نیوز سیتی!
06 تیر 1402 - 15:19

خیامی: تعامل پلتفرم‌ها و نهاد تنظیم‌گر به دوران بلوغی نیاز دارد که به منافع عموم مردم ختم شود

عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع) گفت: در حوزه تنظیم‌گری صوت و تصویر فراگیر در کشور، نیاز به فرهنگی احساس می‌شود که به تعامل میان پلتفرم‌ها و نهاد تنظیم‌گر این فضا منجر شود. در حقیقت تعامل میان پلتفرم‌ها و تنظیم‌گر به دوران بلوغی نیاز دارد که به منافع عموم مردم ختم شود.

به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس، پس از مدت‌ها فقدان نهاد ناظر قانونی و سردرگمی در حوزه نظارت بر شبکه نمایش خانگی، نهاد تنظیم‌گر قانونی در حوزه صورت و تصویر فراگیر به صورت رسمی مشخص شد و بنابر مصوبه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، نظارت بر این فضا به سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر (ساترا) سپرده شد.

شورای‌عالی انقلاب فرهنگی در جلسه هفته گذشته که با حضور رئیس جمهور برگزار شد، به بحث درباره سیاست‌ها و ضوابط حوزه صوت و تصویر فراگیر پرداخت و ماده واحده «تعیین الزامات ساماندهی حوزه صوت و تصویر فراگیر» را به تصویب رساند. براساس مصوبه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، وظیفه نظارت در حوزه سکوهای صوت و تصویر فراگیر و شبکه نمایش خانگی طبق قانون اساسی و قوانین موضوعه، به عهده سازمان صدا و سیما قرار دارد و از این پس سازمان صداوسیما مسئول نظارت بر شبکه نمایش‌ خانگی است.

*حمایت کاربران از مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی

جمعی از کاربران سامانه «فارس من» اخیرا پویش «حمایت از مصوبه واگذاری شبکه نمایش خانگی به صداوسیما» را به ثبت رسانده‌اند. در متن این پویش که توسط بیش از 450 نفر از کاربران «فارس من» حمایت شده آمده است: متاسفانه نظارت کافی بر روی پلتفرم‌های خانگی وجود نداشت و اخیراً شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب کرده پلتفرم‌ها زیرنظر وزارت ارشاد و صدا و سیما باشد و طبق قانون مجوز پخش بگیرند. ما مردم از این مصوبه حمایت می‌کنیم و از مسئولینی که پیگیر این موضوع بودند کمال تشکر را داریم و خواستار اجرایی شدن این مصوبه هستیم. 

از ابتدای سال جاری بیش از 16 هزار نفر از کاربران سامانه تعاملی «فارس من» برای نظارت بر محتوای سریال‌های شبکه نمایش خانگی و توقف نمایش تابوشکنی‌ها و ناهنجاری‌ها در «وی او دی»ها پویش‌های مختلفی را به ثبت رسانده‌اند. پیش از این نیز در سامانه فارس من پویش «بر دیالوگ و فیلمنامه‌های سریال‌های شبکه خانگی نظارت شود»، بر کنترل مفاهیم انتقال یافته در پس دیالوگ‌ها و فضاسازی‌های داستان تأکید شده و از نگاه سود محور صاحبان پلتفرم‌ها انتقاد شده بود.

در همین رابطه عبدالکریم خیامی، عضو هیات علمی دانشکده معارف اسلامی، فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق (علیه السلام)، در خصوص مصوبه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به خبرنگار فارس گفت: از گذشته هم وزارت ارشاد و صداوسیما با سکوهای مختلف و پلتفرم‌های شبکه نمایش خانگی، مرکز ملی فضای مجازی و نهادهای ذی ربط در خصوص تنظیم‌گری فضای صوت و تصویر فراگیر گفتگوهایی داشته‌اند. در همان زمان هم به چارچوب‌هایی رسیدند و به آن‌ها عمل می‌شد اما در نهایت لازم بود که نهاد دیگری که نهاد عالی در نظام است، با توجه به پیوست حکم جدید اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در سطح کلان انجام وظیفه کند.


عبدالکریم خیامی، عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع)

 

در کنار تنظیم‌گری، حمایت از سکوهای فعال در این فضا، مباحث حقوقی، مباحث آموزشی و... از جمله مواردی است که یک نهاد تنظیم‌گر باید انجام دهد. 

*بحث اصلی تنظیم‌گری این فضا است، نه نظارت

عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (علیه السلام) افزود: آن حالتی که در گذشته بین نهادهای مختلف در حوزه تنظیم‌گری صوت و تصویر صورت می‌گرفت، در نهایت به صورت مصوبه درآمد که بحث نظارت یکی از ابعاد آن محسوب می‌شود. اما در حال حاضر بحث اصلی تنظیم‌گری این فضا است و نه صرفا بحث نظارتی آن. یک نکته مهم توجه به این اصول است که در کنار تنظیم‌گری، حمایت از سکوهای فعال در این فضا، مباحث حقوقی، مباحث آموزشی و... از جمله مواردی است که یک نهاد تنظیم‌گر باید انجام دهد. 

*همگرایی فناوری‌های ارتباطی در الگوهای رسانه‌ای تغییراتی ایجاد کرده است

خیامی ضمن اشاره به همگرایی فناوری‌های ارتباطی در عصر جدید ادامه داد: نکته دیگر اینکه در حال حاضر ساز و کاری برای این تنظیم‌گری ابلاغ شده و برای سیاستگذاری کلان صوت و تصویر فراگیر تدارک دیده شده که در بحث تسهیلگری بازار نمایش خانگی نیز نقش آفرینی کند. در دوره جدید همگرایی فناوری‌های ارتباطی در الگوهای رسانه‌ای کشورهای مختلف تغییراتی ایجاد کرده است.

 عضو هیات علمی دانشکده معارف اسلامی، فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق (ع) خاطر نشان کرد: در حوزه تنظیم‌گری صوت و تصویر فراگیر در کشور، نیاز به فرهنگی احساس می‌شود که به تعامل میان پلتفرم‌ها و نهاد تنظیم‌گر این فضا منجر شود. در حقیقت تعامل میان پلتفرم‌ها و تنظیم‌گر به دوران بلوغی نیاز دارد که به منافع عموم مردم ختم شود و برای رسیدن به آن لازم است در گفتگوهای رسانه‌ای رعایت شود و با حداقل تنش از این دوره به سوی نقطه مطلوب عبور کنیم.

پایان پیام/ 

منبع: فارس
شناسه خبر: 1313323

مهمترین اخبار ایران و جهان: