نیوز سیتی!
19 شهریور 1402 - 15:28

ضریب بهره‌وری برنج طارم ۲.۵ تن در هکتار است/ دپوی محصول در انبار

ساری- عضو کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس میزان بهره وری برنج طارم مازندران را ۲.۵ تن در هکتار اعلام کرد و گفت: چاره ای جز دانش بنیان شدن تولید نداریم.

به گزارش خبرنگار مهر، منصورعلی زارعی بعدازظهر یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: در شرایط کنونی در عرصه تأمین امنیت غذایی مردم جهان در سال ۲۰۵۵ می‌بایست ۷۰ درصد تولیدات مواد غذایی را افزایش دهیم و بدون شک در کشور نیز باید همین سیاست را دنبال کنیم.

وی افزود: در سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در برنامه هفتم بر تأمین نیازمندی‌های غذایی کشور تاکید شده است.

نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه تولید مهمترین مسئله در امنیت غذایی است که تحقق این مسئله در گرو دانش و پژوهش است که متأسفانه ما در این حوزه باید اعتراف کنیم که طی سالیان گذشته کم کار کردیم.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: ما میزان تولیدات برنج ما در کشور حدود ۲ میلیون تن است که مازندران نیمی از آن را تولید می‌کند اما ضریب بهره وری ما در استان از ۱۰ درصد تجاوز نمی‌کند و شاهد هستیم که در استان با چه مشکلاتی مواجه شده‌ایم.

عضو مجمع نمایندگان مازندران عنوان کرد: ما در استان حدود ۴۵۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی داریم که ۲۱۵ هزار هکتار آن برنج و ۱۴۰ هزار هکتار باغی و مابقی اراضی دیمزار و صیفی جات است.

زارعی بیان کرد: مهمترین مسئله در افزایش ضریب بهره وری دو مقوله آب و خاک است که یکی از مزیت‌های استان در این مبحث بارش است که اگر به خوبی مهار شود پاسخگوی نیاز استان خواهد بود.

عضو کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی گفت: در گذشته خبری از دانش نبود اما در مقابل آب بندان های خوبی داشتیم که متأسفانه طی سالیان گذشته حداقل هزینه برای لایروبی آب بندان ها صورت نگرفت و آب و خاک که مهمترین مسئله پایه تولید است با چالش مواجه شده است.

زارعی با بیان اینکه اراضی ما به شدت به سمت ساحل و شوره زاری در حال حرکت است؛ گفت: حفر بی رویه چاه به دلیل کمبود آب موجب شده است تا خاک را نیز نابود کنیم.

رئیس فراکسیون امنیت غذایی مجلس اعلام کرد: موضوع مهم امروز مسئله دانش بنیان کردن کشاورزی است و بدون شک اساسی‌ترین موضوع در افزایش بهره وری، دانش بنیان کردن کشاورزی است و کشاورز نباید دغدغه افزایش بهره وری داشته باشد و تمام دغدغه اش باید تولید باشد.

زارعی اذعان کرد: دانش بنیان‌ها در حوزه کشاورزی به اندازه انگشتان یک دست هم در استان مازندران وجود ندارد و ما چاره‌ای جز دانش بنیان کردن کشاورزی نداریم و با این روال هرگز به افزایش بهره وری دست نخواهیم یافت.

نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی گفت: در حالی امروز میزان بهره وری برنج طارم محلی مازندران در هکتار حدود ۲.۵ تن است که میزان بهره وری برنج‌های وارداتی در کشورهای دیگر بین ۸ تا ۱۰ تن است.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: متأسفانه در مراسم‌ها بزرگ و ادارات ما حتی در وزارتخانه‌های ما برنج محلی پخت نمی‌شود و از برنج‌های وارداتی بهره می بریم که این به دلیل استفاده سایر کشورها از دانش علیرغم کیفیت پایین برنج‌های وارداتی به نسبت برنج‌های محلی است.

برنج‌های پارسالی در انبارها است

زارعی مطرح کرد: با تمام تلاش‌هایی که انجام شده است هم اکنون نیز برنج‌های سال گذشته در انبارهای مازندران وجود دارد و این بدان علت است که برنج‌های محلی را خریداری نمی‌کنند.

وی اشاره کرد: بسیاری از متخصصان و اهل دانش کشاورزی هستند که از وجود آنان در این حوزه استفاده نمی‌شود و متأسفانه در سه دهه گذشته حتی اهالی دانش و پژوهش را در وزارتخانه راه ندادند و وارداتی‌ها مسلط هستند و نمی‌گذارند این افراد تحرکی داشته باشند.

نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه به محض اینکه حرف از واردات برنج می‌شود زمینه را فراهم می‌کنند؛ تصریح کرد: متأسفانه ۲ میلیون تن برنج وارد کشور کردیم در حالی که برای دارو مشکل ارز داشتیم؛ اما می‌بینیم که علیرغم آنکه در کشور، برنج تأمین بود ارز را به موقع و میزان کافی برای واردات برنج دادند و ۴ میلیون تن برنج در کشور داریم که مصرف ما ۳ میلیون تن است و بپذیریم که این گونه کشاورز نمی‌تواند کار کند.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: امسال دولت بتواند مشکل بازار برنج را حل کند برای سال بعد چه باید بکند؟ کشاورز اگر نتواند در اراضی خود ضریب بهره وری را با توجه به افزایش سالانه هزینه‌ها، بالا ببرد چه باید بکند؟ متأسفانه هر چه فریاد می‌زنیم نمی‌توانیم نتیجه بگیریم چون کاملاً راه‌ها مسدود است.

منبع: مهر
شناسه خبر: 1493025

مهمترین اخبار ایران و جهان: