نیوز سیتی!
23 خرداد 1402 - 07:19

سرمایه گذاری ۱۰.۸ میلیارد دلاری اتحادیه اروپا در آمریکای لاتین

رئیس کمیسیون اروپا اعلام کرد که اتحادیه اروپا ۱۰.۸ میلیارد دلار در آمریکای لاتین و کارائیب سرمایه گذاری خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، «اورسولا فون درلاین»، رئیس کمیسیون اروپا روز دوشنبه گفت که اتحادیه اروپا ۱۰ میلیارد یورو (۱۰.۸ میلیارد دلار) در آمریکای لاتین و کارائیب از طریق چارچوب سرمایه گذاری بین المللی خود سرمایه گذاری خواهد کرد.

فون درلاین در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با رئیس جمهور برزیل، لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا در برازیلیا گفت: «اتحادیه اروپا از طریق گلوبال گیت‌وی، که برنامه سرمایه‌گذاری بین‌المللی ماست، ۱۰ میلیارد یورو در آمریکای لاتین و کارائیب سرمایه‌گذاری خواهد کرد.»

رئیس کمیسیون اروپا همچنین از راه اندازی یک پروژه سرمایه گذاری با هدف افزایش تولید هیدروژن در برزیل خبر داد.فون در لاین گفت: «من بسیار خوشحالم که امروز یک پروژه دیگر را راه اندازی می‌کنیم، این پروژه در مورد هیدروژن است. با این کار، اروپا ۲ میلیارد یورو برای حمایت از تولید هیدروژن سبز برزیل و ارتقای بهره وری انرژی در صنعت شما سرمایه گذاری خواهد کرد.»

روز دوشنبه، مقام ارشد اتحادیه اروپا سفر خود به چهار کشور آمریکای لاتین را آغاز کرد. فون در لاین پس از برزیل از آرژانتین، شیلی و مکزیک نیز دیدن می‌کند.

وقتی نام «آمریکای لاتین» از ذهن می‌گذرد، واژه «حیاط خلوت آمریکا» نیز به ذهن متبادر می‌شود؛ موضوعی که ارتباط مستقیم و تنگاتنگی با دکترین «مونروئه» دارد.

آمریکای لاتین در طول تاریخ با منابع غنی انرژی از نفت و گاز و اورانیوم و زمینه‌های بکر سرمایه‌گذاری به عبارت دیگر از منظر ژئوپلیتیکی، ژئواستراتژیکی و ژئواکونومیکی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده‌است و آمریکا از سال ۱۸۲۳ میلادی با طرح رئیس‌جمهوری وقت «جیمز مونروئه» موسوم به دکترین مونروئه نفوذ و سلطه بر آمریکا لاتین را در دستور کار قرار داد.

در دکترین مونروئه تاکید شده‌بود که آمریکا تا زمانی که به رشد و قدرت واقعی دست نیافت، نباید به‌عنوان یک عنصر فعال در سیاست جهان و به‌عنوان بازیگر اصلی وارد عرصه شود بلکه باید در نیمکره غربی، به رشد لازم اقتصادی دست یابد و آمریکای جنوبی و منطقه کارائیب برای آمریکا، حوزه‌ای با اولویت بسیار بالای امنیتی محسوب می‌شود که سرنوشت این منطقه با سرنوشت آمریکا گره خورده‌است. بنابراین آمریکا باید برای رشد و توسعه خود در آنجا حضور سرنوشت‌ساز و مقتدرانه‌ای داشته باشد. از آن پس آمریکای لاتین از سیطره اروپاییان خارج و این منطقه به‌تدریج به‌عنوان حیاط خلوت آمریکا تبدیل شد.

منطقه آمریکای لاتین با زبان رایج اسپانیولی و پرتغالی که می‌توان آن را در برابر آمریکای شمالی انگلیسی‌زبان قرار داد، با جمعیتی در حدود ۵۶۱ میلیون نفر و مساحتی حدود ۲۱ میلیون کیلومتر مربع یکی از مناطق مهم جهان محسوب می‌شود.

در کنار اهمیت استراتژیک یعنی مجاورت آمریکای لاتین با اقیانوس‌ها و کشور آمریکا، وجود ثروت‌های طبیعی بیشمار در این منطقه همواره این قسمت از جهان را منطقه‌ای جذاب برای قدرت‌نمایی کشورهای بزرگ کرده‌است.

آمریکای لاتین در بحبوحه زنگ خطرها از امنیت غذایی، یک صادرکننده بزرگ مواد غذایی است، به انبوه گسترده‌ای از منابع همچون لیتیوم و مس برای گذار به سمت انرژی‌های سبز دسترسی دارد، پهنه جنگل‌های آمازون، نقش این منطقه در جلوگیری از تغییرات اقلیمی را برجسته می‌کند و دسترسی این منطقه به منابع آب شیرین جهان، مثال‌زدنی است.

منبع: مهر
شناسه خبر: 1281677

مهمترین اخبار ایران و جهان: