نیوز سیتی!
01 اردیبهشت 1403 - 12:34

تمرکز دشمن در حوزه اقتصاد پس از شکست در عرصه نظامی

رئیس پلیس امنیت اقتصادی با بیان اینکه دولت در عرصه نظامی نتوانسته اقدامی انجام دهد و قطعا تمرکز خود را بر حوزه اقتصاد قرار خواهد داد، گفت: قصد پلیس استفاده از ظرفیت سازمان‌های مردمی برای برخورد قاطع با فساد است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سردار حسین رحیمی رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا با بیان اینکه پلیس امنیت اقتصادی در بین پلیس‌های تخصصی نوپا است، گفت: بیش از چهار سال از عمر این پلیس می‌گذرد. شکلدهی این پلیس براساس منویات مقام معظم رهبری انجام شده است.

وی ادامه داد: با وجود اینکه مقام معظم رهبری شعارهای سال را براساس رشد تولید و اشتغال تنظیم کردند با این وجود به سایر بخش‌ها و الزامات توجه کردند.  پلیس امنیت اقتصادی براساس مجوز مقام معظم رهبری تشکیل شد. در گذشته این بخش به صورت پراکنده در بخش‌های مختلف پلیس وجود داشت.

وی افزود: به باور ما مجوز تشکیل پلیس امنیت اقتصادی براساس حساسیت ایشان برای رسیدگی به فساد و پرونده‌های اقتصادی صادر شد. احتکار، ارتشا، فرار مالیاتی، جرائم گمرکی، مالی، بانکی بازار سرمایه و سایر جرایم در چارچوب کار پلیس امنیت اقتصادی هستند. یکی از اقدامات ما این بود که همکاری مردمی را جلب کنیم.

رحیمی تاکید کرد: پلیس برای کمک گرفتن از ظرفیت مردمی شماره تلفن 096300 را در اختیار مردم قرار داد تا گزارشات خود را اعلام کنند.ضمن اینکه پلیس امنیت اقتصادی قصد دارد از ظرفیت‌های نهادهای مردمی استفاده کند.

دیدبان شفافیت و عدالت تجربیات خوبی در این زمینه دارد. همچنین مجموعه گسترده‌ای در استان‌ها وجود دارد. باید از این ظرفیت برای کمک به پلیس امنیت اقتصادی استفاده کنیم. براساس نشستی که در گذشته داشتیم، به پلیس امنیت اقتصادی استان‌ها اعلام کردیم که با دیده بانهای شفافیت و عدالت استانی ارتباط بگیرند. ما به ظرفیت این نهادهای مردم نهاد باور داریم.

تمرکز دشمن در حوزه اقتصاد پس از شکست در عرصه نظامی

وی با بیان اینکه باید باور داشته باشیم که دشمن در عرصه نظامی غلطی نمی‌تواند بکند، گفت: نمونه آن را نیز در عملیات اخیر و هوشمندانه نیرو‌های نظامی کشور شاهد بودیم. بنابراین حتما به سراغ مسائل اقتصادی خواهند آمد. کما اینکه شاهد بودیم در راس جنگ ترکیبی آنها تحریم قرار داشته است.

مردم نیز باید هوشیار باشند و پای کار بیایند. مصداق بارز این موضوع مجموعه‌های مردم نهاد از جمله دیدبان شفافیت و عدالت هستند. اتکای اصلی ما نیز به مردم است. در این بخش نیز ان‌شاءالله با همکاری مردم با موارد مختلف برخورد می‌کنیم. با توجه به شرایطی که وجود دارد با خطاها و فسادی که مشاهده می‌شود با کمک مردم برخورد خواهیم کرد.

وی تاکید کرد: باید محکم در مقابل ماشین جنگی دشمن که در وزارت خزانه‌داری آمریکا قرار دارد، بایستیم و برای این کار نیازمند تلاش هستیم. همکاری با مردم به ما کمک می‌کند تا بتوانیم با اقتدار در برابر فساد مقابله کنیم.

همکاری دیدبان شفافیت و عدالت با پلیس امنیت اقتصادی

احمد توکلی رئیس هیئت مدیره دیوان عدالت و شفافیت با اشاره به اینکه پلیس امنیت اقتصادی مامور شده است تا با فساد مقابله کند، گفت: اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده است. با این وجود سازمان ها و نهاد های مامور در این زمینه، بعضاً به درستی کار خود را انجام نمی‌دهند. در سایر کشورها به ساز و کاری رسیدند که کاملا اسلامی است.

دولت‌های ما بیشتر از درآمد خود خرج می‌کنند. به همین دلیل مردم را دعوت کردند که بیاید کارهایی که به عهده دولت است را انجام دهند. سازمان‌های غیردولتی تشکیل شد که بخشی از کار دولت در حوزه‌های محیط زیست، سلامت اجتماعی و ... را انجام می‌دهند. گسترش مشکلات و محدودیت منابع دولت‌ها را وادار کرده است که به سمت ساختارهای جدیدی به نام سازمان های مردم نهاد بروند. این سازمان ها نه دولتی هستند و نه سیاسی. این نهادها کار می‌کنند ولی پول نمی‌خواهند چرا که تجاری نیستند.

وی افزود: این ایده عقلانی است و تجربیات خوبی نیز به دست آمده است. امروز تلاش می‌کنیم تا به نیروهای حاکمیتی کمک کنیم. این موضوع سبب شده است تا از سوی دیوان شفافیت و عدالت با پلیس امنیت اقتصادی همکاری کنیم. امیدوار هستیم تفاهم‌نامه‌ای که امروز امضاء می‌شود منشأ خیر باشد.

اطلاعات گزارشگران فساد خط قرمز است

نوری مدیرعامل دیوان عدالت و شفافیت نیز در این نشست گفت: فلسفه اصلی انعقاد تفاهم‌نامه، به تاکید مقام معظم رهبری به مسائه مردمی‌سازی است. در طول سال‌های پس از انقلاب جایی موفق شدیم که مردم حضور پیدا کردند. اگر در جنگ موفق شدیم به خاطر حضور مردم بود. همین تجربه در عرصه‌های دیگر نیز بروز داشته است. اگر یکی از مشکلات و آسیب‌های جامعه امروز فساد است، که مقام معظم رهبری در دهه هشتاد آن را اژدهای هفت‌سر نامیدند، به این دلیل است که شاید از ظرفیت مردمی به درستی استفاده نکردیم. اگر دستگاه‌های متولی مبارزه با فساد به بدنه مردمی متصل می‌شدند، قطعا به نتایج بهتری می‌رسیدیم.

امروز پلیس امنیت اقتصادی قصد دارد با یک انجمن مردم نهاد که از سال 1395 کار خود را آغاز کرده است همکاری کند. این نهاد طی این مدت در شناسایی و مقابله با فساد نقش داشته است. در یک پرونده پس از ورود ما، دستگاه اطلاعاتی نیز به عنوان بازپرس ورود کرده بود. مسئول پرونده گفته بود که بعضاً اطلاعات شما بالاتر است. مردم برای ارائه گزارش به ما راحت تر هستند.

نوری ادامه داد: خط قرمز دیدبان نیز گزارشگران هستند و به هیچ عنوان اطلاعات آنها افشا نمی‌شود. دیدبان شفافیت به صورت تخصصی کار می‌کند. به طور مثال کارگروه تخصصی گمرک، خدمات درمانی، و ... وجود دارد. وقتی در موردی از فساد به اطمینان برسیم ورود می‌کنیم. طبق ماده 66 آیین دادرسی کیفری به ما در حد مدعی العموم اختیار داده و ما نیز اقداماتی را انجام می‌دهیم. در گذشته توافق‌نامه‌های دیگر نیز امضا شده و توانستیم اقدامات خوبی را پیش ببریم. دیدبان در 29 استان دفاتر استانی دارد که می‌توانند با پلیس امنیت اقتصادی همکاری کنند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم
شناسه خبر: 1701886

مهمترین اخبار ایران و جهان: