نیوز سیتی!
28 اردیبهشت 1402 - 09:28

چرا زمین بیمارستان امام رضا (ع) بجنورد محل مناسبی برای ساخت بیمارستان مادر و کودک است؟

موضوع جانمایی بیمارستان مادر و کودک بجنورد، مبحثی است که در کنار اهمال‌کاری برخی ادارات و اشخاص مانند راه و شهرسازی و معاون عمرانی استاندار خراسان شمالی، به مطلبی تبدیل شده که اکنون نیاز است با اجماع نظرات به سمت اتخاذ یک تصمیم منطقی و درست سوق داده شود.

به گزارش خبرگزاری فارس از بجنورد، مدتی است که موضوع جانمایی بیمارستان تخصصی مادر و کودک بجنورد نُقل محافل شده است. کاسب، کارمند، رسانه‌ای و بسیاری از مردم سعی دارند تا جایی که امکان دارد محلی را برای ساخت این بیمارستان پیشنهاد دهند!

اما شاید تنها شخصی که در جانمایی این اَبَر پروژه استان و بیمارستان فوق‌تخصصی مادر و کودک از غافله جامانده معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان‌شمالی بود که می‌توانست با سازوکاری مناسب مانع از هرگونه شبهه و به حاشیه رانده‌شدن این موضوع شود.

موضوع چه بود؟

این موضوع به زمانی بازمی‌گردد که علوم پزشکی در یک جمله بیان کرد برای ساخت بیمارستان مادر و کودک زمینی مشابه شهربازی مناسب است و الی و لابد باید آن را برای این پروژه اختصاص دهید. کار تا جایی پیش رفت که استاندار خراسان‌شمالی نیز برای بازدید این زمین از محل بازدید کردند و کار را تمام شده فرض کردند.

اما باتوجه‌به مخالفت‌های مردم و شورای شهر این موضوع به سمت منتفی شدن حرکت و علوم پزشکی نیز با تغییر موضع اعلام کرد برای ساخت این بیمارستان به زمینی نیاز دارد با مشخصاتی که اعلام شد. اما متأسفانه شهرداری با اعلام گزینه‌هایی که حتی برخی در مالکیت خود شهرداری نیز نبود عملاً موضوع را از سر واکرده و توپ را در زمین شورای شهر انداخت.

کم‌کاری اداره کل مسکن شهرسازی و نبود هیچ‌گونه صدایی از معاونت عمرانی باعث شد هر شخصی برای این موضوع محلی را پیشنهاد کند و برخی اشخاص در لباس خبرنگار نیز دایه دلسوزتر از مادر شوند و با هر گونه جانمایی برای این اَبَر پروژه استان مخالفت کنند که البته خیلی موضوع مهم و دور از انتظاری نیز نبود.

زمین پیشنهادی کجاست؟

زمینی که گفته می‌شود به‌اتفاق در شورای شهر بر روی آن نظر مثبت دارند و پاک‌مهر نماینده مردم بجنورد نیز باتوجه‌به حساسیت موضوع و ارتباط نزدیک با علوم پزشکی به آن ورود کرده، محل فعلی بیمارستان امام رضا (ع) است که به اذعان خیلی از همین منتقدین که سابقاً اعلام کرده بودند این بیمارستان مخروبه است و باید زودتر تخریب شود! (اینجا بخوانید).

این بیمارستان قدیمی تاکنون خدمات شایانی به بیماران و مردم حاشیه شمال شهر بجنورد داده است. این بیمارستان در کنار مجموعه تاریخی مفخم از آثار به‌جای‌مانده از دوره قاجار قرار دارد و از این منظر می‌توان به‌عنوان یک فرصت نیز برای ارتقاء و رشد این میراث استفاده کرد.

قدمت بالا و وقف درمان بودن زمین این بیمارستان مانع از اجرای هرگونه توسعه‌ای خاص برای این مجموعه شده و کلنگ‌هایی که سابق برای توسعه این محل بر زمین زده شد نیز در حد همان کلنگ باقی ماند!

چرا زمین بیمارستان امام رضا محل مناسبی برای ساخت بیمارستان مادر و کودک است؟

بیان این نکته که هیچ زمینی برای ساخت بیمارستان ایده‌آل نیست شاید به بسیاری از انتقادها را پاسخ دهد، به‌عنوان‌مثال زمینی در فضای بسیار باز، با کمترین ترافیک و همچنین نبود هیچ‌گونه حاشیه‌ای اما مشکل تردد را دارد؛ مانند بیمارستان امام حسن (ع) بجنورد که اکنون تبدیل به مثالی برای یک جانمایی بد شده است و یا زمینی در خروجی شهر بجنورد و روبروی شهربازی فعلی که محلی ایده‌آل است؛ اما کاربری شخصی داشته و تملک آن، اما و اگر دارد و همچنین زمینی مانند بیمارستان امام رضا (ع) با موقعیت مکانی مناسب اما به اذعان تعدادی از منتقدین مشکلاتی مانند هم‌جواری با تعداد زیادی از آثار تاریخی که باز هم باید گفت می‌توان با این موضوع به‌عنوان فرصت نیز نگاه کرد.

تمام ایرادها و محاسن یک محل جغرافیایی باید با یکدیگر دیده شود تا بهترین محل به ساخت این اَبَر پروژه استان اختصاص یابد که باتوجه‌به شواهد تاکنون محل فعلی بیمارستان امام رضا (ع) این زمین موعود است!

سهولت دسترسی، زمین نسبتاً وسیع، وقف درمان بودن این محل، نبود هیچ‌گونه پیشنهاد منطقی دیگر باعث شده این محل به‌عنوان محلی مناسب برای ساخت بیمارستان مادر و کودک در نظر گرفته شود.

آیا ساخت این بیمارستان مشکل ترافیکی ایجاد می‌کند؟

پاسخ به این سؤال با بیان قاطع جمله «خیر» شاید غیرمنطقی باشد، قطعاً هر محلی که به مردم خدماتی ارائه شود باعث ایجاد ترافیک خواهد شد؛ اما آیا این ترافیک آزاردهنده خواهد بود یا قابل‌حل نیست؟ این موضوعی است که باید در مورد آن صحبت شود.

هر چند تعدادی از به‌اصطلاح منتقدین با زیر نمودار بردن این موضوع و استفاده از انتگرال و مشتقات سعی در فاجعه‌بار بودن این محل را داشتند؛ اما بیان مجدد این نکته که شرایط ایجاد شده شرایط ایده‌آل نیست و هر محل خدمات‌رسانی قطعاً ترافیک خاصی را به همراه خواهد داشت و نکته‌ای که باید به آن اشاره کرد این است که آیا اکنون در آن محل ترافیکی وجود ندارد؟

و در پایان!

جانمایی برای بیمارستان و یا هر موضوعی دیگر انتخاب زمین‌های خالی در نقشه‌های آنلاین جغرافیایی آن هم توسط اشخاص غیرمتخصص شاید کاری صحیح نباشد به این دلیل که بسیاری از این زمین‌ها کاربری شخصی داشته و تملک آن بسیار زمان برخواهد بود و یا به‌عنوان‌مثال از شرایط مطلوبی برای ساخت‌وساز برخوردار نیستند و یا در مسیل قرار دارند و قابل‌استفاده نیست.

با توجه شرایط موجود و تأکید بر روی موضوع جوانی جمعیت و همچنین نبود بیمارستانی درشان مادران استان باید بین گزینه‌های موجود بهترین را انتخاب و کار را سمت عملیاتی‌کردن پیش برد.

پایان پیام/آ

منبع: فارس
شناسه خبر: 1220177

مهمترین اخبار ایران و جهان: