نیوز سیتی!
21 دی 1402 - 09:14

پیدا و پنهان آسیب‌های دستفروشی در فیروزآباد

دستفروشی، حرفه‌ خارج از چارچوب رسمی است که در استان فارس به ویژه شهرستان فیروزآباد علاوه بر نازیبا کردن چهره شهر و ایجاد مشکلات ترافیکی، آسیب‌های پنهانی نیز دارد.

به گزارش خبرگزاری فارس از فیروزآباد، حضور دستفروشان در همه فصل‌های سال پر رنگ است نه آفتاب داغ تابستان مانعی برای فعالیت‌شان بوده و نه سوز سرمای زمستان.

حرفه‌ای که هرچند برای عده‌ای کسب روزی بوده اما روی دیگر آن ضربه به حقوق شهروندی و کسبه‌ای است که در چارچوب قانون فعالیت می‌کنند.

رنج مشکلات ترافیکی ناشی از ضعف در زیرساخت‌هاست

شهرستان فیروزآباد فارس در سال‌های اخیر به رنج مشکلات ترافیکی دچار شده که ناشی از ضعف در زیرساخت‌ها بوده و درد مضاعف آن نیز بی تدبیری مسوولان عضو شورای ترافیک و حضور دستفروشانی است که با وسایل نقلیه سبک و سنگین اقدام به فروش محصولات مختلف در حاشیه خیابان‌ها و میادین اصلی می‌کنند.

اگرچه در گذشته فروش میوه و تره بار غالب بود اما اکنون دامنه این فعالیت‌ها به فروش کفش، ظروف خانگی، دستمال کاغذی و در ورودی شهر فیروزاباد ذرت بلال و جوجه کباب گسترش یافته که به لحاظ بهداشتی هیچ توجیه قانونی ندارد.

لازم به ذکر است دستفروشان ورودی شهر فیرازاباد اخیرا با نصب داربست‌های فلزی در حریم جاده و شانه خاکی دکه دائمی بنا کرده که در اینده نزدیک استقرار در این محل جهت کسب‌وکار حق مسلم خود خواهند دانست.

دستفروشی در فیروزآباد رشد قارچ‌گونه داشته است

یکی از شهروندان این شهرستان در گفتگو با خبرنگار فارس معتقد است که دستفروشی در فیروزآباد رشد قارچ‌گونه داشته است.

وی با اشاره به تعداد خودروهای فروش میوه در خیابان‌ها و میادین اظهار داشت: به تازگی در مقابل هر پارک هم چند دستفروش حضور دارند که میوه و تره‌بار یا اجناس دیگری می‌فروشند و نظارتی هم بر کار آنها نیست.

توقف اطراف میدان یا نزدیکی چهارراه

این شهروند فیروزآبادی افزود: در بلوار پاسداران، میدان شهید چگینی، مقابل بیمارستان حضرت قائم(عج)، بلوار شهید بهشتی، میدان سرداران، میدان ولایت و دو راهی روستای آتشکده این شهرستان بیش از حد دستفروش مستقر شده و موجب ترافیک و عامل حوادث ترافیکی شده است .

وی افزود: سد معبر، ماموران بهداشت و پلیس راهنمایی و رانندگی و دیگر مسوولان امر، فقط نظاره گر این تخلفات بوده و هیچ اقدامی در این خصوص نمی‌شود.

شهروند دیگری هم در گفتگو با خبرنگار فارس ابراز داشت: دستفروشان حق کسبه را ضایع کرده‌، زیرا بابت این فروش خود، مالیات یا عوارضی نمی‌دهند.

تامین زندگی نباید به بهای تجاوز به حقوق دیگران باشد

شهروند دیگری گفت: اینکه دستفروشان بنا به نیاز و برای تامین معاش وارد شهر می‌شوند حرفی نیست اما باید در نظر داشته باشیم که تامین زندگی نباید به بهای آزار و اذیت یا تجاوز به حقوق دیگران باشد.

وی ادامه داد: بیشتر وانت و نیسان‌بارها از صبح زود در میادین و خیابان‌های مختلف شهر مستقر شده و حتی باعث تصادف می‌شوند.

این شهروند در عین حال معتقد است که برخورد قهری با دستفروشان کارساز نیست زیرا آنان برای تامین معاش و از سر ناچاری این کار را برگزیده‌اند لذا مسوولان باید به فکر ساماندهی و تامین مکانی مناسب برای این افراد باشند.

هر دم از این باغ بری می رسد

شهروند دیگری در گفتگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: هر دم از این باغ بری می‌رسد، مشکل سگ‌های ولگرد در شهر، معضل ترافیک و کمبود فضا جهت پارکینگ عمومی و حال، حضور دستفروشی‌هایی که قارچ گونه رو به افزایش است و مسئولان چشم بر روی واقعیت بسته اند. 

به گزارش فارس، به استناد ماده ۱۷ قانون ایمنی راه‌ها، ایجاد هرگونه ساختمان، دیوارکشی و تاسیسات در شعاع ۱۰۰ متر از انتهای حریم راه‌ها بدون کسب مجوز ممنوع است اما آنچه حائز اهمیت بوده این است که چرا باید مسئولان این شهرستان چشم خود را بر روی این واقعیت و تعرض به حریم جاده که بسیار پرخطر و حادثه ساز بوده بسته و بی تفاوت از این موضوع بگذرند.

مبحثی که با اعمال قانون هم می‌تواند موجب اجرای حقوق شهروندی شود و هم عامل پیشگیری بسیاری از حوادث جانی و مالی خواهد شد.

انتظار می‌رود مسوولان امر در این خصوص با احداث بازارچه های مخصوص در هر منطقه از شهر تدبیر کنند و چشم را به روی مشکلات جزیی نبندند تا پیش از این که این مشکل انقدر گسترده شده و تبدیل به گره کور شود آن را حل کنند.
 

پایان پیام/ن

منبع: فارس
شناسه خبر: 1633949

مهمترین اخبار ایران و جهان: