نیوز سیتی!
03 خرداد 1402 - 12:05

هنوز بر همان عهد مانده‌ایم/ برای حماسه‌سازانی که نگذاشتند اروند نام شط‌العرب گیرد

و ما بر آن عهد مانده‌ایم و تا ابد مدیون و سپاس‌گذار ایستادگی ایثارگران، رزمندگان و شهدایی هستیم که نگذاشتند اروند به شط‌العرب بدل شود همان‌گونه که رجزخوانی‌های این دوران، خلیج فارس را به هیچ نام معجول دیگری مبدل نساخت.

خبرگزاری فارس کهگیلویه- سیده مریم پیروزان- و درود بیکران خداوند بر قهرمانانی که با خون پاک خود، ارزش‌های انقلاب اسلامی را فتح کردند.

برای مَن که جبهه و جنگ را ندیده‌ام و در آن روزها نبودم بسیار سخت است بخواهم در وصف دوران دفاع مقدس قلم بر کاغذ بیاورم، اما آن‌چه از یادگاران به جا مانده از شهداء شنیده‌ام برایم سراسر غرور است و عزت.

تفسیرم بر آن است، سوم خرداد معرکه‌ای بود به نام "خون"، همان‌جا که بزرگ‌ترین تصمیم برای آزادسازی خرمشهر گرفته شد، از شمال آن به اهواز و جنوبش به آبادان و سرتاسر رودخانه بزرگ و خروشان کارون شرق در منطقه عملیات بودند.

اندیشه ناب جوانان برگرفته از انقلاب عاشورا در سوم خرداد ۱۳۶۱ در عملیات بیت‌المقدس باعث شد خرمشهر عزیز پس از ۵۷۸ روز از اشغال رژیم بعث عراق آزاد شود.

و یادمان نمی‌رود که برای نشاندن نهال آزادی در خرمشهر چه جان‌های پاکی فدا شدند، افتخارآفرینی و مقاومت ۴۳ روزه مردم خرمشهر آن‌قدر زیاد است که قلم متحیر می‌ماند کدام را به نگارش در آورد، آن‌جا که سرباز عراقی بعد از اشغال خرمشهر نوشت "آمده‌ایم که بمانیم" و شهید بهروز مرادی چندی بعد روی دیوار خرمشهر جواب او را این‌گونه داد "آمدیم نبودید"، و به راستی که آن جوانان درس آزادگی را در مکتب حسین‌بن‌علی فرا گرفته بودند.

حماسه سوم خرداد استقامت را برای ما معنا و تفسیر کرد، مبنی بر صحبت‌های رهبر معظم انقلاب که خرمشهر‌ها در پیش داریم، ما در این‌ سال‌ها خرمشهرهای زیادی را پشت سرگذاشتیم و فتح کردیم اما شاید آنگونه که انتظار می‌رفت این فتح را در جامعه بازنشر ندادیم و قطعا با این همه هجمه‌های دشمنان، خرمشهرهایی که این طی این سال‌ها فتح کرده‌ایم کمتر از سوم خرداد ۱۳۶۱ نیست.

حوادث روزگار حکایت از آن دارد خرمشهرهای سخت‌تری پیش‌رو داریم اما مهم‌ترین اصل امروز جامعه بحث روایت فتح خرمشهرهاست و تبیین به موقع نگاه کردن به این فتح‌هایی است که پشت سر گذاشته‌ایم.

فتح‌های سال‌های اخیر جمهوری اسلامی همه ریشه در راهبردهای سال ۱۳۶۱ دارند، این‌که امروز ایران اسلامی به قدرت بلامنازع تبدیل شده و باید تمام تصمیمات و معادلات جهانی با حضور او باشد یا این‌که اعراب بعد از ۱۲ سال اسد را می‌پذیرند چون جمهوری اسلامی این را خواسته و این برگرفته از تفکر قهرمانان همیشه جاوید فاتحان خرمشهر است.

اگر بخواهیم در باب روایت ایثارگری‌های خرمشهر و رزمندگانی که با ایمان به خدا و اطاعت از ولی زمان خود معادلات دشمن را بر هم زدند بنویسیم از حوصله قلم خارج است.

برای این‌که بتوانیم روایتگر یک جنگ نابرابر تا دندان مسلح علیه ایران باشیم باید گوشت پُر از صدای باروت باشد، باید رفت در دل آن روزها، باید صدای شیون زنان و کودکان و آواره شدن آن‌ها را لمس کرده باشی، باید اخلاص فرماند‌ه‌هان را نظاره‌گر بودی، باید در خط مقدم نظاره‌گر حماسه‌های نوجوانان ۱۲، ۱۳، ۱۴ ساله بودی که چگونه امثال بهنام محمدی‌ها شهادت را به ما یاد دادند، باید بودی و می‌دیدی چگونه محمد جهان‌آرا جهان‌بینی دنیا را عوض کرد، باید اخلاص مهدی باکری را می‌دیدی که وقتی از خدا خواست بدنش حتی یک وجب از این خاک را اشغال نکند آب دجله او را برای همیشه با خود بُرد و هم‌چنان جاویدالاثر است.

آری! حماسه‌های آلاله‌های دفاع مقدس بی‌شمار است و من زبان و قلمم الکن، اما ایثارگری‌های خرمشهر را که مرور می‌کنم بغض می‌کنم و به خود می‌بالم برای خرمشهری که از نبرد قادسیه و رجزخوانی استکبار جهانی، زخمی اما سربلند و عزت‌مند بیرون آمد.

و ما بر آن عهد مانده‌ایم و تا ابد مدیون و سپاس‌گذار ایستادگی ایثارگران، رزمندگان و شهدایی هستیم که نگذاشتند اروند به شط‌العرب بدل شود همان‌گونه که رجزخوانی‌های این دوران، خلیج فارس را به هیچ نام معجول دیگری مبدل نساخت

انتهای پیام/۸۲۰۳۵

منبع: فارس
شناسه خبر: 1235239

مهمترین اخبار ایران و جهان: