نیوز سیتی!
18 تیر 1401 - 12:34

گوشت دام قربانی را بلافاصله مصرف نکنید/تشریح نکات بهداشتی ذبح قربانی

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از مردم خواست گوشت دام قربانی را بلافاصله مصرف نکرده و آن را ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری کنند. ابراهیم شکیبا گفت : به منظور پیشگیری از بروز و شیوع بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان، به ویژه بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) و رعایت دستورالعمل های بهداشتی بیماری کرونا، باید توصیه‌های بهداشتی برای ذبح دام در عید قربان مورد توجه جدی قرارگیرد. شیوع بیماری‌قابل انتقالبه گفته معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خرید دام از میادین تحت نظارت اداره دامپزشکی و رعایت فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک هنگام مراجعه به این مراکز انجام شود ترجیحا کشتار دام را در کشتارگاه‌های تحت پوشش ادارات دامپزشکی انجام دهید. به هیچ وجه دامی را که دارای علائم بیماری و ناخوشی است ذبح و مصرف نکنید و از محل‌هایی که اقدام به کشتار غیرمجاز دام می‌نمایند، گوشت خریداری نکنید. افرادی که به ذبح دام مشغول هستند، باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح، ضدعفونی کرده و خونابه‌ها نیز به طریق بهداشتی دفع شود. گوشت دام ذبح شده باید قبل از مصرف به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای چهار درجه سانتی گراد در یخچال قرار داده شود. جگر و سایر امعا و احشای دام هم باید پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتی گراد، مصرف شود. از مصرف جگر و سایر امعاء واحشاء گوشت دامی که فاقد مجوز‌های دامپزشکی می‌باشد، جدا پرهیز کنید. شکیبا از مردم خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی با سامانه ۱۵۱۲ دامپزشکی یا سامانه بهداشت ۱۹۰ تماس بگیرند. نکات بهداشتی ذبح قربانی تشریح می شودرئیس کارگروه سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به نزدیکی عید قربان، به تشریح نکات بهداشتی ذبح قربانی پرداخت. حسین بیگلری گفت: بسیاری افراد در این روز گوسفند قربانی می‌کنند و توصیه مهم این است که حتما این قربانی را از مراکز مجاز تهیه کنند. شهرداری‌ها همراه با دامپزشکی و مراکز بهداشت استان هرساله در عید قربان مکان‌هایی را برای عرضه دام بهداشتی در نظر می‌گیرند و با توجه به وجود دامپزشک در این مراکز نگرانی از بابت سلامت دام قربانی وجود نخواهد داشت. در کنار تهیه قربانی از مراکز مجاز عرضه دام، توصیه می‌شود قربانی کردن دام هم در کشتارگاه و تحت شرایط بهداشتی صورت گیرد و از آوردن دام به منزل خودداری شود. بیماری‌های مشترک مانند تب مالت، تب کریمه کنگو و سیاه زخم همگی از دام آلوده یا کنه‌های روی بدن آن‌ها منتقل می‌شود، بنابراین نیاز است در کنار خرید دام از مراکز معتبر، قربانی کردن آن‌ها هم در محیط سالم مانند کشتارگاه صورت گیرد. چنانچه افرادی اصرار بر قربانی در حیاط منزل یا پارکینگ دارند، توصیه می‌شود حتما از وسایل محافظتی مانند گان، دستکش و ماسک استفاده کرده و حتما پسماند‌های قربانی را در کیسه‌های پلاستیکی ریخته و درب آن را محکم ببندند و در سطل زباله بیندازند و محل ذبح دام را هم به خوبی با مواد شوینده پاکسازی کنند. توصیه مهم این است که از دست زدن کودکان به گوسفند قربانی و گوشت آن جلوگیری شود. متاسفانه برخی افراد تمایل دارند به محض قربانی کردن، گوشت آن را مصرف کنند و همین امر احتمال ابتلا به بیماری‌هایی مانند تب مالت، تب کریمه کنگو و... را افزایش می‌دهد. با نگهداری گوشت به مدت ۲۴ ساعت پس از ذبح در یخچال و در دمای صفر تا چهار درجه سانتی گراد، جمود نعشی رخ داده و تمام میکروب‌های احتمالی گوشت از بین می‌رود. توصیه مهم دیگر این است که افرادی هم که کار تکه تکه کردن گوشت قربانی را برعهده دارند، حتما از دستکش استفاده کنند . باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه باشگاه خبرنگاران جوانکرمانشاهکرمانشاه
شناسه خبر: 424483

مهمترین اخبار ایران و جهان: