نیوز سیتی!
05 آبان 1402 - 09:55

مدیرعامل بنیاد هدایت: امام جماعت کارمند دولت نیست و باید زندگی مردم را هم اداره کند

مدیرعامل بنیاد هدایت امامت را جنس دیگری از اداره جامعه و راهبری و جامعه پردازی عنوان کرد و گفت: در این ساختار اگر می‌خواهیم امام شویم باید به همه بفهمانیم که این سیستم خشک و غیرقابل انعطاف است.

به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و هیأت خبرگزاری فارس، حجت‌الاسلام سیدناصر میرمحمدیان مدیرعامل بنیاد هدایت در سفر خود به استان البرز در دو جلسه مجزا با امامان پایگاه‌های اجتماعی و فعالان کاهش عرصه آسیب‌های اجتماعی و امامان شاخص شبکه امامت استان البرز دیدار و گفت‌وگو کرد. وی در این جلسه ضمن تبیین کارکردهای روحانیت در شرایط امروز اجتماعی، اظهار داشت: جامعه ما براساس یک سری نظامات شکل گرفته است و برای رفع حوائج هر بخشی از کار شور ایجاد شده است. باید دید در این ساختار، کار و وظیفه یک روحانی چیست و در این نظام مدرن و دیوان سالاری مسئول چه کاری است؟

آیا می خواهیم مساجد ما مانند ترکیه باشد؟

مدیرعامل بنیاد هدایت ادامه داد: طوری قلمداد شده که آخوند کارمند معنوی است و معنویت خود را فقط در مسجد و حین نماز می‌تواند منتقل کند، مانند کشورهایی مثل ترکیه که اگر برویم با مساجد تمیز و مرتب روبه رو هستیم؛ چون امام جماعت کارمند دولت است به صورت منظم با حقوق مکفی زندگی می‌کند، آیا ما هم این نوع را می‌خواهیم؟!

میرمحمدیان به نظام اداری موجود در جامعه اشاره و مطرح کرد: در اینجا این سؤال مطرح است که آیا نظام دیگری هم در جامعه وجود دارد و اگر وجود دارد، آن نظام، جامعه را چگونه اداره خواهد کرد؟ امام زمان(عج) نیز همین‌گونه قرار است جامعه را اداره کند و تمدنش شکل گیرد؟! در زمان امیرالمؤمنین(ع) نیز جنس امامت به نوعی دیگر بوده است.

امام کسی نیست که نگران امنیت شغلی‌اش باشد

مدیرعامل بنیاد هدایت اضافه کرد: این درست است که معتقدیم امامت جنس دیگری از اداره جامعه و راهبری و جامعه پردازی است اما در این ساختار اگر می‌خواهیم امام شویم باید به همه بفهمانیم که این سیستم خشک و غیرقابل انعطاف است.پ

با بیان اهمیت مدل امامت عنوان کرد: ما معتقدیم مدل امامت نظام را براساس ضوابط دیگری بنا می‌کند و اگر مدل امامت درست درک شود از نظر مالی هم خودش را تأمین خواهد کرد. امام کسی نیست که نگران امنیت شغلی‌اش باشد.

امام باید بتواند زندگی مردم را اداره کند

وی با اشاره به آیه ۵۷ سوره مبارکه فرقان گفت: این سؤال مطرح است که منظور خدای متعال در آیه«قُلْ ما أَسْئَلُکُمْ عَلَیْهِ مِنْ أَجْرٍ» چیست؟ آیا قرار است که آخوند و امام بدون درآمد باشد که در این صورت کسی به سمت طلبگی و آخوندی نمی‌رود. باید دید که امامان چه نقشی در جامعه خواهند داشت و امام، جامعه را به چه سمتی خواهد برد. پس امام نه تنها نباید تنها زندگی خودش را بگرداند بلکه باید بتواند زندگی مردم را نیز اداره کند یعنی آنقدر منابع داشته باشد که تمام شئونات مردم را بتواند تأمین کند.

مدیرعامل بنیاد هدایت اضافه کرد: بحث در دو پارادایم و دنیای معنایی شکل می‌گیرد. دنیایی که با پوست و گوشت درک کردیم و همان خدایی که می‌فرماید «قُلْ ما أَسْئَلُکُمْ عَلَیْهِ مِنْ أَجْرٍ» در همانجا می‌فرماید «وَ اعْلَمُوا أَنَّما غَنِمْتُمْ مِنْ شَیْ‌ءٍ فَأَنَّ لِلَّهِ خُمُسَهُ وَ لِلرَّسُولِ» و در نظام طراحی بابت خدمت امام منابع زیادی را در نظر گرفته است. 

وی در پایان تصریح کرد: نظام معنایی تأمین مالی شبکه امامت که فرمول و ساختاری دارد که باید بتوانیم فرمول را کشف کنیم تا بدون اینکه در سیستم بروکراتیک حذف شویم، بتوانیم امام شویم. اگر بتوان کاری کرد امامت دارای منابع و موقعیت مثبت باشد تعداد علاقه‌مندان آن هم افزایش خواهد داشت و مساجد آباد خواهند شد.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1551770

مهمترین اخبار ایران و جهان: