نیوز سیتی!
06 اردیبهشت 1402 - 21:32

شناسایی ۴۸ کاربر اشاعه دهنده فحشا و بی حجابی در فضای مجازی

بیرجند_ رئیس پلیس فتای خراسان جنوبی از شناسایی ۴۸ کاربر اشاعه دهنده فحشا و بی حجابی در فضای مجازی استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ قدرت الوانی امروز چهارشنبه در نشست خبری بیان داشت: سال ۱۴۰۱ بالغ بر سه میلیارد تومان پرونده‌های مالی مربوط به کلاهبرداری در فضای مجازی بود که از این مبلغ بیش از یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان به حساب هم استانی‌ها برگشت داده شد.

وی با اشاره به اینکه از ۲۶ فروردین ماه سال جاری پلیس فتای خراسان جنوبی مقابله با بی‌عفتی و هنجار شکنان، آتلیه‌ها، باشگاه‌های ورزشی و…را آغاز کرده است، گفت: در این ارتباط ۹۱ مورد در کشور شناسایی شده که ۴۸ مورد آن مربوط به خراسان جنوبی بوده است.

وی تصریح کرد: در راستای اجرای این طرح، پایش و مقابله با بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود و اشراف بر فضای سایبری در حال انجام است.

به گفته وی در قالب پایش فضای مجازی، هرگونه فعالیت مجرمانه توسط تیم‌های رصد و پایش در مرکز استان و شهرستان‌های نهبندان، قائنات، سرایان، بشرویه که پلیس فتا در این شهرستان‌ها وجود دارد، شبانه روزی اقدامات بازدارنده، در حال انجام است.

رئیس پلیس فتای خراسان جنوبی عنوان داشت: در ۱۰ روزی که از شروع این طرح می‌گذرد افرادی که در فضای مجازی در خصوص تن نمایی، بی حجابی و…فعالیت داشته‌اند، شناسایی و با هماهنگی مرجع قضائی ابتدا پیامک برای آنها ارسال می‌شود و در صورتی که به فعالیت مجرمانه خود ادامه دهند، با دستور مرجع قضائی برای برخورد قضائی با این افراد، اقدام لازم انجام می‌شود.

سرهنگ الوانی تصریح کرد: با همکاری دیگر سازمان‌ها و حمایت مرجع قضائی رفتارهای هنجار شکنان رصد و نسبت به مرتکبین این جرایم، اقدام قضائی انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه مردم از طریق شماره تماس فوریت‌های پلیس فتای استان ۰۹۶۳۸۰ یا از طریق فضای سایبری می‌توانند با ما ارتباط برقرار کنند، در پاسخ به این سوال خبرنگار مهر که در شهرستان‌های که پلیس فتا راه اندازی نشده است، این طرح چگونه اجرا می‌شود، گفت: در بعضی از شهرستان‌های استان مانند سربیشه، درمیان و زیرکوه و خوسف پلیس فتا هنوز راه اندازی نشده است که رصد و پایش فضای مجازی در این شهرستان‌ها توسط پلیس فتای مرکز استان، یا شهرستان‌های مجاور آنها انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه ۱۱ سال از شروع فعالیت پلیس فتای خراسان جنوبی می‌گذرد، تصریح کرد: ۷۰ درصد پرونده‌های تشکیل شده در پلیس فتای استان مربوط به برداشت‌های غیر مجاز است.

به گفته وی بیشتر پرونده‌های مالی و اقتصادی تشکیل شده در استان خارج از خراسان جنوبی است و بعضی از افراد استان از یک تا چهار بار در خصوص کلاهبرداری از طریق فضای مجازی متضرر شده‌اند.

به گفته وی حدود ۶۰ درصد از مبالغ برداشت شده از طریق کلاهبرداری مجازی در خراسان جنوبی برگشت داده شده‌اند.

وی مزاحمت اینترنتی، هتک جنسیت، نفوذ سایبری و… را از جمله مهم‌ترین جرایم فضای مجازی در استان دانست.

الوانی با تاکید بر این نکته که خراسان جنوبی از لحاظ بزهکاری در رتبه پایینی در کشور قرار دارد، ادامه داد: مواردی که در این خصوص در خراسان جنوبی کلاهبرداری می‌شود، با عنوان جاماندگان سهام عدالت، وام فرزند آوری، سامانه ثنا قوه قضائیه و… است.

وی تصریح کرد: بعضی از افراد در استان با بهره‌گیری از فضای مجازی برای فروش لباس‌های مستهجن از طریق پیج فروشگاه‌های مربوط، پوشاک بدحجاب و بی حجاب را برای فروش محصولات خود ارائه می‌کنند که تاکنون پرونده‌های در این ارتباط تشکیل و افراد مورد نظر احضار شده‌اند و برای حذف صفحه‌های آنها و محتویات این صفحه‌ها اقدام و چند مورد را هم به اطلاع مرجع قضائی رسیده است.

منبع: مهر
شناسه خبر: 1170690

مهمترین اخبار ایران و جهان: