نیوز سیتی!
29 فروردین 1402 - 08:59

پایان ۱۷ سال چشم انتظاری گلستانی ها/ پتروشیمی با دست پُر آمد

گرگان- هم افزایی قوای مجریه و قضاییه در پیگیری مطالبه گلستانی‌ها برای احداث پتروشیمی در این منطقه پس از ۱۷ سال و با ۳۰ هزار میلیارد تومان در آستانه سفر دوم رئیس جمهور در حال تحقق است.

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: گلستان از جمله مناطقی در کشور است که به سبب توزیع ناعادلانه اعتبارات در دهه‌های ۶۰ و ۷۰ نتوانسته به زیرساخت‌های لازم برای توسعه متوازن دست یابد.

انتزاع این خطه از مازندران و شکل گیری استان گلستان، به سبب نوپا بودن مجموعه مدیریتی و البته تیم مالی و بودجه‌ای استان، موجب استمرار محرومیت این خطه از حمایت‌های دولتی و حاکمیتی و به قول عامیانه ارزهای کلان ارزان قیمت شد.

مباحثی همچون عدم استقرار صنایع بزرگ و یا فعالیت بنگاه های عظیم اقتصادی از جمله نشانه های کم برخورداری این خطه از ویژه بینی‌های دولت بوده که همچنان مستمر است.

سال ۱۳۸۵ و در سفر وزیر نفت وقت موضوع شکل گیری و راه اندازی کارخانه پتروشیمی در گلستان مطرح شد؛ تا یکی از مطالبات دیرینه مردم این دیار در احداث واحدهای بزرگ اقتصادی و تجاری رنگ واقعیت به خود بگیرد.

اما با وجود گذشت حدود ۱۷ سال از طرح پروژه احداث پتروشیمی و البته پذیره نویسی حدود ۹۰ هزار گلستانی، این موضوع همچنان ابتر مانده بود.

تلاش برای گره گشایی

در حدود دو سال گذشته و در سفر رئیس قوه قضائیه و همچنین رئیس جمهور به گلستان تلاش‌های متمرکزی از سوی دو قوه برای رفع چالش‌های فراروی این پروژه بزرگ انجام شد.

در فاز نخست و با تفویض اختیار ریاست قوه قضائیه به مدیران قضائی گلستان و همت و تلاش شبانه روزی آنها چالش های پیچیده حقوقی و قضائی متعدد پتروشیمی گلستان و شرکت بدوی این پروژه در یک پروسه بیش از یک ساله برطرف و پتروشیمی گلستان مهیای واگذاری به یک شرکت توانمند با تخصص و بنیه مالی مناسب شد.

پایان ۱۷ سال چشم انتظاری گلستانی ها/ پتروشیمی با دست پُر آمد

در همین راستا و پس از سفر اسفند ۱۳۹۹ رئیس جمهور به گلستان مقرر شد تا یکی از بنگاه‌های اقتصادی و هلدینگ های بزرگ کشور برای اجرایی شدن این پروژه و مطالبه به حق مردان و زنان این سرزمین، پیشگام شده و وارد میدان شود.

ورود سرمایه گذار جدید

پس از سیر مراحل اداری و قضائی و برگزاری مناقصه، از بین همه داوطلبان مشارکت در پروژه پتروشیمی، هلدینگ خلیج فارس آمادگی خود را برای سرمایه‌گذاری در این پروژه قطعی کرد.

امکان اشتغال زایی پنج هزار نفر فراهم می شود طی دو ماه اخیر و با همراهی وزیر اقتصاد و دارایی مباحث و دغدغه‌های مربوط به بازار سرمایه و فرابورس شرکت پتروشیمی گلستان برطرف شد تا یکی از بزرگترین و پرهزینه ترین پروژه‌های اقتصادی و تولیدی گلستان به فاز اجرایی نزدیک شود.

بسیاری از کارشناسان بر این باور هستند، راه اندازی پتروشیمی در گلستان می‌تواند گره گشای بسیاری از مشکلات اقتصادی در این منطقه باشد.

سرمایه گذاری ۳۰۰ هزار میلیارد ریالی هلدینگ خلیج فارس، افزایش ۱۰ برابری سرمایه ثبتی شرکت پتروشیمی گلستان به پنج هزار میلیارد ریال نویدبخش اتفاقات خوب در موضوع پتروشیمی گلستان است.

گویا پس از ۱۷ سال از مطرح شدن این پروژه اهالی گلستان می‌توانند با اطمینان خاطر بیشتری به کلنگ زنی این واحد پتروشیمی امیدوار باشند.

بر اساس طرح بدوی تولید یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن اوره و آمونیاک در پتروشیمی گلستان پیش بینی شده و امکان اشتغال مستقیم و غیرمستقیم پنج هزار نفر از افراد جویای کار و جوانان این منطقه فراهم می‌شود.

توجیه اقتصادی پروژه

نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی در خصوص پتروشیمی به خبرنگار مهر گفت: شاخص ترین پروژه صنعتی و اقتصادی استان، پتروشیمی گلستان است که بیش از ۱۵ سال از آغاز عملیات اجرایی آن می‌گذرد، ولی با تلاش و پیگیری سه قوه و تاکید رئیس جمهور گره آن گشوده شد.

رمضان سنگدوینی افزود: با حل مشکلات فراروی آن و تکمیل پتروشمی سه هزار شغل به صورت مستقیم ایجاد و بخشی از دغدغه‌های اشتغال اهالی منطقه برطرف می‌شود.

وی ادامه داد: برآوردهای کارشناسی و بررسی‌های شکل گرفته بیانگر آن است که این پروژه کامل توجیه اقتصادی داشته و متأسفانه در گذشته برخوردهای متناقض و متضادی با آن شده که روند اجرای آن را طولانی کرده است.

پایان ۱۷ سال چشم انتظاری گلستانی ها/ پتروشیمی با دست پُر آمد

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری گلستان هم در خصوص پروژه پتروشیمی گفت: پرونده پتروشیمی گلستان و مسائلی از این قبیل، موجب بروز ذهنیت منفی مردم نسبت به هر پروژه اجتماعی و اقتصادی دیگر در سطح استان شده بود.

سید محمد دهنوی گفت: اگر این مشکل پتروشیمی چاره اندیشی نمی‌شد، مردم نسبت پروژه‌های کلان دیگر، بازخورد منفی نشان داده و مشارکت پذیری اقتصادی‌شان پایین می‌آمد.

افزایش سرمایه شرکت پتروشیمی گلستان

رئیس کل دادگستری گلستان هم در خصوص آخرین وضعیت پتروشیمی گلستان به خبرنگاران گفت: با تشکیل مجمع دوم سهامداران پتروشیمی استان، افزایش سرمایه و ورود هلدینگ خلیج فارس به تصویب سهامداران رسیده است.

حیدر آسیابی افزود: در این جلسه سرمایه شرکت از ۴۷۳ میلیارد ریال با ۹۵۷ درصد افزایش به پنج هزار میلیارد ریال رسید.

وی گفت: با این رقم، حجم سرمایه‌گذاری خلیج فارس در پروژه به بیش از ۳۰۰ هزار میلیارد ریال رسید.

آسیابی افزود: شرط اصلی ورود هلدینگ خلیج فارس به عنوان سرمایه گذار در طرح پتروشیمی گلستان، افزایش سرمایه بوده که در جلسه مجمع این امر هم محقق شد و به این ترتیب هلدینگ خلیج فارس وارد پتروشیمی گلستان شد.

خلیج فارس به پتروشیمی گلستان اضافه شد

استاندار گلستان هم از آغاز فاز اجرایی مجتمع پتروشیمی استان در سفر رئیس جمهور خبرداد و گفت: سرمایه ثبتی پتروشیمی گلستان با افزایش حدود ۱۰ برابری به ۵۰۰ میلیارد تومان خواهد رسید.

علی محمد زنگانه ادامه داد: پیرو امضای تفاهم نامه اجرایی پروژه پتروشیمی گلستان با مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس مقرر شد، هلدینگ خلیج فارس از طریق افزایش سرمایه در راه اندازی پروژه پتروشیمی گلستان سرمایه گذاری کند.

پایان ۱۷ سال چشم انتظاری گلستانی ها/ پتروشیمی با دست پُر آمد

استاندار گلستان افرود: با برگزاری مجمع عمومی فوق العاده با حضور ۳۸ درصد سهامداران، بحث افزایش سرمایه و ورود هلدینگ خلیج فارس به تصویب مجمع عمومی رسید.

وی گفت: درصد افزایش سرمایه ۹۵۷ درصد (حدود ۱۰ برابر) خواهد بود که پس از این افزایش سرمایه، سرمایه ثبتی شرکت از ۴۷.۳ میلیارد تومان به ۵۰۰ میلیارد تومان می رسد.

زنگانه افزود: با اجرای مصوبات مجمع فوق العاده، ضمن ایجاد این سرمایه گذاری و اشتغال کلان در استان و ایجاد دو هزار شغل مستقیم و سه هزار شغل غیرمستقیم، سهامداران این پروژه در قبال افزایش سرمایه به ازای هر سهم تعداد سه سهم جایزه دریافت خواهند کرد.

استاندار گلستان ادامه داد: بر اساس مصوبات مجمع عمومی در ادامه سهام پتروشیمی گلستان از طریق بازار فرابورس به هلدینگ خلیج فارس عرضه خواهد شد و رسماً ورود هلدینگ خلیج فارس به پتروشیمی گلستان اتفاق خواهد افتاد.

دوره تحولی در محرومیت زدایی از چهره گلستان

وی ادامه داد: اجرای پروژه پتروشیمی گلستان ۴۰۰ هزار میلیارد ریال به درآمد ناخالص استان اضافه می‌کند و با توجه به اینکه در ابتدای ورود به استان درآمد ناخالص گلستان ۵۶۰ هزار میلیارد ریال بود و برای رسیدن به درآمد سرانه میانگین مردم کشور در افق ۱۴۰۴ نیازمند ۲ هزار و ۲۴۰ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری هستیم این پروژه تأثیرگذار است.

وزیر اقتصاد و امور دارایی هم پیش‌تر در این خصوص گفت: پروژه پتروشیمی گلستان سال‌ها بلاتکلیف رها شده بود و همچون زخم مزمنی بود که هم اکنون گره‌های آن باز شده است.

سیداحسان خاندوزی افزود: با همراهی هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس این گره باز و تفاهمنامه آن امضا شده و هم اکنون منتظر گام‌های بعدی هستیم.

وی بیان کرد: بعد از شکل‌گیری مجمع عمومی پتروشیمی و فراخوان مناقصه برای فاز اجرایی عملیات آغاز خواهد شد که نویدبخش دوره تحولی در پروژه‌های بزرگ خواهد بود.

به گزارش خبرنگار مهر، گره گشایی از چالش های فراروی پتروشیمی گلستان بیانگر آن است که دولت سیزدهم برای زدودن چهره محرومیت از استان گلستان عزمی جدی دارد.

رفع مشکلات پروژه طبیعت گردی آشوراده، اجرایی شدن عملیات لایروبی کانال‌های آبرسان خلیج گرگان، بسترسازی برای آغاز عملیات اجرایی فاز جدید ۶ هزار هکتاری میگو در گمیشان و از همه مهم تر به سرانجام رساندن پتروشیمی گلستان نشانه‌ای بارز از صادق الوعد بودن دولت سیزدهم برای خدمت رسانی عادلانه به مردم این منطقه و جبران بخشی از کمبودها و کاستی‌های تاریخی در این دیار سرسبز است.

منبع: مهر
شناسه خبر: 1156583

مهمترین اخبار ایران و جهان: