نیوز سیتی!
02 بهمن 1401 - 16:37

کاهش 50 درصدی جرایم در «کوهرنگ»/ بانک‌های اردل و لردگان به صندوق امانات مجهز می‌شود

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری چهارمحال و بختیاری گفت: طرح جامع خشونت برای اولین‌بار در کشور در شهرستان کوهرنگ انجام شد که در آن ریشه اختلافات و نزاع‌ها شناسایی شد و برای اولین‌بار همه جرائم در این شهرستان بیش از ۵۰ درصد کاهش یافت.

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، سید محمد موسوی صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: از ابتدای انقلاب تا به امروز به صورت ریشه‌ای به حل مشکلات و پیشگیری از جرم نپرداختیم و فقط به صورت روبنایی به دنبال پاک کردن صورت مسئله بوده‌ایم.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: تنها ۱۰ سال است که حوزه پیشگیری از وقوع جرم در دادگستری‌ها و قوه قضاییه شروع به کار کرده است و تا رسیدن به وضع مطلوب فاصله زیادی دارد.

لزوم تامین هزینه برای پیشگیری از وقوع جرم

وی افزود: مردم به ندرت اهمیت پیشگیری از وقوع جرم را حس کردند و حاضرند برای آزادسازی زندانیان و وقایعی این چنینی هزینه کنند ولی حاضر نیستند با هزینه در دوران نوجوانی، انجام مشاوره و غربالگری از وقوع جرم جلوگیری کنند.

موسوی با اشاره به آمار خشونت در جامعه بیان کرد: ۹ گام تحکیم خانواده در قالب یک نقشه راه تدوین شده است و مشاوره‌ها از پیش از ازدواج تا بعد از طلاق را شامل می‌شود که در حال حاضر ۴ گام آن در چهارمحال و بختیاری در حال اجراست.

وی با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری اولین استان در اجباری‌کردن کلاس‌های پیش از ازدواج بوده است، اظهار داشت: مهارت‌های زندگی از ضروریاتی است که هر شخص باید بداند اما در هیچ‌کدام از سیستم‌های آموزشی ما، این مهارت‌ها به افراد یاد داده نمی‌شوند و باعث می‌شود فرد در مراحل زندگی با مشکل مواجه شود.

موسوی با اشاره به آمار بالای طلاق در سطح کشور تصریح کرد: در چهارمحال و بختیاری آمار طلاق ۵ به یک است و طلاق عاطفی که در بیش از نیمی از خانواده‌ها رخ داده زنگ خطری است تا مسئولان به استحکام کارهای زیربنایی توجه بیشتری نشان دهند.       

کاهش نزاع‌ها در کوهرنگ به دنبال اجرای طرح جامع خشونت

معاون پیشگیری از وقوع جرم استان گفت: طرح جامع خشونت برای اولین‌بار در کشور در شهرستان کوهرنگ انجام شد که در این طرح طی ۶۵ جلسه، ریشه اختلافات و نزاع‌ها شناسایی شد و برای اولین‌بار همه جرائم در این شهرستان بیش از ۵۰ درصد کاهش یافت.

وی افزود: جریمه رانندگی با مستی ۴۰۰ هزار تومان وجه نقد و ۶ ماه توقیف خودرو است، هر بار توقیف خودرو ۱۰ امتیاز منفی و کسب ۲۵ امتیاز منفی منجر به توقیف گواهینامه است و اگر تصادف منجر به مرگ فردی شود فرد ملزم به پرداخت مبلغ دیه به بیمه است و مجازات افراد قابل تخفیف نیست.

ضرورت تامین دستگاه الکل‌سنج برای گشت‌های پلیس

موسوی با اشاره به اینکه مشکلی که وجود دارد تنها ۶ ساعت پس از مصرف مشروبات الکی می‌توان تشخیص مصرف داد اما دستگاه‌هایی هست که در محل می‌توان الکل را سنجید، ادامه داد: استان ما ۵۰ گشت دارد که اگر هر کدام به دستگاه الکل‌سنج مجهز شود تا حد بسیاری می‌توان از این حادثه جلوگیری کرد اما مشکل تامین اعتبار وجود دارد.

وی اظهار داشت: کمپ ترک اعتیاد وجود دارد اما کمپ ترک مشروب و کمپ ترک اعتیاد بازی‌های مجازی وجود ندارد که خطرات آن بیشتر از خطر اعتیاد است.

معاون پیشگیری از وقوع جرم استان نبود پارکینگ در شهر را یکی از علل اصلی سرقت دانست و اظهار داشت: فقدان پارکینگ در نقاطی از شهر مانند منظریه، مهدیه و مرکز شهر باعث شده عدد سرقت از داخل خودرو بالا رود.

نبود صندوق امانات در لردگان و اردل

وی راهکار اصلی مقابله با سرقت را شفافیت مالی دانست و عنوان کرد: نگهداری طلا و سکه در صندوق امانات بانک آمار سرقت را به شدت کاهش می‌دهد لذا در تلاش هستیم در شهرستان‌های فاقد صندوق امانات مانند لردگان و اردل نیز این امکان را برای مردم فراهم کنیم.

موسوی تصریح کرد: ایمنی ساختمان فقط ایمنی در مقابل زلزله و آتش‌سوزی نیست و اگر ایمنی ساختمان از سرقت نیز جز پایان کار حساب شود می‌توان ساختمان‌ها را ایمن کرد و سرقت را کاهش داد.

عضویت ۲ هزار نفر در سامانه سجام دادگستری

وی با اشاره به سامانه سجام دادگستری گفت: در این سامانه با مردم صحبت می‌کنیم و از بیش از ۲ هزار عضو این سامانه ایده می‌گیریم تا با پیگیری‌های لازم از وقوع جرم در آینده جلوگیری کنیم.

موسوی با اشاره فعالیت ۶ سمن در استان اظهار داشت: این سمن‌ها با توانمند کردن مردم تلاش دارند دادگاه‌ها فقط حکومت‌محور نباشند و مردم بتوانند راحت‌تر مشکلات خود را حل کنند.

پایان پیام/ ۶۸۰۳۵

منبع: فارس
شناسه خبر: 990961

مهمترین اخبار ایران و جهان: