نیوز سیتی!
03 دی 1401 - 14:24

بلوغ شورا با موبایل گرانقیمت و وعده‌های روی زمین مانده

شورای ششم پس از گذشت یک و نیم سال از دوران چهار ساله مسئولیت، دیگر دوران آزمون و خطا را سپری کرده است، هیچ اتفاق و اقدام محسوسی در سطح شهر مشاهده نمی شود و از عمل به تعهدنامه های شفافیت نیز خبری نیست‌. این عملکرد در حالی است که از خرید گوشی های گرانقیمت با وام از بیت المال برای اعضای شورا پرده برداشته شده است.

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، اسفندماه سال 99 نامزدهای انتخابات ششمین دوره شورای اسلامی شهر شیراز با فراخوان وزارت کشور اقدام به ثبت نام کردند و از آن تاریخ تا کنون 22 ماه می گذرد و یک سال و نیم است شورای ششم بر صندلی مسئولیت تکیه زده است.

 از لیست 13 نفره شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی، 11 نفر عضو شورا هستند، فهرستی که هنگام انتشار آن، رئیس شورای ائتلاف با اشاره به حدود تعریف شده برای افرادی که در لیست قرار گرفته‌اند، گفت: اعضای این لیست متعهد شدند که به صورت تمام وقت در شورای شهر شیراز به انجام وظیفه قانونی خود پرداخته و ضمن حل مشکلات مردم هیچ کار یا شغل دوم انتفاعی یا خصوصی در این دوره چهار ساله شورا نداشته باشند و تمام تلاش خود را برای ارتقاء و غنای فرهنگ اسلامی ایرانی به ویژه در خصوص شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت(ع) و عمران، آبادانی و توسعه همه جانبه این کلانشهر و و محلات کم تر برخوردار به کار ببندند.

 همچنین اعضای این لیست باید قانون منع مداخله کارکنان دولت در قراردادهای دولتی را به جد رعایت کرده و از حضور خود، بستگان درجه اول و شرکت‌های اقماری که به نوعی وابستگی به آن دارند و یا شائبه افزون خواهی را به دنبال دارد، خودداری کنند و همواره پاسخگوی عملکرد خود به مردم شریف و نخبگان جامعه باشند.

تبلیغات و وعده های پیش از رسیدن به جایگاه مسئولیت نیز بر این مسائل دلالت می کرد، از جمله امضای چندین تعهدنامه و چالش شفافیت که در صدر این وعده ها قرار  داشت و مردم را پس از تجربه ناکارآمدی شورای پنجم و مدیریت شهری برآمده از آن، به انتخاب شورای جدید امیدوار میکرد.

اعضای شورای ششم خوب میدانند که آنچه مردم را به انتخاب آنان ترغیب کرد همین وعده ها و لقب «انقلابی» بود که به آنان متصل شده و مردم به امید پیاده شدن ارزش‌های انقلابی که جای جای آن تاکید بر حقوق مردم، توجه به محرومین، ساده زیستی است به شورای کنونی رأی دادند.

شورای ششم پس از گذشت یک و نیم سال از دوران چهار ساله مسئولیت، دیگر دوران آزمون و خطا را سپری کرده و تا کنون دو شهردار و دو سرپرست را بر صدر مدیریت کلانشهر شیراز نشانده است و اکنون در سال دوم عمر خود به بلوغ خود رسیده و‌ به اندازه کافی فرصت داشته که حداقل بخشی از وعده های خود را عملی سازد اما متأسفانه نه تنها فعالیت درخور توجهی از شورای ششم دیده نشده، بلکه حاشیه های بسیاری اطراف پارلمان شهری وجود دارد که هیچ پاسخی به آنها داده نمی شود.

در حالی شورای ششم پیش از آغاز رسمی فعالیت در مصاحبه های خود از اتاق شیشه ای حرف می زدند، اکنون پس از یکسال و نیم وعده شفافیت شورا بر زمین مانده و تا کنون به اجرا در نیامده است و از عمل به تعهدنامه های شفافیت نیز خبری نیست‌.

میزان حقوق و دریافتی هیچ یک از اعضای شورا و شهردار شیراز روشن نیست و سایت شفافیت شهردار چند سال است که به روز نشده است.

در حالی که خبرهای مداوم بازدید از شورا مخابره می‌شود، هیچ اتفاق و اقدام محسوسی در سطح شهر مشاهده نمی شود و کلانشهر شیراز هیچ تفاوتی با یک سال و نیم گذشته نداشته است.

