نیوز سیتی!
18 شهریور 1402 - 22:56

مساجد به پایگاه تربیت نسل جوان تبدیل شود

امام جمعه شهرستان میاندورود گفت: دشمن در صدد فاصله انداختن در بین جوانان و مساجد است که از مسجد می توان به عنوان یک پایگاه در تربیت نسل جوان استفاده کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس از شهرستان میاندورود، حجت‌الاسلام محمدعلی حاجی‌زاده امشب در دومین جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان میاندورود اظهار کرد: مسجد به عنوان یک پایگاه می‌تواند در تربیت نسل جوان تاثیرگذار باشد و اهمیت مسجد در قرآن بی‌شمار آمده است.

وی مسجد را نخستین مکان برای هدایت و مایه برکت دانست و گفت: بر همه ما تکلیف است که به مسجد و پیرامون آن بپردازیم چرا که دشمن در صدد فاصله انداختن بین جوانان و مساجد است.

امام جمعه شهرستان میاندورود بیان کرد: در حال حاضر تنها از یک درصد ظرفیت مساجد بهره‌مند می‌شویم.

حاجی‌زاده زیباشناسی مسجد را مهم دانست و افزود: جوانان با نگاه زیباشناسی به مسجد نگاه می‌کنند و مساجد باید جذابیت داشته باشد.

حر رشیدی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان میاندورود نیز در این جلسه اظهار کرد: مساجد دارای کارکردهای بی‌شماری است که مهم‌ترین آن محل عبادت بندگان خدا است.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی میاندورود با بیان اینکه در حال حاضر مساجد به جایگاه شایسته خود دست نیافته‌اند، افزود: مبلغان مساجد و هیأت امنا باید انواع آموزه‌های دینی و فرهنگی را در مساجد برگزار کنند.

رشیدی با تاکید بر لزوم یادگیری آموزه‌های دینی و فرهنگی گفت: افراد با یادگیری مطالب که به افزایش معرفت و آگاهی آنان بیانجامد به مسجد رکوع کنند.

حجت‌الاسلام ابوذر کاظمیان رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان میاندورود نیز در این جلسه گفت: جایگاه مسجد بسیار مهم و به نگاه نرم‌افزاری و سخت‌افزاری لازم دارد.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان میاندورود اظهار کرد: اداره اوقاف و امور خیریه باید ورود پیدا کند، هم در نرم‌افزاری و هم در سخت‌افزاری باید برنامه داشته باشیم.

کاظمیان مسجد کاظم‌بیک شهرستان‌ بابل را از جمله مساجدی دانست که می‌تواند الگوی سایر مساجد استان مازندران باشد که به عنوان محل تجلی رشد و ارتقاء جوانان و نوجوانان می‌توان تلقی کرد.

وی افزود: سازمان تبلیغات اسلامی باید آموزش ائمه جماعات را ارتقا دهد که ائمه جماعات می‌توانند با آموزش و بروزرسانی مهارت‌ های تبلیغی تاثیر گذار باشند و آموزش خانواده‌ها در مساجد باید تمهید شود.

ابوذر کاظمیان سورکی گفت: مساجدی که امام جماعت ندارند شورای اسلامی، دهیاری و پایگاه های مقاومت بسیج پای کار بیایند که سازمان تبلیغات اسلامی در بخش آموزش پای کار و آماده است.

سرهنگ ذبیح پور معاون فرمانده سپاه میاندورود در این جلسه گفت: برنامه‌های سپاه مسجدمحوری است و پایگاه‌های مقاومت بسیج میاندورود در مساجد شهرستان و محلات فعال هستند.

جواد اسفندیاری رئیس اداره ورزش و جوانان میاندورود گفت: علت خالی بودن مساجد ائمه جماعات است و نداشتن مهارت جذب آنان باعث شده جوانان کمتر به مساجد رجوع کنند.

وی افزود: امام جماعت مساجد باید مهارت‌های جذب را آموزش ببینند و مساجد ما برنامه‌های مختلف فرهنگی هنری تدارک ببینند. 

حجت‌الاسلام حبیب‌الله بازاری امام جمعه موقت میاندورود گفت: برای توسعه و تقویت مساجد همه باید پای کار بیاییم.

وی افزود: علت مسجدگریزی جوانان تنها امام جماعت نیست باید آسیب‌شناسی دقیق انجام شود که آموزش مسجدمحوری را باید از خانواده‌ها شروع کنیم.

بازاری اظهار کرد: اگر می‌خواهیم مسجد پویا شود باید بسیاری از عوامل کمک کنند تا مساجد تقویت شود.

عبدالرسول حاجیان مسؤول حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس شهرستان میاندورود ضمن تاکید بر پیگیری مصوبات شورای فرهنگ عمومی اظهار کرد: سه رکن اساسی مسجد یعنی هیأت امنا، پایگاه مقاومت و ائمه جماعات باید ما هم هماهنگ باشند و در حال حاضر هماهنگ نیستند.

مسؤول ستاد نماز جمعه میاندورود وجود اختلاف بین این سه رکن را دلیل کم اثر شدن مساجد دانست و گفت: بسیاری از مساجد ما به دلیل اختلاف بین این سه رکن فاقد نمازگزار شدند و هیچ برنامه‌ای برای تقویت مساجد ندارند.

محمد طالبی اسبوئی رئیس اداره کتابخانه‌های میاندورود اظهار کرد: در حال حاضر برخی از افراد از برنامه‌های تکراری مساجد گلایه دارند و افراد مراجعه کننده به مساجد از سنین بالا هستند و نوجوانان، جوانان استقبال کمتری از مساجد دارند.

وی با اعلام آمادگی بین مسجد و کتابخانه، افزود: ما آمادگی داریم با همکاری مساجد و کتابخانه‌ها و برپایی نمایشگاه کتاب در توسعه فرهنگ مطالعه و کتابخانی همکاری کنیم و تفاهم‌نامه داشته باشیم.

پایان پیام/ ۸۶۰۶۹/م

منبع: فارس
شناسه خبر: 1492025

مهمترین اخبار ایران و جهان: