نیوز سیتی!
16 خرداد 1402 - 11:40

بنای تاریخی ۴۰۰ ساله کاروانسرای«سیمون» مهاباد مرمت می شود

ارومیه - رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مهاباد از آغاز مرمت بنای تاریخی ۴۰۰ ساله کاروانسرای ۴۰۰ ساله «سیمون» در مهاباد خبر داد.

ناصر صدفی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه کاروانسرای «سیمون» از بناهای تاریخی متعلق به دوره صفوی در مهاباد و تداعی کننده تجارت و مأمن بازرگانان در مسیر جاده ابریشم در این شهر است، افزود: برای بازسازی این محوطه و جداره تاریخی با مساحتی حدود ۷۰۰ مترمربع، دو میلیارد تومان اختصاص یافته است که روند بازسازی و ترمیم آن در سه ماه آینده تکمیل خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه مرمت و بازسازی بنای تاریخی کاروانسرای سیمون با همکاری شهرداری و نظارت کارشناسان میراث فرهنگی آغاز شده است، افزود: طبق تفاهم‌نامه با شهرداری مهاباد مرمت و بازسازی بنای تاریخی کاروانسرای سیمون در دستور کار قرار گرفته که بار مالی آن را شهرداری و نظارت فنی را اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی این شهرستان برعهده دارد.

صدفی اظهار کرد: در بازسازی این بنا از مصالح ساختمانی سنتی برای ایجاد محوطه و غرفه‌های سنتی استفاده می‌شود و هدف از بازسازی آن تبدیل کردن این محل به مکانی توریستی و گردشگری است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان مهاباد اضافه کرد: نظر اعضای شورای اسلامی شهر و شهردار بر این است که این کاروانسرا پس از بازسازی به محلی برای تهیه و عرضه صنایع دستی تبدیل و از حالت پارکینگ و انباری خارج شود و در کنار حمام میرزا رسول و سایر آثار تاریخی این شهر به جاذبه گردشگری تبدیل شود.

بنای تاریخی ۴۰۰ ساله کاروانسرای«سیمون» مهاباد مرمت می شود

کاروانسرای سیمون مهاباد به همراه کاروانسرای نفت ارومیه، کاروانسرای ۲۴ کیلومتری جاده سرو، کاروانسرای کوزه رش سلماس و کاروانسراهای شهر خوی اقامتگاه‌های شناسایی شده احتمالیِ بین راهی محور فرعی B۲ جاده ابریشم در شمال غرب و استان آذربایجان‌غربی هستند که از شهر مراغه شروع و پس از طی شهرهای میاندوآب، مهاباد، ارومیه و سلماس به شهر خوی متصل و از آنجا یا از طریق محور خوی- ماکو به سمت نخجوان و پایتخت ارمنستان رفته و یا از طریق مسیر خوی - جاده قطور به سمت وان و قسطنطنیه امتداد پیدا کرده است.

این کاروان سرا برای تأمین امنیت و رفاه بازرگانان در مسیر جاده ابریشم که به عنوان بزرگترین شبکه بازرگانی دنیا با اهداف تجاری، بخش‌های مختلف آسیا را به هم مرتبط می‌کرد و همه آنها را به شمال آفریقا و اروپا پیوند می‌داد، احداث شده بود.

هر چند این کاروانسرا کتیبه‌ای ندارد اما شکل معماری و قدمت آن بسیار نزدیک به مسجد سوور و حمام میرزا رسول است و به احتمال زیاد در یک دوره ۵۰ ساله با این بناها ساخته شده باشد و بیش از ۳۵۰ تا ۴۰۰ سال قدمت دارد.

منبع: مهر
شناسه خبر: 1265067

مهمترین اخبار ایران و جهان: