نیوز سیتی!
17 دی 1401 - 09:58

احیای آزمایش توسط مالکان بی نتیجه ماند/ استاندار فارس: منتظر اعلام مزایده از سوی دستگاه قضا هستیم

بیش از یک‌سال از فرصتی که برای احیای کارخانه آزمایش به مدیران آن داده شد می‌گذرد. تنها رخداد این مدت وقت‌کشی و بهانه‌گیری مداوم مالکان آزمایش بود. اصرار بر انبارداری و خودداری از سرمایه‌گذاری در تولید سبب شد بعد از اتمام حجت با مدیران، کارخانه آزمایش در نوبت مزایده قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، 2 ماه پس از بازدید سال گذشته رئیس جمهور از کارخانه آزمایش، با تصویب کار گروه رفع موانع تولید استان فارس، فرصت 6 ماهه مدیران آزمایش برای راه اندازی فاز یک کارخانه آغاز شد.

 اما تا اواخر اسفند ماه ۱۴۰۰؛ تنها اقدامی که انجام دادند آوردن کمی مصالح ساختمانی برای تعمیر سوله ای بود که قرار بود نقطه شروع کارخانه باشد.

پایان خرداد ماه سال جاری، بالاخره فرصت‌ 6 ماهه به پایان رسید و درهای کارخانه گشوده شد. در گوشه ای از سوله، چند وسیله قدیمی جوش و پرس قرار داشت که حتی رنگ هم نشده بود. مدیران هولدینگ به این فضا و امکانات می گفتند کارخانه آزمایش!

طبق توافق در فاز اول باید ۵۰ نفر در کارخانه آزمایش مشغول به کار می‌شدند. آمار متفاوتی ارائه شد از ۳۰ نفر تا ۴۵ نفر، اما وجه مشترک همه آنان این بود که هیچ کدام عدد ۵۰ را که حداقل تعهد مدیران آزمایش بود، نشان ندادند.

 اواخر تابستان، بازدیدهای میدانی مسئولان نشان می‌داد نیروی کار در این کارگاه کوچک به ۶۰ نفر رسیده است، در حالی که قرار بود تا پایان تابستان شاغلان در کارخانه به ۲۵۰ نفر برسد.

اکنون بیش از یک‌سال از فرصت دوباره ای که به مالکان هولدینگ گسترش صنعت پیام، به عنوان مالک کارخانه آزمایش داده شد، می‌گذرد در حالی که از ابتدا گفته شد این فرجه زمانی آخرین فرصت و به معنای اتمام حجت با مالکان کارخانه است.

مدیران هلدینگ پیام بیش از این در مرودشت سرمایه‌گذاری نخواهند کرد

سید رضا ساداتی، معاون صنعت سازمان صمت استان فارس در گفتگو با فارس، وضعیت کنونی آزمایش را این‌گونه توصیف کرد: نصف یک سالن را برای فعالیت اختصاص داده بودند که بخش تولید آب‌گرمکن فعال بود و کولر هم قرار بود راه اندازی شود.

وی افزود: کارخانه آزمایش در زیرمجموعه هلدینگ پیام قرار دارد، بعد از هلدینگ پیام، برند ثبت شده کارخانه آزمایش تهران است.

ساداتی گفت: در این هلدینگ، کارخانه آزمایش مرودشت در مرحله تسویه قرار دارد به این معنا که اعلام ورشکستگی کرده و مدیر تسویه، تعیین شده است‌.

وی افزود: همین میزان تولید در آزمایش را هم شرکت «هادکو» انجام می دهد و به نظر نمی رسد بیشتر از این سرمایه گذاری کند.

معاون صنعت سازمان صمت تأکید کرد: اما افراد و مجموعه هایی هستند که علاقه دارند از آزمایش به عنوان یک مجموعه صنعتی استفاده کنند، یکی از مأموریت های استان هم این است که مدیران آزمایش را متقاعد کنند اگر شما نمی‌خواهند کارخانه را راه بیندازند، به چنین مجموعه هایی واگذار کنند.

فعالیت‌های صوری مدیران آزمایش

محسن ربانی زاده ، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس تیز در این زمینه به خبرنگار فارس گفت: ما تلاش کردیم که کارخانه آزمایش راه اندازی شود، با مالک نیز اتمام حجت کردیم‌.

وی ادامه داد:  مدیران کارخانه به شکل صوری یک خط مونتاژ آبگرمکن را آنجا نصب کردند، اما در بازدیدی که از کارخانه داشتیم، دیدیم حتی همان مونتاژ هم وجود ندارد. یک سری آبگرم‌کن رنگ شده و رنگ نشده و یک خط نقاله را وسط گذاشته بودند، در حقیقت هیچ چیز خاصی نداشت و فقط جهت انحراف افکار عمومی بود.

معاون استاندار فارس تصریح کرد: همه سوله های کارخانه به فروشگاه های بزرگ و شناخته شده، اجاره داده شده است و از آنها به عنوان انبار استفاده می شود.

ربانی زاده تأکید کرد: ما هر قدر فرصت دادیم اتفاق خاصی نیفتاد و به این نتیجه رسیدیم که اراده ای برای راه اندازی کارخانه آزمایش وجود ندارد، بنابراین استاندار سرانجام دستور داد مطالبه گران کارخانه، از جمله بانک ملت مطالبات خود را به اجرا بگذارند.

وی بیان کرد:  بانک ملت شعبه سرخ حصار تهران بیشترین طلب را از کارخانه دارد; طی مکاتبه با مدیریت بانک ملت در تهران،  درخواست کردیم این شعبه مطالبات خود را به اجرا بگذارد که ظاهراً این کار انجام شده و اکنون کارخانه در مرحله مزایده است.

معاون اقتصادی استاندار فارس اضافه کرد: علاوه بر بانک، دستگاه‌هایی مثل  تامین اجتماعی و اداره مالیات نیز مطالبات بالایی دارند.

به گفته وی تلاش هم شد که سرمایه گذار جدید وارد شود، بازدیدهایی انجام شد اما تاکنون به مرحله اجرا و عمل نرسیده است.

منتظر اعلام مزایده از سوی دستگاه قضا هستیم

محمدهادی ایمانیه، استاندار فارس در خصوص آخرین تصمیمات برای کارخانه آزمایش به خبرنگار فارس گفت: زمانی که حجت الاسلام منتظری، دادستان کل کشور به فارس آمدند، تصمیم داشتیم از ایشان تقاضا کنیم که حکم کارخانه آزمایش را هم اعلام کنند اما دوستان گفتند نیاز به مداخله مستقیم دادستان کل کشور نیست و در سطح استان قابل انجام است.

وی افزود: آزمایش در حال حاضر اختیار قوه اجرایی نیست، که از سوی ما اقدام شود بلکه منتظر اعلام مزایده از سوی دادستان استان و یا دادستان شهرستان مرودشت هستیم.

به گزارش فارس، از آخرین گزارشات اخذ شده از مسئولان استان در اواخر تابستان تاکنون بیش از سه ماه می گذرد و جواب مسئولان در برابر پرسش از وضعیت کارخانه آزمایش همچنان همان پاسخ قبل است.

در بر همان پاشنه می چرخد و هیچ اقدام در خوری برای تعیین تکلیف آزمایش نشده است.

انتظار احیای کارخانه توسط مدیران کارخانه همان طور که پیش بینی میشد و کاملا روشن بود، شکست خورد و یک سال فرصت، هدر رفت.

فرایند مزایده کارخانه نیز کند و لاک پشتی پیش می‌رود و هنوز مشخص نیست سرنوشت غول به زمین خورده لوازم خانگی، به کجا ختم خواهد می‌شود.

گزارش از : سیده فاطمه حبیبی

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 959525

مهمترین اخبار ایران و جهان: