نیوز سیتی!
16 آبان 1402 - 21:33

زبان هنر، مقدمه ساز حذف فیزیکی اسرائیل در اذهان جهانیان است

مسعود نجابتی، از برجسته ترین هنرمندان تجسمی کشور، گفت: ما باید مقدمات حذف فیزیکی اسرائیل را در اذهان مردم فراهم کنیم و این موضوع نیز زبان هنر را می طلبد. در این رابطه همه رشته ها و شئون هنر بایست که پای کار بیایند.

نوید سرادار- فارس، مشهد؛ رویداد هنری «من‌القدس، الی‌القدس» به همت مرکز ارتباطات و رسانه آستان قدس رضوی و با حضـور جمعی از هنرمنـدان تجسمـی کشـور از ظهر دیروز در صحن قدس حرم مطهر رضوی آغاز شده است.

این رویداد هنـری در حمایـت از مردم بی‌دفاع غـزه برگزار شده و بستری را برای هنرمندان متعهد فراهم کرده تا با خلق اثر، همبستگی خود با فلسطینیان را اعلام کنند.

 

مسعود نجابتی، حسن روح‌الامین، امیر خالقی، عباس برزگر گنجی، احمد منصوب، محمدرضا میری، محمدعلی نادری، محسن اسدی، حمید قربان پور، مهدی امینی، سعید خاتمی، احمد پژمان و مهدی انفرادی از جمله هنرمندان شاخصی هستند که در این رویداد حاضر شده اند.

خلق اثر در جمع هنرمندانی که هم‌نوای مظلومان هستند

 

مسعود نجابتی از هنرمندان شاخص هنرهای تجسمی در حاشیه این رویداد در گفت و گو با خبرنگار فارس در مشهد، اظهار کرد: در رویداد من القدس الی القدس تعدادی هنرمند دعوت شده اند تا به صورت جمعی به خلق اثر بپردازند. نظر من این است که عزیزان دعوت شده به این مکان مقدس قبل از این نیز در خلوت خود مشغول خلق اثر بوده اند. لذا در این رویداد خروجی آنچنان موضوعیتی ندارد و بیشتر همین جمع شدن و رسانه ای شدن است که اهمیت پیدا می کند.

 

وی افزود: برای مثال آقای حسن روح الامین که در این جمع هستند آثار مختلفی را درباره قدس در چند وقت اخیر تولید کرده اند. نفس جمع شدن در این رویداد مهم است و رسانه ها باید کمک کنند این موضوع به سمع و نظر جهانیان برسد.

اعلام همگامی با مردم فلسطین به زبان هنر

 

مسعود نجابتی ادامه داد: ما همراه و همقدم ملت فلسطین هستیم اما چون شرایط اجازه نمی دهد که به صورت دیگری با ملت مظلوم فلسطین همراهی کنیم سعی داریم با روش هنر همگامی مان را نشان دهیم؛ مانند حوادث مختلف که از طریق هنر اعلام موضع و همراهی می کنیم و سعی داریم در این مسیر قلمی بزنیم.

زبان هنر، بال دیگر پیروزی در مقابل ظالمان است

 

این هنرمند تجسمی تصریح کرد: بعضی از دوستان می پرسند که این آثار چه تاثیری دارد، چه کاری انجام می دهد و اهمیت آن چقدر است؟ در جواب باید گفت حتی اگر در میدان جنگ سخت توفیقاتی هم به دست آوریم و توفیقی چون طوفان الاقصی داشته باشیم اما هنر در کنار آن نباشد و برفرض اینکه گروه های مقاومت طومار اسرائیل را بپیچند باز فایده ای نخواهد داشت. باید اذهان جهانیان در ارتباط با این موضوع بیدار شود تا ما دوباره با داستان هایی همچون هولوکاست مواجه نباشیم و مظلوم نمایی اسرائیل را نبینیم. هنگامیکه جهان از پدیده شوم اسرائیل آگاه نباشد توفیقات ما در جنگ سخت نیز زیر سوال خواهد رفت؛ بنابراین روایت گری و ایجاد یک اتمسفری که بتواند اذهان مردم را نسبت به این مسئله روشن و آگاه کند حیاتی است.

حذف غده سرطانی اسرائیل نیاز به کار هنرمندانه دارد

 

نجابتی ادامه داد: بخشی از این اتفاق با وحشیگری که خود صهیونیست ها دارند انجام می دهند در حال وقوع است. شکر خدا می بینیم که تا حد مهمی مردم از نقاط مختلف دنیا علیه اسرائیل به خیابان می آیند؛ ولی اینکه تمان جهان نسبت به این پدیده متفق القول شوند و پذیرش حذف این غده سرطانی را پیدا کنند نیاز به کار هنرمندانه دارد.

حاضر شدن شبهات، در غیبت هنر

 

وی تاکید کرد: باید در این زمینه دست به تولید روایت زده و فراتر از کارهایی که تا به حال ایجاد شده رفت. فراتر از کارهایی که احساسی بوده و ممکن است به شکل موضعی و لحظه ای تاثیر داشته و فراموش شده باشد. ما باید روایتی از مسائل داشته باشیم. حتی در طوفان الاقصی شبهه ای مطرح شده بود که خود فلسطینی ها جنگ را شروع کرده اند و فراموش می شود که صهیونیست اشغالگر است و فلسطینیان دارند از حق خود دفاع می کنند! انقدر که ما به زبان هنر روایت نکرده ایم می بینیم که به این شکل شبهات جان می گیرند. این موضوع می تواند خطرناک باشد و حتی جای ظالم و مظلوم را عوض کند.

مقدمات حذف فیزیکی اسرائیل در اذهان جهانیان، زبان هنر را می‌طلبد

 

این هنرمند افزود: مقام معظم رهبری نیز در این سال ها به طور ویژه تاکید بر هنر داشته اند و دلیلش می تواند همین باشد. ما باید مقدمات حذف فیزیکی اسرائیل را در اذهان مردم فراهم کنیم و این موضوع نیز زبان هنر را می طلبد. در این رابطه همه رشته ها و شئون هنر بایست که پای کار بیایند؛ ما به فیلم، هنر تجسمی، قصه، شعر و به خصوص روایت نیاز داریم.

مسعود نجابتی گفت: نفس حضور هنرمندان در این رویداد نیز همین است و قرار نیست آن کارهایی که ما در فضای شخصی انجام می دادیم را مجدد در این مکان تکرار کنیم. همفکری و گعده هایی که دوستان اینجا باهم دارند کمک می کند تا متوجه شویم ایده کارمان باید بر چه اساس باشد. این قبیل موضوعات در جمع شکل می گیرد. خوشبختانه از برکات کار گروهی همین است.

خط شکنی هنرهای تجسمی در طوفان الاقصی

 

وی ادامه داد: هنرهای تجسمی متکی به فرد، سهل الوصول و با سرعت بالا است. همین موضوعات دلایل خط شکنی هنرهای تجسمی در رابطه با اتفاقات مختلف است؛ به شکلی که در روز نخست طوفان الاقصی ما شاهد تولید آثار ویژه ای در این عرصه بودیم. خاصیت رشته تجسمی چنین است.

تمرکز بر وعده های الهی برای خلق اثر هنری

 

نجابتی در ارتباط با اثری که در این رویداد در حال خلق آن است، گفت: بنده دو سالی هست که تمرکز بر آیاتی دارم که خداوند به مومنین وعده و بشارت داده است و ایمان داریم که این وعده ها تخلف ناپذیر است. هرچند که تمام مومنین به این وعده های الهی ایمان دارند اما کار شیطان این است که بعضی مواقع ما را غافل کند.

وی ادامه داد: در برخی برهه ها مثل شرایط سخت ممکن است فراموشی باعث شود که فرض کنیم همه چیز را از دست داده ایم. لذا تمرکز بنده بیشتر بر این آیات است تا یادآوری و تذکری باشد از باب اینکه ما امید داریم، عاقبت تمام مصائب برای مومنین ختم به خیر است و به امید خدا عاقبت از آن مومنین است.

مسعود نجابتی گفت: در رابطه با قدس این موضوع از اثر «سنصلی فی القدس» در دیوار حائل شروع شد و در ادامه به اثر «نصر من الله و فتح غریب» رسید و در اثر جدید جمله «اَلا ان نصرالله غریب» را کار می کنم که مرتبط به خطاب خداوند به قوم موسی بعد از تحمل سختی زیاد از جانب فرعونیان است.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1564965

مهمترین اخبار ایران و جهان: