نیوز سیتی!
25 تیر 1402 - 20:28

کتاب در کشور دغدغه و مسئله شود

رشت - دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور با بیان اینکه کتاب باید در کشور به دغدغه و مسئله تبدیل شود، گفت: ایران صاحب بزرگترین کتابخانه در جهان اسلام است.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی رمضانی عصر یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه و خبرنگاران گیلان، اظهار کرد: کتابخانه های عمومی نهاد عمومی غیر دولتی بوده که به صورت هیئت امنایی اداره می‌شود.

وی از فعالیت ۳۸۰۰ کتابخانه عمومی در کشور خبر داد و افزود: از این تعداد حدود هزار کتابخانه به صورت خصوصی و توسط مردم اداره می‌شود و حدود ۶ هزار همکار کتابدار در کتابخانه های عمومی کشور فعالیت می‌کند.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، این نهاد را بزرگترین شبکه فرهنگی کشور بعد از آموزش و پرورش برشمرد و بیان کرد: تأسیس کتابخانه های عمومی به دهه ۴۰ بر می‌گردد.

رمضانی با بیان اینکه قبل از انقلاب فقط ۳۰۰ کتابخانه در کشور تشکیل شده بود، گفت: امروز این آمار به ۳۸۰۰ کتابخانه رسیده است.

بزرگترین کتابخانه های عمومی جهان اسلام در ایران است

وی با بیان اینکه بزرگترین کتابخانه های عمومی جهان اسلام در ایران است، افزود: ایران از لحاظ وجود کتابخانه های عمومی در بین کشورهای حاشیه خزر جایگاه نخست را دارد.

دبیر کتابخانه های عمومی کشور از تعریف بیش‌از ۶۰ خدمت در کتابخانه های عمومی خبر داد و بیان کرد: تعریف خدمات جدید در حوزه کتابخوانی در اولویت نهاد کتابخانه های عمومی قرار دارد.

رمضانی با بیان اینکه نگاه سنتی به کتابخانه تغییر کرده است، گفت: بخش کودک، نوجوان، کارگاهی، بازی برای کودکان، دیداری و شنیداری، گالری، سالن‌های مطالعه اختصاصی و گروهی و کلاس‌های آموزشی تنها بخشی از خدمات در بخش کتابخانه تعریف شده است.

وی با بیان اینکه کتابخانه ها مرکز گسترش اطلاعات تلقی می‌شود، افزود: نشر و گسترش دانش عمومی از وظایف مهم کتابخانه های عمومی است.

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور از برگزاری همایش کسب و کارهای خانگی در حوزه کتابخوانی خبر داد و بیان کرد: تقویت کسب و کارهای خانگی در حوزه کتابخوانی در اولویت این نهاد است.

رمضانی از فعالیت ۱۳ کتابخانه اختصاصی کودکان در کشور خبر داد و اضافه کرد: تمام کتابخانه های عمومی کشور بخش کودک و نوجوان در آن تعریف شده است.

وی از تعریف مجموعه ۴ وجهی در توسعه خدمات کتابخانه ای خبر داد و افزود: کتابخوان شدن جامعه از مسیر کودک و نوجوان می‌گذرد و در این بخش مدارس نقش مهمی در نهادینه شدن فرهنگ کتابخوانی ایفا می‌کنند.

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور از ایجاد زنگ کتابخوانی در مدارس خبر داد و بیان کرد: امکان مطالعه، تندخوانی و تقویت مطالعه غیردرسی و درسی در یک بازه زمانی به دانش آموزان آموزش داده می‌شود.

رمضانی با بیان اینکه پیوست بین کتب درسی و غیردرسی منجر به ترویج فرهنگ کتابخوانی می‌شود، گفت: تغییر نگاه به مطالعه و خواندن می‌تواند در کتابخوانی اثر بگذارد.

کتاب در کشور دغدغه و مسئله شود

سند خواندن در شورای فرهنگ عمومی به تصویب می‌رسد

وی با بیان اینکه سند خواندن در شورای فرهنگ عمومی به تصویب می‌رسد، افزود: نیازسنجی برای کتابخوانی در بخش‌های مختلف بسیار اهمیت دارد.

