نیوز سیتی!
28 دی 1401 - 19:14

بازارچه‌های موقت مرزی زمینه‌ساز ماندگاری مرزنشینان است

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان گفت: هدف قانونگذار در بازارچه‌های موقت مرزی ماندگاری مرزنشین در مرز است و تا زمانی که منطقه آزاد کردستان آغاز به کار کند، باید از بازارچه‌های موقت حمایت کنیم.

به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، حامد قادرزاده عصر امروز‌ در سومین جلسه شورای ساماندهی مبادلات مرزی استان کردستان در سنندج اظهار داشت: اقدامات ما باید به صورتی باشد که زمینه فعالیت برای سرمایه‌گذاران را فراهم کنیم چرا که در غیر این صورت این فعالان به مناطق دیگری جذب می‌‌شوند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان گفت: هدف قانونگذار در بازارچه‌های موقت مرزی ماندگاری مرزنشین در مرز است و تا زمانی که منطقه آزاد کردستان آغاز به کار کند، باید از این منطقه حمایت کنیم.

وی با بیان اینکه به دلیل عدم وجود اطلاعات درست در بازار بسیاری از قوانین مصوب شده هم اجرایی نمی‌شود، افزود: اگر کالایی در داخل کشور تولید می‌شود بی‌شک دیگر نیاز به واردات آن نداریم.

قادرزاده با بیان اینکه اتاق بازرگانی پارلمان بخش خصوصی است، گفت:  پیشنهاد تغییر رویه تجاری باید توسط بازرگانی مطرح شود و با وجود اینکه چندین بار مکاتبه کردیم تا جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی برگزار شود ولی اتاق بازرگانی سنندج پاسخگو نبودند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان یادآور شد: با ایجاد منطقه آزاد کردستان به واحدهایی که در این محدوده مستقر هستند آسیبی وارد نمی‌شود، لذا واحدهایی که قبل از سال ۱۳۹۷ کار انجام دادند همچنان استعلامات آنها توسط شورای ساماندهی مبادلات مرزی پاسخ داده می‌شود.

در این جلسه اعمال مالیات‌های زیاد برای کارگزاران به عنوان مهم‌ترین مشکل پیش روی آنان در بحث فعالیت بازارچه های موقت غیررسمی مطرح شد که فعالان اقتصادی نسبت به تعیین یکسان میزان مالیات در بازارچه‌های موقت رسمی با گمرکات رسمی کشور معترض هستند.

قادرزاده در همین خصوص گفت: یکی از عمده مشکلات کشور این است که کسانی که باید مالیات پرداخت کنند، از واریز آن سرباز می‌زنند.

وی تصریح کرد: در کشور باید مسیر مالیاتی عوض شود چراکه مالیات راهی برای توزیع عادلانه درآمد در جامعه و نه ایجاد درآمد برای دولت است. 

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان هم در این جلسه با اشاره به وجود سه بازارچه موقت غیررسمی در استان اظهار کرد: ارزش واردات کالا در بازارچه‌های موقت مرزی استان در ۹ ماهه امسال ۳۴ میلیون دلار بود.

بختیار خلیقی با اشاره به اینکه میزان تخفیف سود بازرگانی حاصل از واردات انجام شده یک میلیارد و ۳۱۷ میلیون و ۹۰۰ هزار ریال است، افزود: بیش از ۱۸۸ هزار نفر از مرزنشینان از این سود بازرگانی بهره‌مند شدند.

فرماندار مریوان نیز در این جلسه با بیان اینکه بازارچه موقت مرزی مریوان با شرایطی سخت از محل خانم شیخان به برده ره‌شه منتقل شد، افزود: در حال حاضر شرایط خوبی در این بازارچه وجود دارد و زیرساخت‌ها مهیا هست اما نیازمند کمک‌های بیشتری هستیم. 

احمدی گفت: ظرفیت بسیار خوبی داریم و همین امیدی در مردم ایجاد کرده که فعالیت بازارچه بیش از پیش رونق گیرد. 

وی اظهار کرد: سهم مرزداران از سود بازرگانی که باید دریافت کنند توافقی است و مسئله‌ای که وجود دارد یکسان نبودن آن در استان‌های غرب کشور است.

فرماندار مریوان درخواست کرد، برای جلوگیری از خروج کارگزاران از استان قیمت یکسان‌سازی این قیمت برای ممانعت از خروج کارگزاران از استان شد.

 احمدی افزود: فعالان اقتصادی ما در ارتباط با میزان مالیات بر ارزش افزوده تعیین شده برای آنها معترض شدند و با توجه به مبلغ زیاد آن که موجب زمین‌گیر شدن آنها شده، نیاز است نحوه محاسبه آن شفاف‌سازی شود.

انتهای پیام/۲۳۳۰/۷۲

منبع: فارس
شناسه خبر: 985290

مهمترین اخبار ایران و جهان: