نیوز سیتی!
11 تیر 1402 - 18:01

خشونت در ایران خوب است اما در فرانسه بد!

پس از کشته شدن جوان فرانسوی توسط پلیس فرانسه، واکنش مکرون ، رسانه‌های معاند به گونه‌ای به پوشش اخبار پرداختند که معترضین فرانسوی مسلمان و غارت‌گر هستند.

فارس پلاس؛ روایت روز - فرانسه چهارمین روز اعتراضات را سپری می‌کند. اعتراضات از کشته شدن یک جوان ۱۷ ساله آفریقایی‌تبار توسط پلیس شروع شد. پلیس صبح سه‌شنبه این جوان ۱۷ ساله را پشت فرمان خودرو متوقف کرد و همزمان شروع به تیراندازی به سمت این جوان کرد.

یک بام دو هوای رسانه‌های معاند

در آشوب‌های سال گذشته رسانه‌هایی همانند بی‌بی‌سی فارسی، شبکه منوتو و اینترنشنال آتش‌بیار معرکه بودند، هربار با تیترهای جنجالی آتش اغتشاشات را شعله‌ور می‌کردند ولی در اعتراضات فرانسه، رفتار این رسانه ها محل تامل است.

بی‌بی‌‌سی فارسی که مدعی است سیاست رسانه بی‌طرف را دارد، در پوشش اتفاقات فرانسه کاملا محافظه‌کارانه عمل کرده است. این تناقض رفتاری بی‌بی‌سی فارسی در اتفاقات ایران و فرانسه آشکار می‌شود. به عنوان مثال، زمانی که پسرعموی زینب مولایی‌راد (مادر کیان پیرفلک) پس از عملیات زیر گرفتن نیروهای امنیتی، کشته شد، بی‌بی‌سی به گونه‌ای تیتر زده است که در ابتدای ماجرا، پلیس به خودروی وی شلیک کرده و در ادامه پلیس با خوروی این فرد تصادف کرده است! در حالی که روایت اصلی ماجرا، شکل دیگری داشت.
 


در فرانسه یک جوان توسط پلیس کشته شده است در صورتی که نه با خودروی شخصی‌اش به پلیس حمله کرده بود و نه پلیسی را کشته بود، حالا ببینید تیتر بی‌بی‌سی به چه شکلی است؟!

 


نحوه تیتر زدن بی‌بی‌سی فارسی در مورد اتفاقات ایران و فرانسه را مقایسه کنید

 

اینترنشنال برای جلب رضایت کارفرمایان خود پا را فراتر گذاشته و با توهین به مردم کشور فرانسه ادعا می‌کند که هدف معترضین فرانسه از اعتراضات، چپاول و غارت فروشگاه‌ها است!
 


کارشناس بی‌بی‌سی نیز فارسی نیز مشابه توهین اینترنشنال را ادعا می‌کند: «چپ‌ها و اسلام‌گراها فرانسه را به گروگان گرفته‌اند/ جوانانی که پرچم فرانسه را آتش می‌زنند، دشمن این کشورند!»
 


خشونت خوب و بد!

از نظر این رسانه‌های فارسی‌زبان خشونت، به خشونت خوب و خشونت بد تقسیم می‌شود. در ایران اگر کسی معترض شد باید کشور را به آشوب بکشند ولی در کشورهای غربی این رفتار تقبیح می‌شود. در آشوب‌های ایران، به سلبریتی و کارشناسان طرفدار خشونت، تریبون داده می‌شود و صدای کارشناس و سلبریتی مدافع اعتراضات مسالمت‌آمیز بایکوت می‌شود. ولی اگر آشوبی در غرب بیافتد اولین‌کاری که انجام می‌دهند بایکوت اخبار یا کم ارزش جلوه دادن این آشوب است. اما چنانچه این آشوب چند روز طول بکشد و ناچار به پوشش اخبار این آشوب‌ها شوند، آنوقت است که اخبار خود را طوری تنظیم می‌کنند که تمام تقصیرات را به گردن مهاجران، مسلمانان و چپی‌ها می‌اندازند.
 


رپورتاژ بی‌بی‌سی برای کاهش خشونت در فرانسه


استانداردهای دوگانه فرانسه

فرانسه اپوزیسیون خارج‌نشینی که آشوب‌ها را اداره کند، ندارد. در واقع، هیچ رئیس‌جمهوری نیست که از آشوب‌های چند روزه فرانسه حمایت کند. اما در مقابل، امانوئل مکرون در اغتشاشات سال گذشته ایران، از آشوب‌گران حمایت و بارها در امور داخلی ایران دخالت کرده است.

در روزهایی که اغتشاش‌گران بسیجی و نیروهای امنیتی کشور را شهید می‌کردند و به مراکز دولتی و اموال عمومی خسارت می‌زدند، فرانسه تمام قد از اقدام آنها حمایت می‌کرد. اما امروز خیابان‌های فرانسه از لیون و مارسی گرفته تا پاریس مون‌پلیه و... در آتش ظلم پلیس فرانسه می‌سوزد ولی مکرون معترضان را تهدید می‌کند. فقط روز پنج‌شنبه دست کم ۶۰۰ معترض بازذاشت شدند که غالبا در سنین جوانی بودند.

 

 

فقط در یک روز شمار بازداشتی‌های معترض ۶۰۰ نفر بوده

 


حمایت مکرون از عناصر آشوب‌طلب در ایران در زمان اغتشاشات


جالب اینجاست که سلبریتی‌های فرانسه هیچ‌کدام از آشوب‌ها حمایت نکردند، بلکه کیلیان امباپه ستاره فوتبال فرانسوی در شبکه‌های اجتماعی معترضان را به کاهش خشونت دعوت می‌کند اما برخی سلبریتی‌های ایرانی که تحت تاثیر رسانه‌های معاند بودند، دستور ساخت کوکتل مولوتوف را استوری می‌کردند.
 


امباپه: خشونت را کاهش دهید، این اموال شماست که ویران می‌کنید

 


دستور ساخت کوکتل مولوتوف توسط محمود شهریاری مجری سابق صداوسیما

 


مقایسه علی کریمی با امباپه در مواجهه با آشوب‌ها


کار به جایی رسیده بود که سلبریتی فرانسه در حمایت از آشوب‌های ایران موهای خود را قیچی کرد ولی امروز همین سلبریتی فرانسه، در جریان قتل جوان فرانسوی به سکوت عمیق رفته است.
 


سکوت بازیگر فرانسوی در قتل جوان فرانسوی!

 

سانسور اعتراضات در شبکه‌های اجتماعی

هم‌زمان با روز تشییع جنازه جوان ۱۸ساله، بسیاری از کاربران توییتر که با لوکیشن کشورهای اروپایی به توییتر وصل می‌شوند، با اختلال مواجه شدند. توییتر گفته است که این اختلال سراسری است. اما مقارن شدن تشییع جنازه جوان فرانسوی با اختلال سراسری توییتر جای تامل دارد!
 

 

یک خبرنگار فرانسوی در کانال تلگرامی خود درباره سانسور شدید رسانه‌ها توسط دولت فرانسه نوشت: «بخاطر سانسور، تصاویر کمی را به شما اشتراک خواهم کرد.»
 


 

 

وزیر دادگستری فرانسه گفت: «قصد داریم حساب کاربری کاربران جوان شبکه‌های اجتماعی که از این شبکه‌ها برای تعیین زمان، مکان و نحوه شلوغ‌بازی استفاده می‌کنند را از بین ببریم!» رئیس حزب کمونیست فرانسه نیز خواستار محدود کردن اسنپ‌چت در فرانسه است.
 

پایان پیام/.

منبع: فارس
شناسه خبر: 1325823

مهمترین اخبار ایران و جهان: