نیوز سیتی!
17 مرداد 1402 - 20:10

باغداران لیموکار توکهورهشتبندی در آستانه ورشکستگی قرار دارند

میناب - رئیس شورای اسلامی شهر هشتبندی گفت: مسئولان با اتخاذ تدابیر فوری در حمایت از باغداران لیموکار شرق استان هرمزگان جلوی ورشکستگی قطعی آنها را بگیرند.

محمد پورمحمدی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص آخرین وضعیت باغداران و لیموکاران منطقه توکهور و هشتبندی بیان داشت: منطقه توکهور و هشتبندی به همراه شهرستان رودان از قطب‌های اصلی تولید لیموترش مرغوب در کشور هستند. باغداران لیموکار توکهور و هشتبندی در فصل برداشت دسترنج خود، در شرایط نابسامانی به سر می‌برند.

رئیس شورای اسلامی شهر هشتبندی گفت: محصول لیموترش مرغوب باغداران در هشتبندی بر روی دست کشاورزان مانده است و صدای آنها به جایی نمی‌رسد.

وی تصریح کرد: محصول لیموترش به راحتی به مرحله برداشت نرسیده است. بلکه باغداران در طول یک سال با صرف هزینه‌های هنگفت محصول خود را به مرحله ثمر و برداشت رسانده اند تا در فصل فروش محصولات، حاصل دسترنج خود را دست یابند.

پورمحمدی اظهار داشت: در حالی که هزینه‌های تولید باغداران به دلیل افزایش سرسام آور قیمت کود، سموم و کارگر چند برابر شده است، بازار فروش محصول اصلاً وضعیت مناسبی ندارد و بحرانی است و ورشکستگی قطعی و تحمیل بدهی‌های بالای بانکی در انتظار بسیاری از بهره برداران بخش باغی است.

قیمت لیموترش افت شدیدی در بازار دارد

رئیس شورای اسلامی شهر هشتبندی، افزود: قیمت محصول لیموترش در هشت بندی آن قدر افت کرده است که کفاف برداشت محصول را نمی‌دهد و باغداران انگیزه‌ای برای برداشت محصول خود ندارند. دسترنج باغداران در هشتبندی روز به روز در باغات به دلیل رسیدن محصولات در حال نابودی است.

وی با انتقاد از انفعال مسئولان در حمایت از باغداران، افزود: هنوز اقدام شاخصی از سوی مسئولان حوزه کشاورزی هرمزگان صورت نگرفته است و باغداران و لیموکاران میناب و رودان شرایط مناسبی ندارند.

رئیس شورای اسلامی شهر هشتبندی، گفت: وزارت جهاد کشاورزی و استانداری هرمزگان ضروری است موضوع کشاورزی شرق استان را به دلیل قطب بودن در تولید محصولات باغی و کشاورزی ویژه ببینند و استقرار سازمان جهاد کشاورزی ویژه شرق هرمزگان با مرکزیت میناب که دارای فرمانداری ویژه همانند جیرفت است را در دستور کار قرار دهند.

پورمحمدی با انتقاد از وزارت جهاد کشاورزی و سازمان تعاون روستایی کشور، تصریح کرد: مسئولان یک روز خبر از خرید توافقی می‌دهند یک روز دیگر خبر از خرید تضمینی و روز دیگر خبر از آغاز فرآیند خرید محصول باغداران می‌دهند ولی در عمل حرکتی از مسئولان جهاد کشاورزی و سازمان تعاون روستایی در حمایت از باغداران دیده نمی‌شود و همه حرکت‌ها نمایشی است.

رئیس شورا اسلامی شهر هشتبندی گفت: وزارت جهاد و سازمان تعاون روستایی در عمل اقدامی اساسی در حمایت از کشاورزان انجام نداده است و قیمت‌های اعلامی جهاد کشاورزی و سازمان تعاون روستایی در خرید توافقی محصول گره‌ از مشکلات باغداران باز نمی‌کند.

قیمت های خرید توافقی چاره حل مشکل کشاورزان نیست

پورمحمدی، تصریح کرد: خرید محصول باغداران به نرخ توافقی ۱۰ هزار، ۸ هزار و ۷ هزار تومان از سوی تعاون روستایی به صورت نسیه اصلاً کفاف هزینه‌های تولید و حتی هزینه برداشت باغداران را نمی‌دهد چه برسد به مرحله سود.

رئیس شورای اسلامی شهر هشتبندی گفت: روش خرید توافقی تعاون روستایی مورد انتقاد جدی باغداران است. زیرا تعاون روستایی در ازای خرید محصول فعلاً هیچ هزینه خرید را به کشاورزان پرداخت نمی‌کند و آن را موکول به ماه‌های آینده کرده است. چطور انتظار است کشاورزی که توان پرداخت هزینه کارگر را ندارد محصول را جمع آوری و به صورت نسیه در اختیار تعاون روستایی قرار دهد.

وی گفت: خرید محصول باغداران به ازای هر کیلو ۱۵ هزار تومان به نرخ تضمینی و پرداخت فوری مطالبات کشاورزان جبران هزینه‌های باغداران را می‌کنند و قیمت‌های پایین‌تر و خرید به صورت نسیه و توافقی گره‌ی از مشکلات آنها باز نمی‌کند.

وی با انتقاد از تبعیض مسئولان در رسیدگی به مشکلات باغداران شمال و جنوب کشور، تصریح کرد: چگونه است تا کوچک‌ترین مشکلی برای باغداران و کشاورزان شمال کشور پیش می‌آید کل دولت و مجلس به همراه بخش‌های مهم خبری رسانه ملی برای حل مشکلات آنها بسیج می‌شوند ولی موقعی که باغداران و کشاورزان مظلوم جنوب کشور به مشکل فروش محصول خود بر می‌خورند خبری از ورود مسئولان ارشد کشور در حمایت از آنها نیست.

رئیس شورای اسلامی شهر هشتبندی گفت: حمایت و پشتیبانی صداوسیمای مرکز خلیج فارس و خبرگزاری‌ها در پیگیری مشکلات باغداران شرق هرمزگان قابل تحسین است و این اقدام در سال‌های اخیر کم سابقه بوده است و این رویکرد بخش‌های خبری باعث ایجاد امیدی در بین باغداران شده است که شاید مسئولان صدای آنها را بشنود.

پورمحمدی خاطرنشان کرد: انتظارات باغداران و کشاورزان از استاندار جهادی هرمزگان بیشتر از این بود که شخصاً در پیگیری مشکلات باغداران ورود کند و در بین آنها بیاید و از نزدیک ببیند چگونه هزاران تن محصول مرغوب باغداران در جلوی چشم آنها در حال از بین رفتن است.

وی اظهار داشت: تا زمانی که از فعالیت‌های سالم کشاورزی و باغداری در شرق استان به صورت جدی حمایت نشود، جوانان جویای کار در این بخش برای کار ترغیب نمی‌شوند و هزینه‌های دولت برای مبارزه با مشاغل کاذب راه بجایی نخواهد برد.

رئیس شورای اسلامی شهر هشتبندی گفت: نبود امنیت شغلی و بازار فروش محصولات در بخش کشاورزی و باغی باعث ناامیدی و سرخوردگی جوانان برای فعالیت در این بخش‌ها شده و به ناچار به مشاغل کاذب نظیر سوخت بری گرایش پیدا کرده اند.

پورمحمدی تصریح کرد: با وضعیت نامناسبی که کشاورزی و باغداری شرق استان دارد تلاش‌ها برای مقابله با پدیده سوخت بری و سایر مشاغل کاذب راه به جایی نخواهد برد. زیرا مشاغل سالم نظیر کشاورزی و باغداری سودی برای جوانان ندارد و آنها از نزدیک مشاهده می‌کنند که چگونه تلاش‌های چند ساله خود و پدرانشان در به ثمر رساندن باغات در حال از دست رفتن است و آنها مانده اند با بدهکاری‌های عظیم بانکی.

وی گفت: بسیاری از جوانان جویای کار مناطق شرقی استان و شهرستان‌های جنوبی استان کرمان در باغات و مزارع کشاورزی منطقه توکهور و هشت بندی مشغول به فعالیت هستند که نبود بازار فروش محصول باعث بیکاری بسیاری از آنها شده است و برای تأمین معاش زندگی به ناچار به مشاغل کاذب و حاشیه شهرها گرایش پیدا می‌کنند و این مهم زنگ خطری در افزایش آسیب‌های اجتماعی که هزینه‌های گزافی برای دولت به دنبال دارد در پی خواهد داشت.

منبع: مهر
شناسه خبر: 1432795

مهمترین اخبار ایران و جهان: