نیوز سیتی!
17 تیر 1402 - 06:51

قتلگاهی فرتوت به طول ۴۵ کیلومتر در دل شیراز + فیلم

قتلگاه نامی است که برای کمربندی فرسوده شهر شیراز در جلسه هفته گذشته شهردار با اصحاب رسانه به کار برده شد، محور ۴۵ کیلومتری پرماجرایی که پس از سال‌ها مناقشه و گرفتن تعداد زیادی قربانی حالا می‌توان به سامان‌بخشی‌اش اندکی امیدوار بود.

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، کمربندی شیراز ماجرای پر سر و صدایی است که سال‌هاست مورد مطالبه به‌حق مردم و رسانه‌ها قرار گرفته است. 

محوری پرخطر و ناایمن که از دروازه قرآن شیراز آغاز شده و در مسیر جنوب، شرق در نهایت به پل فسا ختم می‌شود. 

این محور علی‌رغم اهمیت بالایی که در رفت و آمد و عبور و مرور سواری‌ها و البته خودروهای سنگین دارد و از آنجا که شیراز محوری بین شمال و جنوب کشور محسوب می‌شود امروز با مشکلات بسیاری دست به گریبان است. 

نبود روشنایی کافی، نبود شانه راه، نامناسب بودن آسفالت، نبود دوربین‌های کنترل سرعت، نبود نیوجرسی، وجود دسترسی‌های غیرمجاز و دوربرگردان‌های متعدد سبب شده است این محور، به جاده مرگ مشهور شود

نبود روشنایی کافی، نبود شانه راه، نامناسب بودن آسفالت، نبود دوربین‌های کنترل سرعت، نبود نیوجرسی، وجود دسترسی‌های غیرمجاز و دوربرگردان‌های متعدد سبب شده است این محور، به جاده مرگ مشهور شود؛ چراکه به دلایلی که عنوان شد آمار بالایی از تصادفات و حوادث جاده‌ای را در این جاده که امروز به یک خیابان پرتردد شهری تبدیل شده است، شاهد هستیم. 

آمار ۳ فوتی در ماه برای این محور جدای از تلفات جرحی که از سوی پلیس راه عنوان می‌شود آمار بالایی است و لذا فرصت‌سوزی‌هایی که طی سال‌های گذشته اتفاق افتاده جای تامل دارد. 

کمربندی شیراز زمانی که احداث شد یک محور برون شهری بود درحالی که با گذشت زمان و صدور مجوز احداث شهرک‌های اطراف آن امروز به یک محور درون شهری بدل شده و ۱۸ کیلومتر آن بین ۱۹ شهرک محصور است.

طی سال‌های گذشته پذیرفتن مسئولیت ایمنی‌بخشی و سامان‌دهی کمربندی شیراز میان شهرداری و راهداری محل مناقشه بود و کسی مسئولیت این محور را نمی‌پذیرفت

طی سال‌های گذشته پذیرفتن مسئولیت ایمنی‌بخشی و سامان‌دهی کمربندی شیراز میان شهرداری و راهداری محل مناقشه بود و کسی مسئولیت این محور را نمی‌پذیرفت. 

از تقسیم وظایف ۵۰، ۵۰ توسط دادستان به عنوان مدعی العموم گرفته تا انعقاد تفاهم‌نامه ۶۰ به ۴۰ توسط استانداری هیچ کدام افاغه نکرد و در نهایت استاندار فارس در ۳۱ خردادماه ۱۴۰۱ اولتیماتوم آخر را صادر کرد و مسئولیت ۱۸ کیلومتر بین شهری را به شهرداری و مابقی را به راهداری محول کرد. 

اکنون حدود یک سال از آن تاریخ می‌گذرد و دستگاه‌های مذکور وارد حوزه فعالیت در محدوده‌های محوله شده‌اند، اما انچه مسلم است آنکه همچنان آمار تصادفات بالا بوده و این محور همچنان با مشکلات دست و پنجه نرم می‌کند؛ چراکه اثرات فرصت سوزی سال‌های گذشته فعلا باقی خواهد ماند. 

برنامه تلویزیونی بازتاب در چهارشنبه گذشته چهاردهم تیرماه به معضلات کمربندی شیراز پرداخت تا زیر و بم این پروژه بزرگ را بررسی کند. 

در این برنامه که معاون فنی و عمرانی شهرداری شیراز به صورت حضوری و مدیرکل راهداری استان به صورت تلفنی به عنوان مهمان حضور داشتند، سوالاتی مطرح و عملکرد این دو دستگاه به چالش کشیده شد. 

معاون فنی و عمرانی شهرداری شیراز از انعقاد تفاهم‌نامه‌ای میان استانداری، فرمانداری، راهداری، راه و شهرسازی و شهرداری در حدود ۴ ماه گذشته خبر داد و گفت: بر اساس این تفاهم‌نامه شهرداری مسئول ایمنی بخشی به ۱۸ کیلومتر یاد شده و راهداری مسئول ساماندهی مابقی محور کمربندی است. 

اجرای سه برنامه کوتاه، میان و بلندمدت توسط شهرداری

محمد امین با بیان اینکه شهرداری کار خود را در این محور آغاز کرده است از انجام دو تقاطع سفیر و قائم در این محور توسط راه و شهرسازی خبر داد و گفت: دو تقاطع دیگر شامل تقاطع نواب صفوی و ‌روگذر احمدبن موسی که دارای ابعاد بسیار بزرگی هستند به عهده شهرداری است که ۸ ماه است در حال انجام بوده و قول داده ایم ۲۴ ماهه یعنی در آذرماه 1403 تحویل دهیم اما تقاطع میثم هنوز مصوبه را نگرفته و همچنان محل اختلاف میان دو دستگاه است که باید با نظر شورای ترافیک استان راجع‌به آن تصمیم‌گیری شود. 

او با اشاره به مشکلات فعلی از نصب نیوجرسی جهت بستن دسترسی‌های غیرمجاز و جمع‌آوری وانت‌بارهای فروشنده میوه و تره‌بار نیز خبر داد و گفت: با نصب نیوجرسی این وانت‌ها نیز جمع‌اوری شده و ترافیک کاهش می‌یابد. 

امین به انجام اقدامات لازم در سه مرحله کوتاه، میان و بلندمدت توسط شهرداری در این محور اعلام کرد و گفت: در اقدامات کوتاه مدت یک ساله ترمیم رویه آسفالت،خط‌کشی و تکمیل نور را خواهیم داشت. 

در ادامه مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای فارس نیز از کاهش امار تصادفات در محور کمربندی طی ماه‌های اخیر به دلیل انجام اقدامات این اداره کل خبر داد در حالی که رئیس پلیس راه شمال استان گفته که امار تصادفات کاهشی نداشته و رو به افزایش است.

علیرضا راستیار درباره محورهای محوله به اداره راهداری گفت: از پل شهید اسکندری تا شهرک جوادیه اولین محدوده کمربندی در حوزه وظایف راهداری است که ترمیم و بهسازی آسفالت، ایمن سازی، خط کشی علائم روشنایی و کلیه اقدامات لازم برای یک راه را باید در این محدوده انجام دهیم.

او  مقطع دوم را ابتدای پل شهید فرصتیان یا حسینی الهاشمی تا پل رودکی معروف به کمربندی دراک و سومین محدوده را تقاطع نواب تا پل فسا که انتهای کمربندی است، عنوان کرد و افزود: در این محدوده‌ها نیز باید اقدامات ذکر شد انجام شوند. 

او با اشاره به اینکه از سه و نیم ماه گذشته با امضای تفاهم نامه فعالیت ها انجام شده، گفت: پیش از ان هم اقداماتی انجام شده است که شامل تکمیل روشنایی، اصلاح و ترمیم رویه آسفالت، حفاظ‌های بتنی حاشیه کمربندی و خط کشی محور می‌شود و در محدوده شهرک جوادیه تا پل شهید اسکندری تعریض جاده و افزایش خطوط عبور و مرور را نیز در دستور کار خواهیم داشت. 

اتمام ایمن سازی کمربندی محدوده راهداری تا پایان بهمن‌ماه امسال 

راستیار در ادامه از نصب ۱۶ کیلومتر نیوجرسی عمدتا در مناطقی که اکنون در حوزه شهرداری است خبر داد و گفت: در امتداد دوربرگردان ها و تقاطع هایی که حالت ضربدری دارد و محل اتصال تصادفات است، به ویژه در محل اتصال شهرک هایی که به کمربندی راه پیدا می کردند اقداماتی صورت گرفته و امار تصادفات گویای اقدامات انجام شده است که در محدوده کمربندی رخ داده است، خط کشی نیز به طور مستمر در حال انجام است اما ترافیک کمربندی به حدی است که هر چهار ماه باید مجدد خط کشی را انجام دهیم، ایجاد شیارهای جداکننده خط کشی ها و تعمیر پایه های روشنایی گنیز به صورت مستمر به ویژه در محدوده ای که اکنون در اختیار شهرداری قرار گرفته انجام شده است و از ابتدای امسال تا کنون ۲۰۰ پایه روشنایی نصب و اصلاح شده است. 

مدیرکل حمل و نقل جاده‌اکی درباره حذف وانت‌بارهای دستفروش حاشیه کمربندی هم گفت: در طراحی جدید پارکینگ هایی در نظر گرفته شده تا دستفروش ها را به آن محدوده هدایت کند و مشکل ترافیک در این محدوده برطرف شود. 

به گزارش فارس، آنچه مسلم است فرصت سوزی و گذر زمان طی سال‌های گذشته و از بین رفتن جان انسان‌های بسیاری در کمربندی شیراز معردف به قتلگاه بوده و اقدامات انجام شده در حدی نبوده که رفع مشکلات و نواقص برای مردم محسوس باشد لذا انتظار است اکنون که مسئولان از انجام اقدامات جدی در این محور سخن می‌گوید بر اساس برنامه زمان‌بندی اعلام شده کار را پیش ببرند تا در آینوه نزدیک با بهبود وضعیت کمربندی، ایمنی بخشی و رفع نواقص آن شاهد کاهش آمار تصادفات، تلفات و از دست رفتن جان مردم باشیم.

 

 

پایان پیام/ن

منبع: فارس
شناسه خبر: 1341339

مهمترین اخبار ایران و جهان: