نیوز سیتی!
09 بهمن 1402 - 14:41

چرا پرسنل "بیمارستان گاندی" با وجود قصور کارفرما مشمول دریافت "بیمه بیکاری" هستند؟!

مدیرکل امور بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی درباره چرایی پرداخت "بیمه بیکاری" به پرسنل بیمارستان گاندی با وجود قصور کارفرما توضیح داد.

مهدی شکوری در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره چرایی تعلق گرفتن حقوق بیمه بیکاری به پرسنل بیمارستان گاندی با وجود قصور مالک این بیمارستان در جریان آتش‌سوزی اخیر این بیمارستان به اصل 29 قانون اساسی اشاره و اظهار کرد: این اصل به عنوان راهبرد اساسی و کلان در حوزه رفاه و تامین اجتماعی و در راستای تحقق عدالت اجتماعی به تصویب رسیده است.

وی افزود: برخورداری از تامین اجتماعی از نظر بازنشستگی، کارافتادگی و ... حق همه افراد است و بر اساس اصل 29 قانون اساسی همه افراد می‌توانند از این اصل برخوردار شوند و به همین جهت دولت مکلف است مزایای تامین اجتماعی را برای تمام آحاد جامعه فراهم کند.

مدیر کل امور بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی تصریح کرد: در اسناد بالادستی نیز به فلسفه بیمه بیکاری اشاره شده و تلاش دولت‌ها برای حمایت از افرادی که به صورت غیرارادی و موقت از شغل خود محروم شده‌اند باید مورد حمایت قرار گیرند تا این افراد بتوانند درآمدی را کسب کنند و زندگی خود را بگذرانند.

شکوری افزود: به موجب قانون 2 بیکاری که در سال 1369 در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده، بیمه بیکاری اینگونه تعریف شده که افرادی که بدون میل ارادی و به صورت موقت به یک باره از کار و شغل خود محروم می‌شوند باید بر اساس قانون بیمه بیکاری مورد حمایت قرار بگیرند.

وی ادامه داد: بر اساس تبصره 2 ماده یک قانون بیمه بیکاری نیز بیمه‌شدگان در بحران‌ها و حوادث غیرمترقبه از جمله سیل، زلزله، آتش‌سوزی، جنگ و ... که به یک باره بیکار می‌شوند باید از سوی واحد کار به امور اجتماعی وزارت کار معرفی و مقرری بیمه بیکاری دریافت کنند.

مدیرکل امور بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی با اشاره به مواد قانونی اشاره شده و مصوبه مجلس درباره قانون بیمه بیکاری گفت: بر اساس این مصوبات، سازمان تامین اجتماعی مکلف است به بیمه‌شدگانی که به هر دلیلی بیکار می‌شوند مقرری بیمه بیکاری پرداخت کند و در قانون نیامده است که اگر کارفرما مقصر بود، بیمه بیکاری به افراد بیکار شده پرداخت نشود!

شکوری گفت: در ساختمان پلاسکو نیز همین مسئله بود و در آن زمان به افراد بیمه شده‌ای که بیکار شده بودند در یک فاصله زمانی مشخص، بیمه بیکاری پرداخت شد.

وی هدف اصلی از پرداخت بیمه بیکاری را حمایت و صیانت از بیمه‌شدگان و خانواده‌های آنها عنوان و تصریح کرد: در مواقعی که به‌صورت غیرارادی و به یک‌باره بیمه‌شدگان بیکار می‌شوند، سازمان تامین اجتماعی مکلف است برای آنها مقرری بیکاری پرداخت کند.

مدیرکل امور بیمه‌شدگان سازمان تامین اجتماعی متذکر شد: نکته‌ای که در بحث قصور کارفرما وجود دارد این است که در ادامه بررسی‌های لازم انجام می‌گیرد و چنانچه کارفرما در انجام وظایف خود قصور کرده باشد طبق قوانین و مقررات با فرد خاطی برخورد خواهد شد.

شکوری اظهار کرد: البته باید به این موضوع نیز اشاره کرد که کارفرمایان هر ماه 3 درصد در قالب بیمه بیکاری به سازمان تامین اجتماعی پرداخت می‌کنند و سازمان نیز موظف است بر اساس قوانین در بازه‌های زمانی اشاره شده به این افراد مقرری بیمه بیکاری پرداخت کند.

وی در پاسخ به این سؤال که مقرری بیمه بیکاری در چه بازه زمانی و بر چه اساسی پرداخت می‌شود، تصریح کرد: این موضوع منوط به سابقه بیمه‌پردازی از سوی بیمه‌شدگان و همچنین مجرد یا متاهل بودن افراد دارد که به طور معمول بیمه بیکاری از بین 6 تا 24 ماه پرداخت می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم
شناسه خبر: 1653411

مهمترین اخبار ایران و جهان: