نیوز سیتی!
25 بهمن 1401 - 23:36

اعطای تسهیلات به‌منظور مقاوم‌سازی بناهای ناپایدار/ مقاوم‌سازی ۲۰۰ هزار واحد مسکونی فرسوده در اقدام ملی مسکن

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری کشور گفت: شهرداری‌ها موظفند به متقاضیان دریافت پروانه ساخت برای مقاوم‌سازی بناهای ناپایدار حداقل ۵۰ درصد تخفیف دهند که از این میزان تا ۱۰۰ درصد تخفیف هم می‌توانند اعطا کنند و از این محل می‌شود به عنوان طلب از دولت استفاده کنند.

به گزارش خبرگزاری فارس از اسلامشهر، محمد آیینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری کشور، عصر امروز در جلسه ستاد بازآفرینی پایدار شهری، بهسازی و نوسازی و توانمندسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهرستان اسلامشهر که با دعوت مهدی شریفیان نماینده مردم اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی و با حضور فرماندار و مسؤولان استانی و شهرستانی در محل فرمانداری اسلامشهر برگزار شد، اظهار کرد: برای بهسازی و مقاوم‌سازی بافت‌های فرسوده و بناهای ناپایدار بسته‌های تشویقی به مالکان و سازندگان واحدهای مسکونی اعطا می‌شود.

وی افزود: ستاد بازآفرینی شهری برای این منظور شکل گرفته که همه دستگاه‌ها با هماهنگی و وحدت رویه تحت نظر فرمانداری‌ها برای بهسازی و مقاوم‌سازی بافت‌های فرسوده به صورت منسجم و هدفمند فعالیت کنند تا به نتیجه مطلوب برسد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به وجود انتظارات از ستاد بازآفرینی، بیان کرد: با تشکیل ستاد بازآفرینی در شهرستان‌ها انتظار می‌رود ناپایداری بناها را به حداقل برسانیم که خوشبختانه در شهرستان اسلامشهر میزان ناپایداری بناها نسبت به متوسط کشوری(۴۹درصد) کمتر است و البته باید بهسازی بناهای موجود در بافت‌های فرسوده مصوب را شتاب دهیم، هرچند وجود یک واحد مسکونی فرسوده و ناپایدار هم در منطقه زیاد است.

آیینی تاکید کرد: بر اساس ماده ۱۶ قانون ساماندهی بافت‌های فرسوده شهرداری‌ها موظفند به متقاضیان دریافت پروانه ساخت برای مقاوم‌سازی بناهای ناپایدار حداقل ۵۰ درصد تخفیف دهند که از این میزان تا ۱۰۰ درصد تخفیف هم می‌توانند اعطا کنند و از این محل می‌شود به عنوان طلب از دولت استفاده کنند.

وی با اشاره به اهمیت و ضرورت مقاوم‌سازی بافت‌های فرسوده گفت: علاوه بر ارائه طرح‌ها و بسته‌های تشویقی، تسهیل در صدور مجوز بازسازی و مقاوم‌سازی بافت‌های فرسوده و نصب سریع انشعابات زیرساختی مورد نیاز می‌توان زمینه ترغیب سازندگان و سرمایه‌گذاران را فراهم کرد، مردم بدانند اگر در بافت فرسوده وارد شوند درها به رویشان باز است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه کسی که در بافت فرسوده باشد از تمامی مزایای اقدام ملی مسکن بهره‌مند می‌شود، ادامه داد: در خط  اعتباری نوسازی در بافت فرسوده استان تهران ۳۵۰ میلیون تومان تسهیلات اعطا می‌شود که ۱۵۰ میلیون تومان آن با سود صفر درصد است و برای اسکان موقت هم تسهیلات با سود ۴ درصد اعطا می‌شود، مردم برای نوسازی معابر و بافت‌های فرسوده حرکت کنند، شهرداری‌ها می‌توانند با ارائه بسته‌های تشویقی مردم را به حرکت درآورند.

آیینی گفت: شورای عالی شهرسازی یک مصوبه عام در طول تاریخ جمهوری اسلامی ایران داده است که اگر این نوسازی شتاب بگیرد بسیاری از مشکلات مردم رفع می‌شود، دستورالعمل‌های ستادهای بازآفرینی ابلاغ و در حال اجرا است.

وی با اشاره به راه‌اندازی سامانه تسهیلات برای بافت‌های فرسوده اذعان کرد: با استفاده از ظرفیت‌های قانونی و از محل بند د تبصره ۱۱ قانون ساماندهی بافت‌های فرسوده برای ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی و تکمیل پروژه‌های نیمه تمام در استان تهران ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته است.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی با اشاره به ضرورت به روزرسانی برنامه‌های جامع اقدام مشترک متناسب با نیازهای شهرستان‌ها، خاطرنشان کرد: از محل ساخت یک میلیون واحد مسکونی در طرح اقدام ملی مسکن در کشور، تعداد ۲۰۰ هزار واحد مسکونی برای مقاوم‌سازی و بهسازی بافت فرسوده در نظر گرفته شده که تعدادی از آن‌ها عملیاتی شده است.

ضرورت توجه ویژه برای مقاوم‌سازی بافت‌های فرسوده در اسلامشهر

مهدی شریفیان، نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی در این جلسه با اشاره به کثرت جمعیت و موقعیت شهرستان اسلامشهر اظهار کرد: یکی از وعده‌های رئیس‌جمهور در سفر به شهرستان‌ها ساخت مسکن بوده که پیوست آن اهتمام در بحث رفع مناطق بافت فرسوده و سکونتگاه‌های غیررسمی است.

وی افزود: در شهرستان اسلامشهر ۱۶۰ هکتار بافت فرسوده وجود دارد که ۵۵ هکتار آن مربوط به شهر چهاردانگه است و ۱۰۵ هکتار هم در شهر اسلامشهر با ۸ پهنه واقع شده که بزرگترین بافت فرسوده شهرستان اسلامشهر در شهرک امام حسین(ع) قرار گرفته که برای رفع مشکلات شهروندان و مقاوم‌سازی و بهسازی این بناها توجه ویژه‌ای نیاز است که امیدواریم با همت و مساعدت دولت و مجموعه شهرداری و مدرسه عالی شهید مطهری شرایط بهینه‌ای در این منطقه به وجود آید.

به گزارش خبرگزاری فارس در ادامه این جلسه شهرداران و بخشداران شهرستان اسلامشهر گزارشی از وضعیت بافت‌های فرسوده موجود در منطقه را تشریح کردند و در پایان جلسه مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری به اتفاق مسؤولان دستگاه‌های اجرایی از مجموعه روستای نوروزآباد به عنوان سکونتگاه غیررسمی و شهرک امام حسین(ع) بزرگترین پهنه بافت فرسوده شهرستان اسلامشهر بازدید و در جریان مسائل و مشکلات ساکنان این مناطق قرار گرفتند.

پایان پیام/۶۷۰۲۱

منبع: فارس
شناسه خبر: 1038995

مهمترین اخبار ایران و جهان: