نیوز سیتی!
15 بهمن 1402 - 09:30

تشریح رویکرد دانش‌بنیان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در نشستی تخصصی

رویکرد دانش‌بنیان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در نشستی تخصصی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج سید علی معتمدی پور در نشست با نخبگان و محققین استان در سومین روز از دهه پرفروغ فجر با عنوان جهاد کشاورزی، جوان، نخبگان و تولید دانش بنیان" اظهار داشت: شرایط توسعه کشاورزی به شرایط اقلیمی بستگی داشته و این امر نشان دهنده ضرورت بومی سازی تحقیقات در استان و تصمیم گیری به وسیله نخبگان به منظور هم افزایی در راستای خروج از کشاورزی سنتی و حرکت به سوی کشاورزی علمی است. 

معتمدی پور برگزاری این گونه نشست ها را نه بر اساس وظیفه بلکه بر مبنای اعتقاد تیم مدیریتی حاضر در مجموعه سازمان جهاد کشاورزی استان دانست و افزود: جمع نخبگان، بزرگترین پشتیبان بخش اجرا بوده و حضور آنان در تصمیم سازی ها، تصمیم گیریها و سیاست های بخش کشاورزی از مهم ترین ضروریات توسعه عمودی این بخش است. 

متولی بخش کشاورزی استان سرمایه گذاری در بخش کشاورزی را آسان تر از سایر بخش ها عنوان کرد و تصریح کرد: توسعه اجتماعی در بخش کشاورزی نسبت به سایر بخشها به عدالت نزدیک تر بوده و با سرمایه گذاری کمتر، امنیت و ثبات درآمد بالاتر و همچنین اشتغال بیشتری به دست می آید. 

معتمدی پور بخش کشاورزی را نقطه اتکا امنیت کشور برشمرد و تحولات زیرساختی در این بخش از جمله کارخانه های خوراک دام، طیور و آبزیان، احداث زنجیره های تولید گوشت مرغ، ارتقا عملکرد مزارع دیم استان از متوسط تولید کشور، راه اندازی دو زنجیره ارزش گیاهان دارویی و شیلات و همچنین افتتاح و کلنگ زنی قریب به ۱۵۳ طرح کیفی و وزین توسط سازمان جهاد کشاورزی استان در دهه فجر امسال را بخشی از تلاشهای این سازمان در راستای رسیدن به امنیت پایدار غذایی در دولت سیزدهم عنوان کرد. 
 
در ادامه رئیس بنیاد نخبگان کهگیلویه و بویراحمد با بیان این موضوع که اراده مجموع سیاست گذاری ها در دولت فعلی برای استفاده از ظرفیت نخبگان بیشتر از سایر ادوار بوده است، گفت: در راستای منویات مقام معظم رهبری و تاکید ایشان برای استفاده مضاعف از نخبگان، جذب ۱۳ نخبه در سازمان جهاد کشاورزی استان در دستور کار این بنیاد قرار دارد. 

حمداله اکوانیان افزود: مهم ترین بستر امنیت ملی، امنیت غذایی است و از این رو تحول در کشاورزی راهبردی ترین و باثبات ترین حوزه برای امنیت ملی خواهد بود.  
 
زهره حبیبی مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان نیز دستور مقام معظم رهبری مبنی بر تبیین نقش محققین و نخبگان در توسعه کشور را مهم ترین هدف برگزاری نشست بین مسئولین اجرایی و نخبگان استان عنوان کرد و اظهار داشت: حمایت از نخبگان در پیشرفت علم و دانش و استفاده از فناوری های نوآور در زمینه کشاورزی به عنوان یکی از الویتهای مهم مسئولین استان بوده و تنها راه تعالی کشاورزی تکیه بر ظرفیتهای علمی و توسعه مهارتها در راستای افزایش عملکرد کیفی و حل مشکلات این بخش است. 
 
در ادامه این نشست دستیار رئیس پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد در امور موسسات، بازاریابی و تجاری سازی، سازمان جهاد کشاورزی استان را پیشرو در حوزه ترویج علم و پشتیبانی موثر در حوزه فناوری و نوآوری برشمرد و از آمادگی تمام قد پارک در حمایت از جوانان نخبه و تجاری سازی ایده های مرتبط با کشاورزی خبر داد. 
حسین خلیلی اولویت اصلی پارک و مراکز در حال توسعه آن را حوزه کشاورزی عنوان کرد و اظهار داشت: ۲۰ درصد از شرکتهای دانش بنیان و هسته های فناور مستقر در پارک علم و فناوری استان متعلق به بخش کشاورزی بوده و با ادامه همکاریهای موثر این نهاد و سازمان جهاد کشاورزی شاهد تقویت زیست بوم فناوری و نوآوری در کشاورزی خواهیم بود. 
 
امین صدارتیان نماینده حوزه پژوهش دانشگاه یاسوج نیز تهیه، تولید و اصلاح نهال، کشت و فراروی گیاهان دارویی و گسترش صنایع تبدیلی و تکمیلی، سودآوری گلخانه ها، گشترش سالنهای پرورش قارچ و همچنین تشکیل قطب‌های علمی در زمینه گیاهان دارویی، دانه دار، و جنگلی را از جمله ظرفیتهای خاص این استان دانست که بهره گیری از آنان منجر به فراهم آوردن زمینه اشتغال جوانان خواهد شد.

همچنین حیدرپور رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد و همچنین صلاحی رئیس مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سردآبی شهید مطهری یاسوج نیز گوشه ای از دستاوردها، ظرفیتها و نیازهای مراکز تحقیقاتی بخش کشاورزی استان را در این نشست مهم مطرح کردند.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1659755

مهمترین اخبار ایران و جهان: