نیوز سیتی!
02 اسفند 1401 - 13:22

فارس من| حمایت همه‌جانبه از علاقه‌مندان به هنرصنعت نمد/ بازارچه صنایع دستی شهرکرد توسعه می‌یابد

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری گفت: با آموزش حرفه نمدمالی، پرداخت تسهیلات، اهدای مجوز و ایجاد بازار کار از علاقه‌مندان به هنرصنعت نمدمالی حمایت می‌کنیم.

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، ماه گذشته جمعی از مردم شهرکرد و فعالان حوزه صنایع دستی سوژه «علت عدم همکاری مسئولان با ثبت شهر جهانی نمد چیست؟» را در سامانه فارس من ثبت کردند و این سوژه تا کنون ۲۲۷ امضا گرفته است.

به منظور اطلاع از اقدامات دبیرخانه شهر ملی نمد با رئیس آن گفت‌وگو کردیم.(اینجا)و (اینجا) بخوانید.

در قدم بعدی اقدامات اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را در راستای جهانی شدن شهر ملی نمد از سرپرست این مجموعه جویا شدیم.

علیرضا جیلان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرکرد گفت: زمانی که یک شهر یا منطقه لقب ملی یا جهانی به خود می‌گیرد یعنی باید یک ویژگی و کیفیتی داشته باشد تا بتواند رأی مورد نظر را جذب کند.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری افزود: پس شهرکرد باید ظرفیت ملی بودن شهر نمد را داشته باشد تا بتوانیم این صنعت ملی را حفظ کنیم و در ادامه ارتقا بخشیم.

وی ادامه داد: شهر ملی نمد یعنی اینکه در بازار شهر چند نمدمال و فروشگاه نمد وجود داشته باشد تا تجار کشورها و شهرهای دیگر نمد مورد نظر خود را از فلان راسته شهر تهیه کنند.

فقط ۱۰ تا ۱۵ استادکار در حوزه نمد فعالیت جدی دارند

جیلان توضیح داد: اما متأسفانه در حال حاضر تنها ۱۵ تا ۱۰ استادکار نمد در شهرکرد فعالیت می‌کنند که تنها ۵ نفر از این افراد در تیراژ بالا تولید دارند پس ثبت شهرکرد به عنوان شهر نمد بر پایه سرمایه‌های گذشته است و امروز به جای چند کارگاه نمدمالی و هزار نیروی فعال در این صنعت با این وضعیت کاستی در نیروی انسانی مواجه هستیم.

وی بیان داشت: وظیفه میراث فرهنگی در این جهانی شدن، آموزش نمدمالی است که در حال انجام است و انتظار داریم افراد علاقه‌مند به این صنعت برای آموزش دیدن پیش‌قدم شوند.

بازار کار برای علاقه‌مندان در حوزه نمد فراهم می‌شود

سرپرست اداره‌ کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان افزود: قطعاً مرحله بعدی آموزش، پرداخت تسهیلات و اهدای مجوز است که محدودیتی در این بخش‌ها نیز وجود ندارد و همه زمینه‌ها را برای ایجاد بازار کار برای علاقه‌مندان فراهم می‌کنیم که با این روش گامی موثر در راستای جهانی شدن شهر ملی نمد برمی‌داریم.

جیلان اختصاص محل ‌ثابت به دبیرخانه و صدور حکم برای رئیس دبیرخانه شهر ملی نمد را از دیگر اقدامات این اداره در راستای جهانی شدن دانست.

وی گفت: هفته گذشته بزرگترین رویداد ملی گردشگری را در تهران شاهد بودیم که با همکاری شهرداری شهرکرد و هفشجان یکی از بهترین غرفه‌ها را در این نمایشگاه برپا کردیم.

سرپرست اداره‌ کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اظهار داشت: هرچند بودجه خاصی نداشتیم اما در این غرفه با تکیه بر داشته‌هایمان از شهر ملی نمد دفاع کردیم و هنر‌های مردان این شهر را در معرض دید مسئولان داخلی و خارجی گذاشتیم.

جیلان بیان داشت: طی سال جاری چند جلسه در راستای جهانی شدن شهر ملی نمد برگزار شد تا از ظرفیت ادارات و سازمان‌های خیری در این راستا استفاده کنیم و انجمن‌های خیری را احداث کنیم اما هیچ‌کدام از نهادها برای برگزاری نمایشگاه ما را یاری نکردند و تنها یک موسسه هزینه چاپ بنر را در اختیارمان گذاشت.

مسیر گردشگری با تیپ گذر تاریخی در شهرکرد ساخته می‌شود 

وی ادامه داد: ساخت مسیر گردشگری موضوعی شهری است که طی آخرین مصوبات قرار است بافت‌های تاریخی نظیر کف‌پوش سنگی، دیوارهای کاهگلی، کتیبه‌های قدیمی و ... در این مسیر ایجاد و یک گذر با تیپ و بافت قدیمی ساخته شود.

جیلان گفت: این مصوبات اکنون در مرحله نظرسنجی و در انتظار تایید شهرداری هستند، مشاور طرح گرفته شده و بعد از تایید نهایی عملیات اجرایی آغاز می‌شود.

وی در خصوص طرح‌های جدید برای بازارچه‌های صنایع دستی نیز ادامه داد: در زمان گذشته بازارچه‌ای در شهرکرد وجود نداشت و با توجه به امکانات آن زمان و شرایط زمین‌های موجود محلی را در میدان قدس به بازارچه صنایع دستی اختصاص دادند اما به علت بن‌بست بودن خیابان خیلی دیده نشد و مشتری زیادی ندارد.

نمایشگاه صنایع دستی میدان قدس توسعه می‌یابد

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بیان داشت: برای رفع این مشکل و توسعه بازارچه حدود یک‌هزار متر مربع از سمت خیابان کاشانی به این محل اضافه می‌شود که مشکل یک‌طرفه و بن‌بست بودن آن حل خواهد شد.

وی ادامه داد: مجوزات لازم گرفته شده است و به محض ارائه طرح شرکت آب و فاضلاب و حل مشکلات جانبی بازگشایی بازارچه‌ در ماه‌های ابتدایی سال جاری انجام می‌شود اما احداث سازه و بهره‌برداری از نمایشگاه اعتباراتی لازم دارد که شهرداری باید آن را تامین کند.

جیلان با بیان اینکه در ورودی و خروجی شهر نیز تمهیداتی برای نمایشگاه داشتیم، توضیح داد: تعاملاتی با شهرداری انجام شد و پیگیر زمین در محورهای شرق، جنوب و شمال هستیم تا بازارچه‌های صنایع دستی در شهر دایر کنیم که هم در معرفی هنر شهر و هم در بهبود اوضاع معیشت هنرمندان موثر است.

وی افزود: دستگاه‌های مختلف بناهایی را که قابلیت استفاده برای کار فرهنگی دارند به ما معرفی کنند تا با کمک بخش خصوصی از آن‌ها استفاده کنیم و با حداقل اجاره‌بها در اختیار متولیان امر برای انجام کار فرهنگی قرار دهیم.

جیلان در پایان گفت: میراث فرهنگی نیرویی به دستگاه‌ها نمی‌فرستد و تنها به مسئولانی که در ادارات ذی‌ربط با عنوان میراث فرهنگی مشغول فعالیت هستند در موارد خاص مشاوره می‌دهد.

وی مسجد جامع، مجموعه حمام قدیمی که تبدیل به سفره‌خانه شده، خانه مرتضوی و طرح جامع امامزاده دوخاتون شهرکرد را از جمله بناهای میراث فرهنگی شهرکرد معرفی کرد که به زودی مسیر گردشگری نیز به این مجموعه شهرملی نمد اضافه خواهد شد.

پایان پیام/ ۶۸۰۳۶

منبع: فارس
شناسه خبر: 1048051

مهمترین اخبار ایران و جهان: