نیوز سیتی!
02 خرداد 1402 - 07:01

فارس من| نامگذاری روزها در تقویم را باید از کجا پیگیری کنیم؟

پیشنهاد نامگذاری و یا هرگونه اصلاح روزها و مناسبت‌های خاص از سوی اشخاص، اعم از حقیقی و حقوقی به شورای فرهنگ عمومی ارائه می‌شود و پس از بررسی و تصویب در آن شورا به تأیید شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌رسدتا در تقویم ثبت شود.

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، یکی از مخاطبان خبرگزاری فارس با ثبت مطالبه‌ای در سامانه تعاملی فارس من با عنوان «به رسمیت شناختن روز علوم آزمایشگاهی و درج آن در تقویم» آورده است: «۳۰ فروردین بزرگداشت حکیم جرجانی و روز علوم آزمایشگاهی است که به طور رسمی این روز اعلام نشد و هم اکنون هم به همین دلیل در هیچ تقویمی این مناسبت درج نشده است. ما فقط خواستار این هستیم که این روز به رسمیت شناخته شود و در تمامی تقویم‌ها درج شود.»

البته مخاطب دیگری نیز با موضوع نامگذاری هشتم اردیبهشت‌ماه در تقویم با عنوان «هشتم اردیبهشت به عنوان روز غیرت ملی نامگذاری شود» سوژه‌ای را ثبت کرده است که در ادامه دغدغه این مخاطب را می‌خوانیم: «اقدام جوانمردانه و ایثارگرانه شهید حمیدرضا الداغی در نجات دادن ناموس ایرانی از دست اراذل و اوباش، جوش و خروشی در دل‌های ایرانیان سراسر کشور از هر قوم و نژاد و عقیده به وجود آورد که بی‌نظیر بود. از آنجا که این اقدام مفهوم «غیرت» را برای تمام ایرانیان زنده کرد و نام آن شهید را با نام «خوش غیرت» عجین کرد، شایسته است شورای عالی انقلاب فرهنگی به پاس نکوداشت اقدام شهید الداغی، این روز را در تقویم ملی به نام روز غیرت ملی نامگذاری کند.»

پیگیری‌های خبرنگار فرهنگی فارس از مریم زارع، مسئول کارگروه نامگذاری شورای فرهنگ عمومی کشور حاکی از این است که فرآیند نامگذاری روزها باید در تارنمای شورای فرهنگ عمومی کشور ثبت شود. ( آئین نامه نامگذاری)

در ماده پنج آمده است که پیشنهاد نامگذاری، کاهش، افزایش و یا هرگونه تغییر و اصلاح روزها و مناسبت‌های خاص از سوی اشخاص، اعم از حقیقی و حقوقی به شورای فرهنگ عمومی ارائه می‌شود و پس از بررسی و تصویب در آن شورا به تأئید شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده و به عنوان روز و مناسبت خاص، حسب مورد در متن یا ضمیمه تقویم درج می‌شود. 

زارع درباره روند نامگذاری بیان کرد: علاقه‌مندان و دغدغه‌مندان با دانلود فرم نامگذاری و تکمیل و ارسال آن، درخواست‌ها در دستور کار کارگروه نامگذاری قرار می‌گیرد که بعد از بررسی‌ها اگر مورد قبول و یا رد واقع شود به ثبت کننده پیام ارسال می‌شود. اگر مورد تأئید قرار بگیرد در صحن شورای فرهنگ عمومی کشور مورد بررسی قرار می‌گیرد و بعد از آن برای تصویب نهایی به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال می‌شود. این روز خاص در مرحله آخر با امضاء رئیس جمهور در تقویم نامگذاری می‌شود.

وی درباره مدت‌زمان ثبت یک روز خاص در تقویم ایرانی گفت: این فرآیند به طور میانگین یک سال زمان می‌برد. البته جلسات کارگروه نیز ماهیانه برگزار می‌شود.

زارع در خصوص نامگذاری روزهایی چون روز علوم آزمایشگاهی گفت: روز علوم آزمایشگاهی و مواردی از این دست چون بسیار است، ما با وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی به توافق رسیده‌ایم که ۱۸ فروردین را ـ که روز سلامت است ـ هفته سلامت نامگذاری کنند و ایام را نیز خودشان به نام‌ حوزه‌هایشان تفکیک کنند.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1232317

مهمترین اخبار ایران و جهان: