مورد آب، جیره بندی کمکی به کاهش مصرف نمی کند و حتی باعث افزایش مصرف هم می شود. چون ممکن است بخشی از منابع آب به استفاده مشترکان نرسد و اصطلاحا هدر برود. بنابراین همه تلاش ما بر این است که به جیره بندی نرسیم و بتوانیم با پروژه های در دست اجرا و همکاری مردم، تابستان گرم و سخت را پشت سر بگذاریم.

پیان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1218449

مهمترین اخبار ایران و جهان: