نیوز سیتی!
21 دی 1402 - 08:56

می توان از دل مسابقات قرآن، مفسّر تربیت کرد و تفسیر جدید نوشت

یکی از راه یافتگان به مرحله نهایی بخش معارفی چهل و ششمین دوره مسابقات قرآن با بیان این که باید به سمت کار تخصصی در عرصه ترویج قرآن برویم و به غنی سازی محتوای مسابقات قرآنی بیندیشیم، گفت: رشته تفسیر بخش معارفی این مسابقات می تواند مفسّر تربیت و به جامعه اسلامی معرفی کند.

حجت الاسلام محمد قیطاسیان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قم با اشاره به سابقه حضور خود و کسب رتبه در مسابقات قرآنی مانند مسابقات قرآن ارتش و مسابقات قرآن دانشجویان اظهار کرد: مردم و مسئولان باید به این نکته بیندیشند که نقطه شروع غلبه بر برخی معضلات اجتماعی و فرهنگی در تبیین و ترویج معارف قرآن است.

این طلبه پایه ده حوزه علمیه قم همچنین پیشنهاد کرد ستاره سازی و الگوسازی در عرصه قرآن همانند عرصه هایی مانند ورزش محقق شود؛ ضمن آن که پرداختن به قرآن و معارف قرآن همانند برنامه هایی مانند زبان معیار گفت‌وگوی ویژه خبری به شکل مستمر پیگیری و دنبال شود.

وی با بیان این که کم کاری ها در عرصه ترویج معارف قرآن و عمل به آن مشهود است گفت: متأسفانه حتی این موضوع مهم در عرصه رسانه ها نیز پرداخت خوب و کافی نداشته است و این در حالی است که برخی رسانه ها، خبرهای سیاسی و حتی کم اهمیت را در رسانه های خود بازتاب زیادی می دهند.

قیطاسیان درباره نکات مهم ترویج فرهنگ قرآن در جامعه خاطر نشان کرد: بدیهی است این عرصه هم نیاز به ساختار مناسب و بودجه کافی دارد تا بتوان گام های محکم تر و جدی تری برداشت.

وی در پاسخ به این پرسش که از بین عناصری مانند خانواده، اماکن متبرکه و مساجد، نظام آموزشی، رسانه و یا سازمان های فرهنگی و تبلیغی، کدامیک در گرایش بیشتر به معارف قرآن و اهل بیت (ع) نقش دارند گفت: به نظر می رسد همه این ها، حلقه های به هم پیوسته ای هستند که باید با یکدیگر تعامل داشته باشند؛ البته برخی خانواده را مهم تر می دانند و برخی مدرسه یا مسجد را، ولی بر این باورم که مهجوریت امروز قرآن و عترت حتی در حوزه های علمیه به این دلیل است که این حلقه های به هم پیوسته نستند، تعامل درستی با هم ندارند و کم کاری های هر یک از این حلقه ها، به دیگری آسیب می زند.

این طلبه حوزه علمیه قم یادآور شد: قرآن و معارف قرآن باید محور همه کارها و برنامه های ما باشد؛ تنها در این صورت است که قرآن مانند خون وارد رگ های حیاتی جامعه می شود و تأثیر متعالی خود را خواهد گذاشت.

وی درباره پیشنهادهای خود در مسیر ارتقای مسابقات قرآنی بویژه در بخش معارفی و رشته تفسیر قرآن بیان کرد: متأسفانه به این دلیل که در مسیر ارتقای انگیزه افراد به قرآن و معارف قرآنی کار نکرده ایم، بیشتر به کار راحت تر یعنی برگزاری مسابقات می پردازیم؛ چراکه عملا جایگزینی برای آن نداریم.

قیطاسیان افزود: تردیدی نیست که در مسابقات، کسب رتبه مهم است و البته در روزگار امروز می توانیم از باب فرصت گذار به برگزاری مسابقات قرآن توجه داشته باشیم؛ اما نباید فراموش کنیم که بعد از گذشت بیش از 40 سال از انقلاب شکوهمند اسلامی، باید به سمت کار تخصصی در این عرصه برویم و حداقل به غنی سازی محتوای مسابقات قرآنی بیندیشیم.

وی اضافه کرد: پیشنهاد عملی بنده این است که علاوه بر ترجمه و تفسیر عمومی قرآنی، لایه های عمیق تدبر و تفسیر هم در مسابقات دیده شود؛ به بیان دیگر مسابقات قرآنی می تواند مفسّران جدیدی به جامعه اسلامی معرفی کند و عملا خروجی داشته باشد؛ یعنی می توان از دل مسابقات، تفسیر جدیدی بنویسیم و به جامعه عرضه کنیم.

این طلبه حوزه علمیه قم در ادامه گفت: سازمان اوقاف و امور خیریه می تواند پرچمدار تحول در این عرصه ها باشد.

پایان پیام/ 78036

منبع: فارس
شناسه خبر: 1633942

مهمترین اخبار ایران و جهان: