نیوز سیتی!
30 آبان 1402 - 14:49

بایدن خواهان طولانی شدن جنگ غزه است؟

میان مسئولان ارشد رژیم صهیونیستی درباره اینکه چه کسی مسئولیت اتفاقات هفتم اکتبر را بر عهده بگیرد، اختلاف‌نظر است و آمریکایی‌ها همچنان جنگ را برای جلوگیری از فروپاشی این رژیم تجویز می‌کنند.

فارس پلاس؛ دیگر رسانه‌ها - راهبرد معاصر نوشت: تصمیمات اجلاس سران کشورهای اسلامی و عربی بدون سازوکار مشخصی که جدیت آن را ثابت کند و فشاری بر صهیونیست ها برای توقف کشتار مردم فلسطین و برقراری آتش بس باشد، اتخاذ شد. تلاش‌های جمعی از رهگذر اتحادیه کشورهای عربی و سازمان همکاری اسلامی نتوانست گام بازدارنده ای برای اعمال فشار بر صهیونیست ها و توقف جنگ غزه باشد و حتی به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی جرئت داد به وسیله ساختاری کاملاً تبعی، ویژگی‌هایی را که از چشم انداز امنیتی این رژیم مدنظر دارد، در نوار غزه تعریف کند.

اظهارات وی مبنی بر اینکه نمی خواهد پس از شکست حماس هیچ نقشی به تشکیلات خودگردان فلسطین بدهد، درها را به طور کامل بر روی ایده «راه حل دو دولتی» بست.

رژیم صهیونیستی و تداوم سیاست قتل عام سیستماتیک

نتانیاهو در بیانیه ای که 28 اکتبر صادر کرد، از سربازانی که برای ورود به غزه آماده می شدند، خواست آنچه را که «عمالقه» با آنها انجام دادند، از یاد نبرند (عمالقه قومی هستند که در کتاب مقدس یهودیان به عنوان دشمن قدرتمند بنی اسرائیل شناخته شده است).

نقطه اتکای نتانیاهو در جنگ غزه همکاری با آمریکاست. به عقیده وی این همبستگی درسی برای همه کشورها و نیروهایی است که واشنگتن آنها را در برابر هژمونی خود یاغی می‌داند. نخست وزیر رژیم صهیونیستی انتظار دارد مدت حضور نظامی آمریکا در شرق مدیترانه کوتاه نباشد و پیام‌هایی روشن برای چندین کشور و گروه های مقاومت به همراه داشته باشد.

ناگفته نماند، آمریکایی ها نمی خواهند ماشین جنگی رژیم صهیونیستی را قبل از ثبت پیروزی بر حماس متوقف کنند، در این راستا نیروهای آمریکایی با پوشش «جست و جوی اسیران آمریکایی» از صهیونیست ها حمایت می کنند.

آمریکا در جنگ غزه رژیم صهیونیستی را از نظر نظامی و سیاسی و غرب نیز در زمینه شناسایی و انتقال اطلاعات و عملیات رسانه ای با هدف توجیه کشتارها و پاکسازی قومی حمایت می کنند. غرب با وجود اینکه هیچ تضمینی در زمینه موازنه های منطقه ای و بین المللی وجود ندارد و هر روز بر شدت کشتار غیرنظامیان و ویرانی مناطق مسکونی، بیمارستان ها و مدارس افزوده می شود، از اعمال فشار برای آتش‌بس‌های بشردوستانه خودداری می کنند تا رژیم صهیونیستی بتواند به هدف اعلام‌شده‌اش برای از بین بردن حماس دست یابد.

در نمونه‌ای عینی که جهان شاهد بوده، اطراف بیمارستان‌هایی که بیماران و مجروحان در آن بستری می‌شوند، بمباران ‌شد، نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی به بیمارستان الشفاء در نوار غزه یورش بردند، ولی آنچه را که به دنبالش بودند نیافتند. رژیم صهیونیستی به عنوان بخشی از کارزار اطلاعاتی و نظامی خود، مدعی حضور رهبران حماس در بیمارستان ها شده و تأکید کرده است، آنها این مکان ها را به مرکز عملیات خود تبدیل می کنند.

موضوعی که به این گزاره دامن زد، گزارش پنتاگون بود که ادعا کرد، اطلاعاتی در اختیار دارد که تأیید می‌کند حماس و جهاد اسلامی از این مرکز پزشکی به عنوان نقطه شروع فعالیت‌های نظامی خود استفاده می‌کنند.

به نظر می آید رژیم صهیونیستی و متحدانش نسبت به خسارت های نظامی به فلسطین اشغالی بی تفاوت هستند، زیرا هدف اصلی شان بازگرداندن اعتبار و آبروی از دست رفته به رژیم اشغالگر است؛ به هر قیمتی که باشد. در این راستا شایعه شده است جنگ به مدت 6 ماه ادامه خواهد داشت و سلاح ها و موشک هایی که برای اوکراین در نظر گرفته شده بود، مخفیانه به رژیم صهیونیستی منتقل می شود.

جنگ ادامه خواهد داشت؟ 

بدترین پلن، تخلیه نوار غزه و الحاق آن به رژیم صهیونیستی است. تمام سناریوهایی که این رژیم سعی در القای آنها دارد، تا به امروز غیرقابل اجرا به نظر می آید و جنگ همچنان در جریان است.

پیشروی سربازان رژیم صهیونیستی تنها به چند نقطه در داخل نوار غزه محدود می شود که بیشترشان مناطق کشاورزی یا تخریب شده است. جنگ غزه و پیامدهای آن بر رژیم صهیونیستی از نظر نظامی، سیاسی و اقتصادی فشار زیادی وارد کرده است که بازتاب آن در نحوه درگیری ها مشخص می شود. میان مسئولان ارشد سیاسی و نظامی درباره اینکه چه کسی مسئولیت اتفاقات هفتم اکتبر را برعهده دارد، اختلاف است و آمریکایی ها همچنان جنگ را برای تقویت جایگاه رژیم صهیونیستی و جلوگیری از فروپاشی آن تجویز می کنند.

حال سؤال مطرح می شود، آیا ارتش رژیم صهیونیستی پس از فراخوان به نیروهای ذخیره، که ازجمله گروه های کاری این رژیم هستند و شغل خود را ترک کرده اند تا به ارتش بپیوندند، می تواند پیامدهای افول اقتصادی را در جنگی طولانی مدت تحمل کند؟ 

ارتش رژیم صهیونیستی به دنبال اشغال شمال نوار غزه و استفاده از این برگ برای آزادی اسیران خود، دستاوردسازی برای اقناع افکار عمومی داخلی و جست و جوی تونل ها برای نابودی آنهاست، در حالی که مقاومت فلسطین به شدت نبرد می کنند که باعث خسارت نظامی و انسانی در صفوف رژیم صهیونیستی می شوند.

 به نظر می آید مقاومت برای جنگی که ماه ها ادامه خواهد داشت، آماده شده و این در حالی است که مذاکرات به وسیله کشور قطر برای مبادله تعدادی از اسیران فلسطینی از زندان های رژیم صهیونیستی در ازای آزادی تعدادی از اسیران صهیونیستی که به وسیله حماس نگهداری می شوند، ادامه دارد.

 به نظر می‌آید حضور در غرب آسیا و مقابله با برنامه‌های ایران به‌ویژه برنامه هسته‌ای و همچنین حفظ امنیت رژیم صهیونیستی و پیشبرد روند عادی‌سازی روابط میان اعراب و رژیم صهیونیستی همچنان جزو اولویت های سیاست خارجی دولت آمریکاست.

پایان پیام/غ

منبع: فارس
شناسه خبر: 1580033

مهمترین اخبار ایران و جهان: