مدیرکل جهاد کشاورزی آذربایجانغربی گفت: در نیمه اول مهر ماه سال جاری حدود ۲۵۰هزار قطعه کمتر از نیاز بازار استان جوجهریزی صورت گرفته که عامل اصلی کمبودهای عرضه گوشت مرغ در چند روز گذشته است.
خسرو شهبازی در گفتوگو با خبرنگار فارس در ارومیه با اشاره به صفهای خرید گوشت مرغ در ارومیه اظهار داشت: هیچگونه کمبود عرضه گوشت مرغ در سطح شهر ارومیه وجود ندارد، ما روزانه حدود ۲۰۰تن مرغ در بازار توزیع میکنیم که به اندازه نیاز واقعی بازار میباشد.
مدیرکل جهاد کشاورزی آذربایجانغربی با اشاره به مشکل بوجود آمده در بازار گوشت مرغ ارومیه، تصریح کرد: مشکل از آنجایی ناشی شد که در شهریور ماه امسال کل ظرفیت سالنهای مرغداریها تکمیل و قیمت مرغ حدود ۷۱ تا ۷۳هزار تومان شده بود که تولیدکنندگان اقدام به عدم فروش مرغها کرده و به همین دلیل در نیمه اول مهرماه جوجهریزی به اندازه کافی صورت نگرفت.
وی افزود: ولی از نیمه دوم مهرماه و اوایل آبان جوجهریزی واحدها بصورت مطلوب صورت گرفته بصورتی که حتی بیش از نیاز استان این عمل انجام گرفته است.
شهبازی اظهار کرد: در آبان ماه حدود ۴میلیون و ۶۰۰هزار قطعه جوجهریزی انجام گرفته که بیش از نیاز آذربایجانغربی و استانهای همجوار است.
وی گفت: در نیمه اول مهرماه حدود ۲۵۰هزار قطعه کمتر از نیاز استان جوجهریزی صورت گرفت که موجب مشکل اخیر شده است.
شهبازی با بیان اینکه مشکلی در تامین گوشت مرغ بازار نداریم، تصریح کرد: در چند روز آینده شرایط بازار مرغ عادی خواهد شد.
مدیرکل جهاد کشاورزی آذربایجانغربی با بیان اینکه بازار مرغ تحریک شده است، گفت: مردم بیشتر از نیاز خود اقدام به خرید گوشت مرغ میکنند و با توجه به نبود مشکل در عرضه، این عامل باعث تقاضای کاذب در بازار شده است.
وی اظهار کرد: در هفتههای گذشته ما گاها تا ۱۰۰ تن کمبود عرضه روزانه داشتیم، ولی الان این مشکل رفع شده و عرضه به اندازه نیاز بازار صورت میگیرد.
خسرو شهبازی با بیان اینکه امکان تامین کمبود گوشت مرغ از استانهای همجوار نیز وجود نداشت، گفت: استانهای همجوار نیازمند تولید ما هستند و ما در حدود ۲۰ الی ۳۰درصد تولید خود را به آذربایجانشرقی میدهیم.
وی ادامه داد: وقتی ما دچار کمبود بودیم، استان همجوار ما نیز دچار همین مشکل شد.
این مقام دولتی با بیان اینکه ما در برهه کنونی نه نیازی به توزیع مرغ یخزده داریم و نه میتوانیم آن را توزیع کنیم گفت: ذخایر استراتژیک مرغ در شرایط مطلوبی قرار دارد ولی این ذخایر برای مواقع ضروری ذخیرهسازی شده است.
مدیرکل جهاد کشاورزی آذربایجانغربی ادامه داد: الان در کشور، گوشت مرغ درحال ذخیرهسازی است و روزانه در حدود ۱۰۰ تن گوشت مرغ از کشور ترکیه وارد کشور شده و مستقیما به تهران انتقال مییابد.
وی با بیان اینکه گوشت مرغ قیمت مصوب ندارد، اظهار کرد: بر اساس آنالیز کارشناسان جهاد کشاورزی، قیمت هر کیلو گوشت گرم مرغ حداقل باید ۸۵ هزار تومان باشد.
شهبازی عنوان داشت: مهمترین دغدغه ما بحث تولید است و قیمت از اهمیت کمتری برخوردار است به عنوان مثال مصرف یک نفر در طول سال، ۳۰ کیلوگرم باشد و ۱۰هزار تومان در کیلو هم اضافه پرداخت کند، در سال ۳۰۰هزار تومان میشود که رقم قابل توجهی نیست.
وی عنوان کرد: در چند ماه گذشته قیمت مرغ در حدود ۷۱هزار تومان بود درحالی که قیمت تمام شده برای تولید کننده ۷۹هزار تومان بود که این عامل موجب ضرردهی واحدهای تولید گوشت مرغ شده بود.
مدیرکل جهاد کشاورزی آذربایجانغربی گفت: استان آذربایجانغربی ظرفیت شش میلیون قطعه جوجهریزی را دارد ولی بدلیل عدم توانایی شرکت پشتیبانی امور دام برای خرید بالاتر از ۷۳هزار تومان و همچنین عدم صادرات گوشت مرغ این ظرفیت اجرایی نمیشود.
شهبازی گفت: بازار آذربایجان شرقی در حدود ۳۰درصد تولید استان مارا به خود اختصاص میدهد و ما نیز محدودیتهایی برای انتقال بیشتر گوشت مرغ ایجاد میکنیم ولی متاسفانه شاهد قاچاق مرغ از طریق جادههای فرعی به این استان هستیم.
پایان پیام