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور با انتقاد از افتتاح ساختمان کتابخانه های مرکزی رشت در دولت گذشته، تصریح کرد: افتتاح ساختمان کتابخانه در دولت گذشته کار اشتباهی بود که انجام شد، بهره برداری از کتابخانه بدون کتاب معنایی ندارد.

رمضانی با بیان اینکه پروژه کتابخانه مرکزی رشت قبل از اتمام و بهره برداری، افتتاح شده است، اضافه کرد: نهاد کتابخانه های عمومی آماده بهره برداری این کتابخانه است و تجهیزات و امکانات این مجموعه هم فراهم شده است.

وی با بیان اینکه نهاد کتابخانه عمومی فقط بهره بردار است، افزود: موانع در ابنیه و ساختمان کتابخانه مرکزی رشت وجود دارد و بعد از رفع نواقص، افتتاح می‌شود.

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور از تخصیص ۲۵ هزار میلیارد تومان برای تجهیز کتابخانه مرکزی رشت خبر داد و بیان کرد: بیش از ۷۰ درصد تجهیزات و امکانات کتابخانه مرکزی رشت فراهم شده است و آمادگی داریم در

هفته کتاب مورد بهره برداری قرار دهیم اما به شرط اینکه نواقص ابنیه و ساختمان رفع شود.

رمضانی با اشاره به ۷ شهر بدون کتابخانه در گیلان، اضافه کرد: تمام تلاش ما این است هیچ شهری در کشور فاقد کتابخانه نباشد.

وی از اتصال کتابخانه ها به مدارس در گیلان خبر داد و افزود: گیلان در اجرای طرح‌های نوآور در بخش کتابخوانی پیش رو است.

دبیرکل کتابخانه های عمومی کشور با بیان اینکه دولت سیزدهم مخالف افتتاح نمایشی است، گفت: افتتاح کتابخانه مرکزی رشت در دولت گذشته کار نمایشی بود و این شیوه در گذشته مرسوم بوده است.

رمضانی با تاکید بر اینکه موقعیت کتابخانه های عمومی در کشور شناسایی و معرفی شود، اضافه کرد: دسترسی به کتابخانه ها و تقویت منابع کتابخانه ها منجر به نهادینه شدن فرهنگ کتابخوانی می‌شود.

عضویت بیش از ۱۰ میلیون نفر در کتابخانه های عمومی در کشور

وی از عضویت بیش از ۱۰ میلیون نفر در کتابخانه های عمومی در کشور خبر داد و افزود: از این تعداد بیش از ۳ میلیون اعضای فعال هستند.

دبیرکل کتابخانه های عمومی کشور با بیان اینکه در سه ماهه گذشته بیش از ۱۶۰ هزار امانت کتاب در روز صورت گرفته است، گفت: حدود ۵۰ میلیون جلد کتاب در کتابخانه های عمومی کشور وجود دارد.

رمضانی با بیان اینکه کتاب در کشور دغدغه و مسئله نیست، اضافه کرد: این روزها تسلط بچه‌ها به گوشی، خیلی بیشتر به کتاب است.

وی با اشاره به حرکت سبک زندگی امروز به سمت الکترونیکی شدن، افزود: کتاب فیزیکی با فاصله معنادار از کتابخانه های الکترونیکی جلو است.

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور از راه اندازی "کمپین کتاب دستت چیه" خبر داد و بیان کرد: در این کمپین در نظر داریم کتاب را به یک مسئله و دغدغه تبدیل کنیم.

رمضانی با بیان اینکه هر محتوایی که در فضای مجازی منتشر می‌شود، کتاب نیست، اضافه کرد: عدم اطلاع و عملیات روانی سبب دلسردی در حوزه مطالعه شده است.

وی با بیان اینکه مردم ایران اهل مطالعه هستند، افزود: فراگیری مطالعه در کشور پایین اما مردم اهل مطالعه و کتابخوان هستند.

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور از فعالیت ۸۰۰ کتابخانه روستایی خبر داد و بیان کرد: تقویت و توسعه زیرساخت‌های کتابخوانی در روستاها در اولویت قرار دارد.

منبع: مهر
شناسه خبر: 1364317

مهمترین اخبار ایران و جهان: