نیوز سیتی!
30 دی 1401 - 14:36

عزم ازبکستان برای احداث 250 نیروگاه برق‌آبی کوچک

ازبکستان برنامه‌ریزی کرده در آینده نزدیک 250 نیروگاه برق‌آبی کوچک احداث کند که می توانند سالانه 675 میلیون کیلووات ساعت برق تولید کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در تاشکند، در نشستی که به ریاست «شوکت میرضیایف» رئیس جمهور برگزار شد، اعلام شد: ازبکستان برنامه ریزی کرده در آینده نزدیک 250 نیروگاه برق آبی کوچک احداث کند که آنها می توانند سالانه 675 میلیون کیلووات ساعت برق تولید کنند.

در این نشست تاکید شد که در جریان توسعه سیستم انرژی این کشور از تمام انواع انرژی استفاده می شود. همزمان با توسعه ظرفیت های موجود نیروگاه های جدید خورشیدی، بادی و آبی احداث می شوند.

از جمله در سال های اخیر در زمینه برق آبی 27 پروژه به ارزش 500 میلیون دلار اجرا شده و 260 مگاوات ظرفیت تولید اضافی ایجاد شده است. ظرفیت کل ایستگاه ها در سیستم هیدروانرژی ازبکستان از سطح 2 هزار مگاوات فراتر رفته است. این به معنای صرفه جویی 2 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی در سال است.

برنامه ریزی شده در سال جاری میلادی 7 تاسیسات و 10 نیروگاه برق آبی کوچک با ظرفیت 197 مگاوات به بهره برداری رسد. همچنین کارهای اجرای 8 پروژه و ساخت 50 نیروگاه برق آبی کوچک با ظرفیت 438 مگاوات آغاز خواهد شد.

رئیس‌جمهور ازبکستان با اشاره به پتانسیل بالای نیروگاه‌های آبی، دستور افزایش قابل ملاحظه ای  ظرفیت آنان را داد.

بر اساس برآوردها، نیروگاه های برق آبی کوچک آینده می توانند 675 میلیون کیلووات ساعت برق تولید و 200 میلیون متر مکعب گاز در سال صرفه جویی کنند.

در نتیجه قیمت های خرید مطلوب برای برق تولید شده در نیروگاه های برق آبی کوچک، علاقه کارآفرینان به این زمینه افزایش یافته است. رئیس جمهور در این زمینه بر امکان فروش انرژی خورشیدی و بادی با قیمت های جذاب اشاره کرد.

رئیس جمهور همچنین وظیفه ساخت نیروگاه های هیبریدی (ترکیبی) بر اساس منابع بادی و خورشیدی در محوطه های آزاد در اطراف نیروگاه های برق آبی را تعیین کرد. با توجه به وجود زیرساخت های آماده، هزینه های ساخت چنین ایستگاه ها بالا نخواهد بود.

رئیس جمهور ازبکستان همچنین به موضوع بومی سازی در این صنعت اشاره و دستور داد توسط شرکت سهامی «سوو صناعت ماش» برای نیروگاه های برق آبی کوچک تجهیزات و همچنین در استان «تاشکند» دستگاه های آبی تولید شود.

در این نشست برای مسایل دیجیتالی سازی مدیریت مخازن آب و افزایش مهارت کارمندان توجه خاص مبذول شد.

همچنین اقداماتی مبنی بر تامین باثبات انرژی برای مردم مورد بررسی قرار گرفت. رئیس جمهور بر لزوم استفاده از تمام ذخایر موجود و اجرای به موقع پروژه های جدید تاکید کرد.

در پایان این نشست وظایف افزایش تولید روزانه انرژی در شرایط کمبود برق، توزیع عادلانه و کارآمد منابع، انتقال منظم برق به مقصد و رفع سریع مشکلات فنی تعیین شد.

پایان پیام/ح

منبع: فارس
شناسه خبر: 987011

مهمترین اخبار ایران و جهان: