نیوز سیتی!
16 مهر 1402 - 08:30

خبرخوب| وقتی ابرها به تسخیر سیمرغ درمی آیند

امروز یک روز خاص است! روز جهانی کودک؛ یعنی روزی متعلق به همه کودکان دنیا با تمام حقوقی که بر گردن ما دارند و حالا در چنین روزی می‌خواهیم از اقتدار و خیرخواهی فرزندان این سرزمین برایتان بگوییم که بی‌شک مایه مباهات است.

گروه زندگی: پدر و مادرها، مربی‌ها و معلم‌ها و همه آن‌هایی که سر و کارتان با کودکان است، یادتان باشد که امروز یک روز خاص است! روز جهانی کودک؛ یعنی روزی متعلق به همه کودکان دنیا با تمام حقوقی که بر گردن ما دارند. فرقی نمی‌کند در مقام والدین باشیم یا معلم و یک شهروند عادی، مهم این است که هر کدام از ما به اندازه خود در قبال کودکان مسئولیم و وظایفی برعهده داریم. از نثار عشق و احترام به کودکان گرفته تا تعلیم و تربیت و تامین نیازهای مادی و معنوی او و چه خوب است که در این مسیر، اولیای خدا را سرلوحه قرار دهیم و توصیه‌هایشان را چراغ راهمان کنیم تا با پرورش کودکانی سالم و عاقل، در حفاظت از امانت‌های خداوند سربلند بیرون آییم؛ درست مثل رسول الله (ص) که نه فقط فرزندان خود بلکه حتی کودکان کوچه و خیابان را هم تکریم می‌کردند و می‌فرمودند: «تنگ شدن وقت نماز، برای من بهتر از رنجاندن کودکان است!»  ایشان همچنین توصیه‌ای خاص به پدر ومادرها داشتند و سفارش می‌کردند: «فرزندان خود را احترام کنید و آدابشان را نیکو بگذارید که از رحمت الهی برخوردار شوید.» 


ساخت مددسه برای بچه های روستا توسط یکی از دانش آموزان قدیمی

مدرسه سازی؛ ارثیه‌ای از پدربزرگ برای نوه 

وقتی حرف از ارث و میراث به میان می‌آید، ناخودآگاه تصویری از مال و اموال در ذهنمان تداعی می‌شود و فکر می‌کنیم والدین و اجداد ثروتمند کسانی هستند که فرزندان خود را از مال دنیا بی‌نیاز می‌کنند، همانطور که امام صادق (ع) می‌فرمایند: «بهترین چیزی که پدران برای پسرانشان به ارث می‌گذارند، تربیت است نه مال چرا که مال می‌رود و تربیت می‌ماند.» بله ارثیه واقعی چیزی است مثل اخلاق و منش که در جوهره وجودی آدم‌ها پرورش پیدا می‌کند و نتیجه‌اش می‌شود قدم گذاشتن در راهی که خیر دنیا و آخرت به ارمغان می‌آورد. این، دقیقا وصف حال «مصطفی معصومی» خیر مدرسه‌ساز زنجانی است که با همت بالایش، مدرسه محل تحصیل دوران کودکی خود واقع در روستای دورافتاده یاستی قلعه شهرستان ماهنشان را از نو ساخت تا بچه‌ها بار دیگر راهی مدرسه شوند و به جای مسجد، در کلاس‌های خاطره‌انگیز مدرسه‌ای نو به تحصیل بپردازند. آقا مصطفی با این کارش یک تیر و دو نشان زد؛ هم توانست کاری برای کودکان زادگاهش انجام دهد و هم راه پدربزرگش را ادامه دهد! 

جالب است بدانید که پدربزرگ آقا مصطفی یعنی حاج اسماعیل معصومی نیز سال‌ها پیش تر، از خیران خوشنام این روستا بوده که برای نخستین بار، سنگ بنای مدرسه‌سازی و تحصیل بچه‌های روستا را بنا کرده است. حالا شما بگویید آیا ارثیه‌ای ای گرانبهاتر از این خصلت انسانی پیدا می‌شود؟ 


نمایش اقتدار پهباد سیمرغ با بارورسازی ابرها

نمایش مقتدرانه پهباد سیمرغ در باروری ابرها

گرم شدن کره زمین و تغییرات اقلیمی با تبعاتی چون خشکسالی و کاهش باران، درآینده‌ای نه چندان دور کشورهای مختلف را با بحران جدی آب مواجه خواهد کرد که قاعدتا دولت‌ها باید کاری برای مواجهه با چنین بحرانی انجام داده و راهکارهایی برای این مساله داشته باشند. بارور کردن ابرها یکی از اقداماتی است که طی چنددهه اخیر موردتوجه قرار گرفته و کشور ما نیز از این تکنولوژی بی‌بهره نبوده و فعالیت‌هایی داشته است اما به تازگی خبری رسیده بسی غرورآمیز و قابل ستایش. خبر از این قرار است که «سیمرغ» پهباد پیشرفته کشورمان با تکیه بر ظرفیت‌هایش اقدام به بارورسازی ابرها کرده و تصاویری هم از تلاش این پهباد منتشر شده است. انصافا جدای از اهدافی که این پهباد با بارورسازی ابرها دنبال می‌کند، همین تصاویر کافی است برای آنکه یکبار دیگر اقتدار ایران و توانایی پهبادهایش را به رخ دنیا بکشیم و به دنیا نشان دهیم که دانشمندان ایرانی همواره هم طراز با بهترین‌های دنیا قدم برمی دارند و حرف‌های زیادی برای گفتن دارند. 


کسب مدال طلای تیمی شطرنج در بازی های آسیایی برای نخستین بار

بازهم یک تاریخ‌سازی دیگر در هانگژو

چه اولین‌هایی که در بازی‌های آسیایی هانگژو رقم نخورد و چه افتخاراتی که به نام ایران ثبت نشد! این روزها نمایندگان کاروان ایران در هانگژو با قدرت تمام پا به میدان رقابت می‌گذارند و هربار با صید مدالی خوشرنگ، پرچم ایران را به اهتزار درمی آورند که شیرینیش حسابی به جانمان می‌نشیند اما وقتی اولین مدال‌ها در رشته‌هایی که پیش از این مدعی بی‌چون و چرای آن نبوده ایم، به لیست مدال های‌مان اضافه می‌شود، طور دیگری سرکیف می‌آییم و حس غرورمان برانگیخته می‌شود. مثل همین مدال طلای ملی‌پوشان شطرنج در دور نهم و پایانی رقابت‌های تیمی که با پیروزی مقابل کره جنوبی بدست آمد و ایران برای نخستین بار بالاتر از تمام قدرت‌های آسیا و جهان، مقتدرانه به مقام قهرمانی رسید.

شطرنجبازان ایران پیش از این فقط در بازی‌های آسیایی ۲۰۰۶ دوحه موفق به کسب یک مدال برنز شده بودند که با این حساب جا دارد دست مریزادی جانانه به تاریخ‌سازی این تیم مقتدر بگوییم و به دقایقی فکر کنیم که سرود ملی ایران در هانگژو طنین‌انداز شد و پرچم ایران بالاتر از همه پرچم‌ها به اهتزاز درآمد. 


کمک به بیماران نیازمند بواسطه یک داروخانه دار و مردم خیر

هوای بیماران نیازمند را داریم

«بهشت خانه سخاوتمندان است» این جمله، نوشته‌ای در یکی از داروخانه‌های کشورمان است که مثل بسیاری از داروخانه‌های دیگر دست به اقدامی خیرانه به نفع بیماران نیازمند زده تا مردم بتوانند وجه اهدایی خود جهت کمک به افراد بی‌بضاعت را دراختیار داروخانه قرار دهند. خداراشکر امثال این اقدامات انسان دوستانه را در بسته خبرخوب خود کم ندیده‌ایم که قطعا پاداش آن نیز نزد خداوند محفوظ است. همانطور که پیامبر اکرم (ص) فرموده اند: «هر کس در برآوردن نیاز بیماری بکوشد، خواه آن را برآورد و خواه برنیاورد، از زیر بار گناه خویش بیرون می‌رود، به سان آن روز که از مادر، زاده شده است». 

اما به بهانه این اقدامات خیرخواهانه دلمان می‌خواهد این خبر و امثال آن به گوش آن دسته از داروخانه چی‌هایی برسد که بویی از انصاف نبرده‌اند و نه تنها قدمی برای کار خیر برنمی دارند، بلکه داروهای دولتی را هم بطور آزاد با بیماران حساب کرده و هزینه‌های اضافی به آن‌ها تحمیل می‌کنند. 

شکرگزاری و مهرورزی؛ درسی از جشن ۴۰۰۰ساله مهرگان

۱۶ مهرماه در تقویم رسمی کشور به عنوان جشن مهرگان نامگذاری شده. جشنی که بیش از ۴۰۰۰ سال قدمت دارد و گفته می‌شود فلسفه آن، سپاسگزاری از خداوند به خاطر نعمت‌هایی است که به انسان ارزانی داشته و همچنین استوار کردن دوستی‌ها و مهرورزی میان انسان هاست. اینجا در بسته خبری خود از این جشن باستانی یاد کردیم تا به همه شما مخاطبان خوش نگاه یادآوری کنیم که ایرانی‌ها از دیرباز اهل شکرگزاری و عشق ورزی بوده‌اند و امروز نیز بعد از گذشت هزاران سال همچنان میراث دار خلق و خوی اجداد خود هستند و خالق خوبی‌هایی که هرروز برایتان بازگو می‌کنیم. پس مثل همیشه به ایران و ایرانی بودنتان ببالید و با حفظ و تقویت تمام خصلت‌های نیکویتان، حافظ نام پرمسمای ایران در اوج باشید.

*خوش‌خبر باشید!

و اما سخن پایانی، خبرهای خوبتان را در قالب دلخواه خود (عکس، متن، فیلم، صوت و…) تولید کنید و آن را با هشتگ #خبر_خوب در شبکه‌های اجتماعی منتشر کنید تا هم دیگران را در حال خوش خودتان شریک کنید و هم ما بتوانیم اخبار شما را بازنشر کنیم. اگر هم تمایل داشتید در هر یک از شبکه‌های اجتماعی که فعال هستید، خبرتان را از طریق اکانت khabar_khoub_iran@ یا شماره تلفن ۰۹۳۳۰۸۲۶۳۱۲ برای ما بفرستید. در این جشنواره فرقی نمی‌کند در ایتا و بله و روبیکا و گپ باشید یا در تلگرام و اینستاگرام و توئیتر و واتساپ؛ مهم این است که سهمی در حال خوش اطرافیان‌تان داشته باشید.

منتظر خبرهای خوب شما هستیم. خوش‌خبر باشید.

منبع: فارس
شناسه خبر: 1531307

مهمترین اخبار ایران و جهان: