نیوز سیتی!
02 مرداد 1402 - 12:55

ایمپلنت دندان چیست و چه مراحلی دارد؟

در ادامه با مراحل ایمپلنت دندان بیشتر آشنا خواهید شد.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، ایمپلنت دندان یک روش جایگزینی دائمی برای دندان‌های از دست رفته است. در این روش، یک ریشه مصنوعی جایگزین ریشه دندان طبیعی از دست رفته می‌شود و سپس سایر قطعات روی آن نصب می‌شوند. ایمپلنت دندان درحال حاضر یکی از بهترین روش‌های جایگزینی دندان‌های از دست رفته به شمار می‌آید که با روش‌های مختلفی قابل انجام است.

چرا ایمپلنت یا کاشت دندان مهم است؟

خالی بودن جای دندان در دهان (خلاء دندانی) می‌تواند عوارضی برای دهان و صورت به وجود آورد. در زیر، برخی از عوارض احتمالی خالی بودن جای دندان را بررسی می‌کنیم.

۱. تغییر ساختار دهان و صورت

وجود خلاء دندانی می‌تواند منجر به تغییر ساختار دهان شود. همچنین اگر تعداد دندان‌های از دست رفته زیاد باشد، ممکن است منجر به تحلیل استخوان فک شود و موجب تغییر در ارتفاع چهره و شکل ظاهری فرد خواهد شد.

۲. مشکلات گوارشی

نقصان دندان‌ها می‌تواند باعث مشکلات در سیستم گوارش فرد شود. بدون دندان‌های مناسب، فرآیند خرد کردن غذا به طور کامل انجام نمی‌شود، که می‌تواند به مشکلاتی مانند اختلالات هضمی و کمبود مواد مغذی در بدن فرد منجر شود.

۳. مشکلات زبانی و تلفظی

دندان‌ها نقش مهمی در تلفظ صحیح کلمات و ایجاد صداهای مختلف دارند. وجود خلاء دندانی می‌تواند باعث مشکلات تلفظی شده و موجب دشواری در تلفظ برخی حروف و صداها شود.

۴. تأثیرات روانی و اجتماعی

از دندان‌ها برای لبخند زدن، صحبت کردن و ارتباط برقرار کردن استفاده می‌شود. خلاء دندانی در یک فرد، می‌تواند به او حس ناخوشایندی در ارتباط با ظاهرش دهد و تأثیرات روانی و اجتماعی منفی مانند، کاهش اعتماد به نفس و اجتناب از فعالیت های اجتماعی را در پی خواهد داشته باشد.

۵. ایجاد مشکلات و تغییر فرم در دندان‌های مجاور

نبود یک دندان در دهان، می‌تواند تأثیر منفی بر روی دندان‌های مجاورش داشته باشد. در صورت وجود جای خالی یک دندان، دندان‌های مجاور آن ممکن است به سمت فضای خالی موجود متمایل شوند و جایگاهشان تغییر کند. این امر می‌تواند سبب مشکلات دیگری مانند خراشیدگی و فرسایش دندان‌ها شود.

مراحل ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان چیست و چه مراحلی دارد؟

مهمترین مرحله از مراحل ایمپلنت دندان، کاشت یک پیچ تیتانیومی (فیکسچر) در استخوان فک است تا به وسیله آن دندان از دست رفته جایگزین شود. اما قبل و بعد از این مرحله، مراحلی دیگری نیز وجود دارند که در ادامه به ترتیب آنها را بیان خواهیم کرد.

مرحله معاینه و مشاوره

اولین مرحله ایمپلنت دندان، معاینه و مشاوره گرفتن از یک دندانپزشک متخصص در ایمپلنت است. دندانپزشک وضعیت دندان‌ها و لثه‌های شما را ارزیابی کرده و تعیین می‌کند که آیا ایمپلنت دندان برای شما مناسب است یا خیر. یکی از بهترین مراکز جهت کاشت دندان ایمپلنت و کسب مشاوره کلینیک دکتر شهرام اسعدی واقع در خیابان شریعتی تهران، با آدرس وب سایت drshahram.com است.

مرحله جراحی

اگر کاشت دندان ایمپلنت برای شما مناسب باشد، دندانپزشک جراحی را انجام می‌دهد. در این جراحی، یک پیچ تیتانیومی تحت عنوان فیکسچر در استخوان فک قرار می‌گیرد. این پیچ به استخوان فک جوش می‌خورد و پایه‌ای برای پروتز مصنوعی دندان ایجاد می‌کند.

مرحله نصب اباتمنت

به طور کلی ایمپلنت دارای سه قطعه اصلی است.

فیکسچر

اباتمنت

پروتز دندانی

پس از کاشت فیکسچر در استخوان فک، قطعه‌ای به نام اباتمنت روی آن نصب می‌شود که وظیفه آن اتصال فیکسچر به پروتز می‌باشد. اباتمنت معمولاً از جنس تیتانیوم یا سایر آلیاژهای سازگار با بدن انسان است.

قالب گیری

پس از جراحی، دندانپزشک قالبی از دهان شما می‌گیرد. این قالب برای ساخت پروتز دندان مصنوعی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نصب دندان مصنوعی (پروتز)

دندان مصنوعی معمولاً چند هفته پس از جراحی کاشت فیکسچر نصب می‌شود. این دندان مصنوعی به اباتمنت متصل شده جایگزین دندان از دست رفته فرد می‌شود.

انواع ایمپلنت دندان

به طور کلی انواع ایمپلنت دندان دو نوع هستند که اندواستیل (Endosteal) و ایمپلنت‌های ساب پریواستیل نام دارند و هر کدام از اینها نیز به چندین روش مختلف تقسیم می‌شوند. در ادامه به تشریح هر یک از این موارد خواهیم پرداخت.

ایمپلنت اندواستیل

ایمپلنت اندواستیل یک پیچ تیتانیومی است که به استخوان فک کاشته می‌شود. این پیچ در طول چند ماه به استخوان جوش می‌خورد و تبدیل به پایه‌ای برای پروتز دندانی می‌شود. پروتز دندانی می‌تواند یک تاج، یک بریج یا یک پروتز کامل باشد.

ایمپلنت پریواستیل

ایمپلنت پریواستیل یک صفحه فلزی است که روی استخوان فک قرار می‌گیرد. این صفحه با پیچ‌هایی به استخوان متصل می‌شود و سپس دندان مصنوعی روی صفحه قرار می‌گیرد.

تفاوت‌های ایمپلنت اندواستیل و پریواستیل

ایمپلنت اندواستیل در استخوان فک کاشته می‌شود، در حالی که ایمپلنت پریواستیل روی استخوان فک قرار می‌گیرد. این بدان معناست که ایمپلنت اندواستیل پایدارتر از ایمپلنت پریواستیل است و احتمال جابجایی آن کمتر است.

ایمپلنت اندواستیل نیاز به جراحی بیشتری دارد، در حالی که ایمپلنت پریواستیل نیاز به جراحی کمتری دارد. این بدان معناست که ایمپلنت اندواستیل دوره بهبودی طولانی‌تری دارد.

ایمپلنت اندواستیل گران‌تر از ایمپلنت پریواستیل است.

در بخش بالا، برخی از مهمترین نکات مربوط به ایمپلنت دندان را مطالعه کردید. اگر به اطلاعات بیشتری در مورد این روش عالی برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته نیاز دارید، می‌توانید به وب سایت دکتر شهرام اسعدی با آدرس drshahram.com مراجعه کنید.

همچنین اگر می‌خواهید کاشت ایمپلنت خود را به یک دندانپزشک متخصص و حاذق بسپارید، پیشنهاد می‌شود حتماً به کلینیک دندانپزشکی دکتر شهرام اسعدی واقع در تهران، خیابان شریعتی، بالاتر از میرداماد، روبروی متروی شریعتی، کوچه منظرنژاد (نیام)، پلاک ۴۵، واحد ۳، طبقه اول مراجعه کنید یا با شماره ۰۲۱-۲۲۸۷۹۳۹۵ تماس حاصل کنید.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

منبع: مهر
شناسه خبر: 1397217

مهمترین اخبار ایران و جهان: