نیوز سیتی!
20 دی 1401 - 14:33

اصفهان در تولید آرد خودکفا است

اصفهان - نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات اصفهان گفت: اصفهان با برخورداری از ۲۰ آسیاب رسمی و ۵۰ آسیاب سنتی در تولید آرد خودکفایی است اما در تولید گندم هنوز به این مرحله نرسیده است.

محمدرضا خواجه در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: خشکسالی اصفهان در سال‌های متمادی باعث شده که یکی از وارد کنندگان گندم از استان‌های خوزستان، گلستان و فارس باشد و این در حالی است هم اکنون با ۵۰ درصد از ظرفیت آسیاب های موجود توانسته در تولید آرد به خودکفایی برسد.

وی اصفهان را پرچم دار تولید آرد سبوس دار (۴ و ۷ درصد) دانست و گفت: در صورتی که سبوس گیری از ۱۸ و ۱۵ درصد به مرز ۱۲ و ۷ درصد برسد دیگر شاهد قاچاق آرد و بروز انواع بیماری‌های واگیر و غیر واگیر بر پیکره جامعه نخواهیم بود.

نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات اصفهان تصریح کرد: در جریان سبوس‌گیری چهار عنصر اصلی فیبر، جوانه، املاح و ویتامین‌ها از گندم گرفته می‌شود و آرد سفید (تهی سازی شده) بدون ارزش غذایی برای پخت نان به کار برده می‌شود و این در حالی است که برای غنی سازی آرد اقدام به واردات پرمیکس‌های چینی (ترکیبی از آهن، اسیدفولیک و ذرت می‌کنند که باعث بیماری پوستی در دست نانوایان و تحمیل بیماری‌ها به مردم می‌شود.

وی با اعلام اینکه بهترین نان‌های جهان درنیمه کره شرقی قرار دارد و با کیفیت ترین نوع نان‌های نیمه کره شرقی را در فلات مرکزی ایران خواهید یافت، گفت: این در حالی است که متنوع‌ترین و با کیفیت ترین نوع نان‌های فلات مرکزی را نیز در استان اصفهان با تولید ۲۰۰ نوع نان قابل دستیابی است.

خواجه با اشاره به اینکه نباید با تصمیمات نپخته تیشه به ریشه نان‌های ملی ومحلی بزنیم، ادامه داد: اگر سکه‌های خود را خرج نان کنیم دیرتر سکته می‌کنیم و این به معنای سرمایه گذاری در عرصه نان و حمایت از تولید نان سالم با آرد سبوس دار است، ونان سبوس دار (نه سبوس مال) بهترین راه پیشگیری از بیماری‌های واگیر وغیر واگیر است.

وی از برگزاری جشنواره و نمایشگاه سالانه نان، شیرینی، شکلات و قهوه از تاریخ ۲۷ تا ۳۰ دیماه در اصفهان خبر داد و افزود: در روز دیماه ۲۹ از ۴۰ چهره شاخص و ستون‌های صنعت نان کشور در شهر ۴۰ ستون اصفهان تجلیل خواهد شد.

نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات اصفهان ادامه داد: در نمایشگاه نان ضمن پخت نان با ارد کامل، کارگاه‌های آموزشی نظری و عملی برای یاددهی فنون نانوایی به مردم برگزار می‌شود.

وی اظهار داشت: اصفهان در عرصه تولید نان ظرفیت جذب توریسم داخلی و خارجی را دارد. وشعار مااین است: نام ایران را با نان ایران پر آوازه کنی

منبع: مهر
شناسه خبر: 967860

مهمترین اخبار ایران و جهان: