معاون محصولات زراعی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: مقابله با کشت محصولات آببر تصویب قانونی بازدارنده از سمت دولت را لازم دارد تا سفت و سخت بتوانیم از کشت محصولات آببر در استان جلوگیری کنیم.
روح الله سعیدی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در شهرکرد به وضعیت کشت محصولات جالیزی استان اشاره کرد و گفت: در سال جاری ۲ هزار و ۷۰۰ تن محصولات جالیزی در استان برداشت شد که مهترین آن خربزه با ۴۰۰ هکتار سطح زیر کشت و یک هزار و ۸۰۰ تن تولید، هندوانه با ۱۵۰ هکتار سطح زیر کشت و ۸ هزار و ۸۰۰ تن تولید و سایر محصولات با ۴۵ هکتار و یک هزار و ۱۰۰ تن تولید هستند.
خربزهوضعیت محصولات زراعی در استان
وضعیت محصولات زراعی در استانوضعیت محصولات زراعی در استانمعاون محصولات زراعی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری به کشتهای سبزی و صیفی نیز اشاره کرد و افزود: پیاز با ۴۸۰ هکتار سطح زیر کشت و تولید ۲۹ هزار تن، گوجه با ۱۳۰ هکتار سطح زیر کشت و تولید ۳ هزار و ۶۰۰ تن، هویج با ۲۰۰ هکتار سطح زیر کشت و ۱۲ هزار و ۵۰۰ تن تولید و سایر سبزیها در ۲۵۰ هکتار و تولید یک هزار و ۲۰۰ تن از مهمترین صیفیجات در استان محسوب میشود.
وی با بیان اینکه سیبزمینی در استان در ۵ هزار و ۲۵۰ هکتار کشت و ۲۱۹ هزار و ۹۰۰ تن برداشت شده است، اظهار داشت: با توجه به خشکسالی و کمآبی استان توصیه میشود که کشت محصولات آببر کمتر و محصولات علوفهای مانند گندم و جو جایگزین محصولات پر آب مانند ذرت، گوجه، پیاز و سیب زمینی شود.
سعیدی اظهار داشت: متاسفانه برخی کشاورزان دنبال منفعت خود هستند و خیلی از این روش استقبال نمیکنند و حتی برای کاشت بهتر محصولات آببر با قیمتهای گزاف چاههای آب را اجاره میکنند.
مقابله با کشت محصولات آببر نیاز به تصویب قانون دارد
مقابله با کشت محصولات آببر نیاز به تصویب قانون داردمقابله با کشت محصولات آببر نیاز به تصویب قانون داردمعاون زراعت سازمان جهادکشاورزی استان توضیح داد: هرچند که روشهای بازدارنده از سمت سازمان مانند کاهش سهمیه کود و یا تهدید عدم حمایت از این نوع کشت انجام میشود اما باز هم تاثیرگذار نیست و لازم است قانونی بازدارنده از سمت دولت مصوب شود تا سفت و سخت بتوانیم از کشت محصولات آببر در استان جلوگیری کنیم.
وی اضافه کرد: حرکت به سمت گلخانه کاری نیز از پیشنهادات موثر در این مسیر است اما از آنجایی که این روش نیز سرمایه بالایی لازم دارد لذا حمایت بیشتر دولت را میطلبد که امیدواریم این نوع کشت در استان تقویت شود.
کشت ذرت ۱۲ بار آب لازم دارد
کشت ذرت ۱۲ بار آب لازم داردکشت ذرت ۱۲ بار آب لازم داردسعیدی بیان کرد: شهرستانهای شهرکرد، فارسان، کیار، بروجن، لردگان و خانمیرزا بیشتر محصولات آببر را دارند که میزان مصرف آب در محصولات متفاوت است به طور مثال ذرت ۱۲ بار و سیب زمینی و محصولات جالیزی هر کدام حداقل ۱۰ بار آب لازم دارند.
وی افزود: میزان و حجم استفاده از آب نیز در این محصولات متفاوت است به طور مثال برنج ۱۱ الی ۱۲ هزار مترمکعب آب لازم دارد و رواج این محصولات تهدید بزرگی برای منابع آبی استان خواهد بود.
پایان پیام/ ۶۸۰۳۶
شناسه خبر: 787226