پروژه BMS  جهت هوشمند سازی و هدایت نرم افزاری اتوبوس های حمل و نقل عمومی که در روز حمل و نقل با تبلیغات بسیار افتتاح شد، گویا فقط درحد اطلاع و‌ افتتاح مسئولان ذیربط بوده و هیچ یک از شهروندان از آن نه باخبر هستند و نه بهره مند شده اند.

سایر طرح های این یک سال و نیم نیز تقریبا سرنوشتی مشابه همین پروژه داشته اند و چیزی برای ارائه دادن به مردم وجود نداشته است.

مسئله در خصوص شورای ششم، تراکم طرح هایی است که هر یکشنبه مصوب می شود و کمتر موردی از آنها عملی می شود، از سرنوشت پروژه باغ مزار مشاهیر و ساماندهی گورستان دارالسلام خبری نیست.

از مصوبه شورا در خصوص مشخص شدن ساختمان های ناایمن و معرفی آن به مردم اطلاعی وجود ندارد، مصوبه مهم و راهبردی شورا مبنی بر مشخص شدن املاک شهرداری و اینکه اکنون مورد بهره برداری چه کسانی است، در حالی که در اواخر اردیبهشت ماه تصویب شد و قرار بود ظرف یک ماه این آمار احصا و ارائه شود، همچنان بی نتیجه مانده است.

ریاست شورا به عنوان رییس کمیسیون تلفیق، در یک‌سالگی شورا، تشکیل کمیته شفافیت را از دستاوردهای کمیسیون تلفیق معرفی کرد، اما تا کنون هیچ برون دادی از این کمیته دیده نشده است، با این وجود اعضای شورای ششم در جلسه خبری یک‌سالگی شورا، کثرت مصوبات را نشانه فعالیت و عمل شورا به وظیفه خود می دانستند.

شورای ششم حتی در مسئله تصویب نرخ کرایه سرویس های مدارس آنقدر دیر دست به کار شد و کند و سنگین عمل کرد که  مصوبه شهریور ماه به فرمانداری رسید و تا طی مراحل اداری و ابلاغ آن، یک ماه از سال تحصیلی مدارس با بحران سرویس دانش آموزی روبرو بودند.

در تعداد جلسات غیرعلنی نیز شورای ششم رکورددار است و با وجود شعار شفافیت، تا تیر ماه سال جاری ۱۹ جلسه غیرعلنی برگزار کرده است.

همه این مسائل در حالی است که حاشیه های پر رنگتر از متن نیز به ویژه در روزهای اخیر اطراف شورا دیده می شود‌ که همگی با عبارت « عرف است» توجیه می شود.

شهردار سابق ۱۳ نفر از افراد خاص را با استناد به مصوبه ای که اخیرا توسط دیوان عدالت اداری باطل شده است، با تخلفات عدیده به شهرداری وارد کرد و در پاسخ به اعتراضات تنها گفته شد عرف است‌.

اکنون نیز از خرید گوشی های گرانقیمت با وام از بیت المال پرده برداشته شده است که در توجیه آن گفت می شود: عرف است!

موضوع تأثر برانگیز سکوت ریاست شورا و شهردار کلانشهر شیراز در برابر این دست عملکرد اعضای شوراست و در حالی که انتظار می رفت علاوه بر آنکه با منع ریاست شورا روبرو شوند، در صورت تدام ایشان از ظرفیت رسانه برای توقف عملکرد خارج از تعهد اعضای شورا استفاده کند، متاسفانه نه تنها اقدامی نشد، بلکه حتی برای دور ماندن از چشم رسانه نیز تلاش شد.

شورا گرچه به وعده اتاق شیشه ای خود عمل نکرد اما به مدد فضای مجازی در اتاق شفاف قرار دارد و دیر یا زود اقدامات آنان در دیدرس چشمان مردم قرار می‌گیرد.

تک تک اعضای شورای طبق تعهد، موظف به پاسخگویی عملکرد خود هستند و خبرگزاری فارس این آمادگی را دارد که پاسخ های اعضای شورا را شفاف انعکاس دهد.

همچنین شنیده‌های فارس نشان میدهد برخی از مدیران شهرداری نیزگوشی‌های گران قیمت دریافت کرده‌اند که با توجه به شعار شهردار شیراز در خصوص عملکرد شفاف، انتظار میرود وی در این خصوص پاسخگو باشد وخبرگزاری فارس آمادگی خود را برای انتشار پاسخ وی اعلام می‌کند.

پایان خبر/ 

منبع: فارس
شناسه خبر: 930421

مهمترین اخبار ایران و جهان: