نیوز سیتی!
02 مرداد 1401 - 08:08

خرید دام از مراکز غیرمجاز چابهار سبب افزایش تب کریمه‌کنگ می شود

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان چابهار گفت: برای پیشگیری از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو خرید و ذبح دام حتما در مراکز مورد تأیید دامپزشکی انجام شود. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان چابهار دکتر روز یکشنبه همایون دادگر اظهار داشت: بیماری تب کریمه کنگو از طریق تماس با لاشه دام آلوده (گوشت دام ذبح شده)، تماس یا له کردن کَنه و مصرف گوشت تازه به صورت خام و نیم پخت به انسان منتقل می‌شود. خبرگزاری مهرلهوی بیان کرد: افراد در صورت رعایت نکردن نکات بهداشتی از قبیل خرید دام از مراکز غیرمجاز، کشتار دام در منزل، خیابان و اماکن عمومی و مصرف گوشت تازه، احتمال ابتلاء به این بیماری را در خود و سایرین افزایش می‌دهند. مدیر شبکه بهداشت و درمان چابهار تاکید کرد: توصیه می‌شود پس از ذبح دام گوشت تازه به مدت ۲۴ ساعت و احشاء به مدت ۴۸ ساعت در دمای ۲ تا چهار درجه در یخچال نگهداری و پس از آن مصرف شود. احشاءوی تصریح کرد: هماهنگی و تشدید نظارت‌های بهداشتی بر اماکن عرضه دام توسط مراکز بهداشت با همکاری دامپزشکی و سایر دستگاه‌های مرتبط در حال انجام است تا از شیوع این بیماری پیشگیری شود. دادگر با تشریح راه‌های انتقال این بیماری از دام آلوده به انسان گفت: ارتباط مستقیم با لاشه، ترشحات و خون دام آلوده، مصرف گوشت و احشاء دام به شکل خام یا پخته نشده و انتقال از فرد آلوده به سایر افراد راه‌های انتقال بیماری هستند. احشاءوی گفت: آنچه که موجب نگرانی است خرید گوشت از کنار خیابان‌ها و اماکن غیرمجاز و خارج از شبکه دامپزشکی است که با توجه به فصل گرما و افزایش فعالیت کَنه عامل بیماری می‌تواند تهدید جدی محسوب شود.
منبع: مهر
شناسه خبر: 456993

مهمترین اخبار ایران و جهان: