نیوز سیتی!
06 بهمن 1402 - 12:40

شایعترین سرطان‌ها در کهگیلویه و بویراحمد را بشناسید

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: سبک زندگی سالم می‌تواند در پیشگیری از انواع سرطان‌ها موثر باشد.

به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج، محمد ملک‌زاده در نشست کمیته سرطان با اشاره به اینکه هفتم تا پانزدهم بهمن ماه به نام هفته ملی پیشگیری از سرطان نام‌گذاری شده، گفت: اضافه وزن، عدم تغذیه مناسب، سیگار و مصرف دخانیات، مصرف گوشت قرمز، گازهای گلخانه‌ای، مواد شیمیایی محیطی و سبک زندگی نامناسب مهمترین عوامل ابتلا به سرطان‌ها است‌.

معا‌ون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد مصرف سیگار و دخانیات را عامل اصلی ابتلا به سرطان ریه دانست و افزود: ۵۰ تا ۷۰ درصد از سرطان‌ها با تغییر سبک زندگی و زندگی سالم قابل پیشگیری است، فعالیت ورزشی سالم و داشتن ۳۰ دقیقه تحرک سالم، اجتناب از مصرف دخانیات، مصرف سبزیجات و میوه‌ها، مصرف آنتی‌اکسیدان‌ها، محدودیت در مصرف گوشت قرمز، واکسیناسیون هپاتیت B و مدیریت استرس و اضطراب راه‌های پیشگیری از ابتلا به سرطان است.

وی توصیه کرد افراد مهارت‌های زندگی برای مدیریت استرس و اضطراب را فرا گیرند چرا که اضطراب و استرس سیستم ایمنی بدن را ضعیف می‌کند و باعث ابتلا افراد به سرطان است.

ملک‌زاده عنوان کرد: سرطان تیروئید، پوست، معده، کولورکتال( روده بزرگ)، پستان و پروستات شایعترین سرطان‌ها در استان است که سرطان تیروئید، معده و پوست در استان از استانداردهای کشوری بالاتر است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد بر افزایش سواد سلامت تاکید کرد‌.

وی از شروع پویش ملی مبارزه با سرطان خبر داد و افزود: انجام غربالگری سرطان رحم و سرطان پستان در پیشگیری بانوان به این بیماری‌ها موثر است.

در ادامه کارشناس بیماری سرطان با اشاره به اینکه تشخیص به موقع سرطان در درمان آن موثر است، گفت: شعار هفته ملی سرطان" من مسوول هستم برای پیشگیری از سرطان خودم، خانواده‌ام و جامعه‌ام" است.

صدیقه ولی‌زاده عنوان کرد: سرطان مهمترین بیماری‌ غیرواگیر است که هزینه‌های زیادی به خانواده‌ها وارد می‌کند، به ازای هر چهار هفته تاخیر در درمان جراحی و درمان کمکی سرطان میزان مرگ و میر این بیماری را ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش می‌‌دهد.

ولی‌زاده با اشاره به راه‌اندازی کلینیک تشخیص سرطان سال ۹۸ در استان گفت: این کلینیک آنطور که انتظار می‌رفت فعال نشد و خدمات کیفی ارائه نکرد به همین دلیل مردم مجبور هستند برای درمان به استان‌های همجوار مراجعه کنند.

کارشناس بیماری سرطان گفت: چون اکثر بیماران برای درمان به خارج از استان مراجعه می‌کنند ۸۰ درصد آمارهای ما خارج از استان ثبت می‌شود که دسترسی به آن نداریم.

وی خواستار همکاری معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی در راه‌اندازی این کلینیک شد و گفت: راه‌اندازی مجدد این کلینیک هزینه درمان بیمارانی که به خارج از استان می‌روند را کاهش می‌دهد.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1649786

مهمترین اخبار ایران و جهان: