نیوز سیتی!
21 خرداد 1402 - 20:22

۳ شکارچی متخلف استان بوشهر آرای سبز دریافت کردند

بوشهر- مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: در سال جاری سه حکم سبز علیه شکارچیان متخلف از سوی قضات استان بوشهر صادر شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرحمن مرادزاده عصر یکشنبه در برنامه پاسخگویی مدیران به اصحاب رسانه در استانداری بوشهر اظهار داشت: در راستای مقابله با شکار غیرمجاز در استان بوشهر اقدامات خوبی صورت گرفته است.

وی با اشاره به تشکیل پرونده‌های مختلف شکار غیرمجاز پرندگان و سایر جانوران در دستگاه قضائی بیان کرد: روند قضائی این پرونده‌ها در حال انجام است و صدور آرای سبز برای این پرونده‌ها در دستور کار است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر با اشاره به نقش مهم آرای سبز در بازدارندگی و فرهنگ‌سازی حفاظت محیط زیست اضافه کرد: حبس‌زدایی و جلوگیری از آسیب‌های ناشی از حبس نقش مهمی در فرهنگ‌سازی زیست محیطی از دیگر اهداف این آرا است.

وی با اشاره به صدور سه حکم سبز علیه شکارچیان متخلف از سوی قضات استان بوشهر بیان کرد: از قضات که در برنامه‌ریزی برای صدور احکام سبز اقدام می‌کنند، قدردانی می‌شود.

مرادزاده بیان کرد: یکی از احکام سبز صادر شده قضائی تحقیق در زمینه گونه جانوری است که شکارچی اقدام به شکار کرده است. این حکم، شکارچی متخلف را موظف می‌کند در زمینه این گونه جانوری و اهمیت آن تحقیق کند و گزارش این تحقیق به سازمان حفاظت محیط زیست ارائه کند.

وی یکی دیگر از صدور احکام سبز شکارچیان متخلف را خدمت در مناطق حفاظت شده و همکاری با محیط‌بانان دانست و خاطرنشان کرد: یکی دیگر از احکام سبز صادر شده اقدامات زیست محیطی مانند پاکسازی سواحل است.

سرشماری پرندگان تابستان‌گذران

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گفت: سرشماری پرندگان تابستان‌گذران پارک ملی دریایی نخیلو بندر دیر که تخم‌گذاری آن‌ها انجام شده با حضور کارشناسان و متخصصان سازمانی و محیط بانان این منطقه آغاز و به مدت سه روز ادامه دارد.

وی افزود: این پرندگان تابستان‌گذران در پارک ملی دریایی نخیلو شامل چهارگونه پرستوی کاکُلی بزرگ و کوچک، پرستوی پشت تیره، سلیم خرچنگ‌خوار و پرستوی گونه سفید هستند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر تصریح کرد: افزون بر این یک سری از گونه‌های جانوری در پارک ملی دریایی نخیلو از جمله اِگرِت‌های ساحلی وجود دارد که در سایر فصل‌های دیگر نیز هستند اما تخم‌گذاری آنها در حاشیه این جزیره در این بازه زمانی انجام می‌شود.

مرادزاده اضافه کرد: بعد از متولد شدن جوجه این پرندگان تابستان گذران، جوجه‌های آن‌ها در مرداد ماه حلقه‌گذاری می‌شوند.

مقابله با قاچاق گونه‌های حیات وحش

وی در خصوص زنده گیری پرندگان شکاری در استان بوشهر گفت: هر سال از اواخر شهریور تا اواسط آبان به عنوان فصل مهاجرت پرندگان شکاری، موضوع زنده گیری آنها از سوی برخی افراد سودجو در قالب موضوع کوخه‌نشینی پیگیری می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر یادآور شد: در سال‌های اخیر موضوع زنده‌گیری پرندگان شکاری به سایر استان‌ها نیز سرایت کرده و مأموران در این بازه زمانی به صورت شبانه‌روزی با بکارگیری تمام تجهیزات و توان به برخورد، جلوگیری و پیشگیری از زنده‌گیری این پرندگان اقدام می‌کنند.

مرادزاده افزود: پرونده‌های متعددی در زمینه جلوگیری از زنده‌گیری و قاچاق پرندگان شکاری تشکیل شده و برخی هم به نتیجه و منجر به جریمه‌های سنگین شده است.

وی در خصوص اینکه استان بوشهر به خروجی برای قاچاق پرندگان شکاری تبدیل شده است، گفت: تلاش شده با همکاری دستگاه‌های انتظامی، امنیتی، اطلاعاتی و نیروی دریایی سپاه با این سودجویانی که قصد قاچاق گونه‌های حیات وحش و نمونه‌های نادر ژنتیکی کشور را دارند مقابله شود.

منبع: مهر
شناسه خبر: 1278223

مهمترین اخبار ایران و جهان: