نیوز سیتی!
17 مهر 1402 - 01:25

سعدالله زارعی: فلسطین برتری اطلاعاتی، حفاظتی و مخابراتی دارد مقابل رژیم صهیونیستی

کارشناس ارشد مسائل محور مقاومت معتقد است که مبارزان فلسطینی در عملیات طوفان الاقصی، دارای برتری‌های چند وجهی است.

فارس پلاس؛ خط رهبری - درپی آغاز عملیات طوفان الأقصی از سوی جبهه مقاومت فلسطین علیه رژیم صهیونیستی، در خصوص آخرین تحولات میدانی فلسطین و نکات مطرح شده از سوی رهبر انقلاب درباره‌ طرح موسوم به «عادی‌سازی رابطه با رژیم صهیونیستی» ، با دکتر سعدالله زارعی کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا گفتگو کردیم: 

 به عنوان سوال اول درباره ویژگی‌های عملیات موسوم به «طوفان الأقصى» که از سوی نیروهای مقاومت اسلامی علیه رژیم صهیونیستی طرح‌ریزی و اجرا شد توضیح دهید. شما ثمره مهم این عملیات را چه می‌دانید؟

سعدالله زارعی: بسم الله الرحمن الرحیم. عملیاتی که دیروز در فلسطین صورت گرفت، مهمترین عملیات تهاجمی مقاومت فلسطین طی حدود ۳۰ سال اخیر و حتی باید گفت مهمترین عملیات فلسطینی‌ها طی پنجاه شصت سال گذشته بود.

در این عملیات فلسطینی ها موفق شدند روند آماده سازی نیروها و تجهیزات را کاملا از دید سرویس های اطلاعاتی و تکنولوژی جاسوسی اسرائیل مخفی نگه دارند و این موضوع مهمی است.

دومین خصوصیت این بود که فلسطینی‌ها توانستند با اشراف و با یک دقتی این عملیات سنگین را مدیریت کنند. یعنی آنقدر این عملیات مسلط صورت گرفت که گویا اصلا اسرائیلی‌ها در این صحنه حضور نداشتند و این فقط غافلگیری نبود بلکه یک ضربه سنگین هولناکی بود که بر رژیم اسرائیل وارد شد. اینکه اسرائیل با شش دستگاه جاسوسی و با بهره مندی از تجهیزات هوایی جاسوسی و با در اختیار داشتن شبکه جاسوسان نتواند عملیات شناسایی ۱۵ شهرک از سوی مقاومت فلسطین را شناسایی بکند و مقاومت بتواند اطلاعات ریز این شهرک ها را بدست بیاورد، این نقطه ضعف بزرگی است برای سیستم‌های امنیتی اسرائیل در حالی که اسرائیلی ها در زمینه سرویس اطلاعاتی شان مدعی بودند و معتقد بودند برترین سرویس اطلاعاتی دنیا، سرویس موساد هست.

نکته دیگر اینکه اسرائیلی ها حجم به این بزرگی از عملیات را نتوانستند پیش‌بینی کنند و در راهبردها و در پیش‌بینی‌های اسرائیل اصلا چنین چیزی نبود. اسرائیلی‌ها همواره نگران منطقه کرانه بودند؛ دائما از تهدیدات کرانه صحبت می‌کردند اما یکدفعه تهدیدی بسیار بزرگ از سمت غزه متوجه اسرائیل شد و این درواقع یک وضعیت کاملا افتضاح آمیز برای اسرائیل محسوب می‌شد.

در واقع در این صحنه مقاومت فلسطینی توانست برتری چند وجهی خودش را نسبت  به اسرائیل به رخ بکشد؛ برتری اطلاعاتی، برتری حفاظت از اطلاعات، برتری در زمینه مخابرات، برتری در زمینه عملیات، برتری در زمینه پیش‌بینی ها و شناسایی راهبردها. اینها چیزهایی است که طبیعتا صحنه را به نفع مقاومت تنظیم می‌کند.

 

آیا احتمال اینکه دامنه درگیری ها گسترده شده و به شمال اسرائیل یعنی درگیری بین حزب الله  لبنان و رژیم صهیونیستی کشیده شود وجود دارد؟

سعدالله زارعی: عملا مقاومت لبنان امروز با ضرب‌شستی که در سه منطقه جنوب لبنان به رژیم صهیونیستی وارد کرد، نشان داد که اگر اسرائیلی ها بخواهند انتقام جویانه وارد صحنه بشوند امکان توسعه درگیری هست و ممکن است جبهه شمال هم به روی اسرائیل باز شود.

 

رهبر معظم انقلاب در بیانات اخیرشان فرمودند دولت‌هایی که قمار عادّی‌سازی با رژیم صهیونیستی را دنبال می‌کنند بر روی «اسب بازنده» شرط‌بندی کرده‌اند. به نظر شما اثر این عملیات بر روی طرحِ عادی سازی برخی دولت ها با رژیم صهیونیستی چیست و آینده طرح عادی سازی به کجا ختم می‌شود؟

سعدالله زارعی: ببینید از شواهد قرائن برمی‌آمد که آمریکایی‌ها و بعضی از دولت های منطقه درصدد هستند به پیکر عادی سازی یک روحی بدمند و این جسم مرده را به نوعی بتوانند احیا کنند. براین اساس رهبر انقلاب هشدار دادند که کشورها نباید آبروی خودشان را خرج یک موضوعی کنند که قابل احیا نیست.

اگر عادی سازی برای کمک به امنیت اسرائیل است، این عملیات دیروز نشان داد که امنیت اسرائیل از فرادست‌ها و از سمت مرزهای عربستان و اردن و امثال اینها تهدید نمی‌شود. تهدید امنیتی رژیم اسرائیل اولا از داخل خود مرزها است و این مرزها تحت تاثیر طرح عادی سازی نیستند. عملیات دیروز ثابت کرد که گوش فلسطینی ها به نغمه عادی سازی بدهکار نیست.

 

رهبر انقلاب در بخش دیگری از بیانات اخیرشان در موضوع وحدت جهان اسلام از برخی کشورها مثل عربستان و مصر و...  به‌صورت مصداقی نام بردند. نظر شما درباره این اشاره ایشان چیست؟

سعدالله زارعی: یک نوع دعوت بود. حضرت آقا از بعضی کشورهای صاحب نام دعوت کردند که می‌توانند در این تحولات جهانی یک روند جدیدی را بین جهان اسلام تجربه کنند. یک دعوت روشنی بود از کشورهای اسلامی.

پایان پیام/.

منبع: فارس
شناسه خبر: 1532205

مهمترین اخبار ایران و جهان: