نیوز سیتی!
22 دی 1402 - 15:08

چاه‌های جدید آب در ساوه تا ابتدای سال آتی به مدار وارد می‌شوند

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی گفت: تلاش می‌کنیم چاه‌های مد نظر را تا ابتدای سال آتی به مدار وارد کنیم تا بخشی از تنش آبی ساوه رفع و خروجی آب سد به سمت ساوه به صفر برسد و ظرفیت باقیمانده برای زمان اضطراری استفاده شود.

به گزارش خبرگزاری فارس از ساوه حشمت اله عباسی ظهر امروز در بازدید از سد ساوه با بیان اینکه کشور ما یک اقلیم گرم و خشک دارد گفت: ۵۶ درصد تامین آب شرب ساوه از چاه‌ها با ظرفیت ۳۸۲ لیتر است که با احتساب سد به ۶۸۲ لیتر در ثانیه می‌رسد.

وی افزود: حداکثر نیاز آبی ساوه در فصل گرم ۱۱۴۴ لیتر است اما در طول سال به طور متوسط این رقم به ۸۳۰ لیتر می‌رسد که با وضعیت فعلی حدود ۷۰۰ لیتر بر ثانیه کمبود وجود دارد.

وی با بیان اینکه بر اساس اعلام وزارت نیرو جز پنج شهر دارای تنش آبی در کشور است، ادامه داد: حساسیت‌هایی در سطح وزارتخانه برای رفع مشکل ساوه وجود دارد که وضعیت آبی به صورت هفتگی بررسی می‌شود و برنامه ریزی‌هایی برای خروج از این مشکل در دست اقدام است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان افزود: استفاده از ظرفیت چاه‌های سایر دستگاه‌های اداری و عمومی محدوده شهر، استفاده از ظرفیت زهکش پایاب سد، تجهیز و بهره برداری از دو حلقه چاه محوطه تصفیه خانه و همچنین احیا و بازسازی چاه‌های منطقه سد قلی جهت افزایش دبی پمپاژ به عنوان اقدام موقت و کوتاه مدت پس دستور کار قرار خواهد گرفت که نیاز به تامین منابع مالی دارد.

حشمت اله عباسی خاطرنشان کرد: تلاش می‌کنیم چاه‌های مد نظر را تا ابتدای سال آتی به مدار وارد کنیم تا بخشی از تنش آبی ساوه رفع و خروجی آب سد به سمت ساوه به صفر برسد و ظرفیت باقیمانده برای زمان اضطراری استفاده شود.

 مدیریت در حوزه آب الغدیر باید عمومی و در سطح استان باشد 

مدیر امور سد الغدیر ساوه نیز در این جلسه با تاکید بر اینکه مدیریت در حوزه آب الغدیر باید عمومی و در سطح استان باشد گفت: دهانه‌های سر ریز سد الغدیر ساوه از دو استان مرکزی و همدان عبور می‌کند و مدیریت و برنامه ریزی باید در این دو استان نیز انجام شود تا دبی ورودی افزایش پیدا کند.

سید جلال شاهرخ افزود: با تدابیر انجام شده ماه‌های اخیر اکنون دبی ورودی سد ساوه به ۷۵۰ لیتر بر ثانیه رسیده است که نسبت به ماه‌های اخیر با رشد همراه بوده است.

وی با اشاره به آزادسازی ۵۲۰۰ لیتر آب در ثانیه در ۲۶۰ روز بابت حق آبه و کشت‌های فصلی گفت: در حال حاضر از ظرفیت ۲۷۷ میلیون متر مکعبی سد الغدیر تنها ۲۰ میلیون آب وجود دارد که با توجه به اینکه ۱۶ میلیون لیتر زیر دریچه است در واقع تنها ۴ میلیون آن قابل دسترسی می‌باشد.

مدیر امور بهره برداری سد الغدیر با اشاره به اینکه تنها هفت درصد از کل حجم سد در دسترس است و دبی ورودی ۷۰۰ لیتر می‌باشد گفت: علیرغم مشکلات موجود و حساسیت‌های بوجود آمده اما قطعی آبی در بحث شرب نداشته‌ایم اما اگر شرایط را برای ماه‌های آینده همین طور در نظر بگیریم، سد نهایتا تا ۴ ماه آینده امکان تامین آب را از دست می‌دهد.

پایان پیام

منبع: فارس
شناسه خبر: 1635117

مهمترین اخبار ایران و جهان: