نیوز سیتی!
22 خرداد 1402 - 08:15

کشت گل محمدی در 30 هکتار از اراضی شهرستان سلطانیه

مدیرعامل شرکت تعاونی مینو دشت اشراق از اختصاص 30 هکتار از اراضی شهرستان سلطانیه به کشت گل محمدی خبر داد و گفت: با توجه به بهره‌بری بالا و استقبال کشاورزان از کشت گل محمدی 25 تا 30 هکتار از اراضی به این نوع کشت اختصاص یافته است.

حسین بابایی، مدیرعامل شرکت تعاونی مینو دشت اشراق امروز در گفت‌وگو با فارس از اختصاص 30 هکتار از اراضی شهرستان سلطانیه به کشت گل محمدی خبر داد و اظهار داشت: با توجه به بهره‌بری بالا و استقبال کشاورزان از کشت گل محمدی 25 تا 30 هکتار از اراضی به این نوع کشت اختصاص یافته است.

مدیرعامل شرکت تعاونی مینو دشت اشراق با اشاره به اینکه گل محمدی یک نوع گیاه با مقاومت بالا به کم آبی و بی آبی است، ادامه داد: با توجه به شرایط اقلیمی و پایین رفتن آب‌های زیر زمینی در منطقه گشت گل محمدی بسیار مناسب و سود آور است.

وی با بیان اینکه عطر و اسانس گل تولیدی در این منطقه به خاطر شرایط اقلیمی خاص حدود 18 درصد بالاتر از محصولات تولیدی در شهر کاشان است، تصریح کرد: تاجران و گلاب گیران کاشان یکی از مشتریان پر و پا قرص محصولات تولیدی منطقه هستند.

بابایی با اشاره به  اینکه بعد از چهار سال کشت، از هر هکتار می‌توان 4 تا 6 تن گل محمدی برداشت کرد، افزود: برای فرآوری محصولات تولیدی گل محمدی یک دستگاه گلاب گیری خریداری شده است.

فعال عرصه کشاورزی از برگزاری جشنواره گل محمدی در سلطانیه خبر داد و افزود: این جشنواره در صورت موافقت مسوولان در مدت دو روز برگزار می‌شود و گردشگران و شرکت کنندگان می‌توانند با حضور در مزارع گل رایگان بچینند که کمک خوبی در بحث جذب گردشگر در منقه است.

وی ارائه مجوز بهره‌وری از محصولات و گلاب گیری در مزارع را از مسئولان خواستار شد و افزود: اگر گلاب گیری در همان لحظه برداشت گل صورت گیرد، عطر و کیفیت بیشتر و بهتری حاصل خواهد شد.

بابایی اشتغال‌زایی و کسب در آمد را از جمله اهداف تولید و بهره‌برداری گل محمدی برشمرد و افزود: ایجاد اشتغال و در آمد پایدار، بالا بردن سطح کیفی زندگی مردم در راستای تبدیل منطقه به عنوان قطب تولید گل محمدی شمال غرب کشور از جمله اهداف برنامه طرح تولید گل و گلاب در سلطانیه است.

مدیرعامل شرکت تعاونی مینو دشت اشراق تصریح کرد: در صورت دریافت مجوز بهره‌بردرای سعی داریم 80 تا 90 هکتار ازا اراضی منطقه را به کشت گل محمدی اختصاص دهیم.

وی با بیان اینکه به علت کاهش نزولات آسمانی و خشکسالی‌های اخیر کشت جو با مخاطره روبروه شده و به علت باد خیز بودن منطقه نیز کشت لوبیا و نخود و سایر حبوبات نیز بهره وری خوبی ندارد، تصریح کرد: کشت گل محمدی کاملا با شرایط هوایی و اقیلیم موجود منطقه سازگار است.

وی با اشاره به اینکه از هر هکتار اراضی زیر کشت 4 تا 6 تن محصول گل محمدی برداشت می‌شود، افزود:از هر تن گل می‌توان یک کیلو 300 گرم اسانس خالص گرفت.

وی با بیان اینکه تولید گل و گلاب یک محصول غیر نفتی است، افزود: می‌توان از این ظرفیت در بحث صادرات و ارز آوری برای کشور بهره گرفت.

وی با اشاره به اینکه زنجان می‌تواند در زمینه صادرات گلاب، گل و غنچه گل محمدی فعالیت داشته باشد، افزود: کشورهای حاشیه خلیج فارس، چین، هند و عراق مقصد محصولات صادراتی گل محمدی هستند.

پایان پیام/ 73002

منبع: فارس
شناسه خبر: 1279355

مهمترین اخبار ایران و جهان: