نیوز سیتی!
13 بهمن 1402 - 09:46

پوشش 80 درصدی خراسان‌جنوبی برای دریافت شبکه‌های انتخابات

مدیرکل صدا و سیمای خراسان جنوبی گفت: اکنون در حدود ۸۰ درصد از مکان‌هایی که در استان شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی به صورت دیجیتال وجود دارد می‌توانند شبکه‌های انتخابات را دریافت کنند.

خبرگزاری فارس - خراسان جنوبی؛ سمیه محمدی، امسال برای نخستین بار شاهد آغاز اجرای ابرپروژه ای در سازمان صدا و سیمای کشور در راستای برنامه‌های تبلیغاتی کاندیداهای مجلس شورای اسلامی هستیم.

بر این اساس در سراسر کشور و به موازات آن در خراسان جنوبی با توجه به تعداد حوزه های انتخابیه شبکه هایی ویژه انتخابات تاسیس شده تا مردم با رصد این شبکه بهتر با کاندیداهای حوزه انتخابیه خود آشنایی پیدا کرده و انتخاب اصلاح تری داشته باشند.

گفتنی است تاسیس این شبکه ها کار بسیار ارزشمندی در راستای اجرای عدالت اجتماعی در بین کاندیداها بوده و نشان از اهمیت توجه مردم به بحث انتخابات در ایران است.

در خراسان جنوبی نیز۳۰ دی ماه امسال چهار شبکه تلویزیونی انتخاباتی متناسب با چهار حوزه انتخابیه با حضور معاون امور استان های صدا و سیما و مسوولان استانی افتتاح و کار خود را آغاز کرد.

علیرضا آیینه‌دار، مدیرکل صدا و سیمای خراسان جنوبی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در این خصوص اظهارداشت: از خردادماه کارهای برنامه ریزی و اجرایی بحث انتخابات با تشکیل ستاد انتخابات در صدا و سیمای استان شروع شد.

وی تصریح کرد: بخش محتوایی، زیرساختی و فنی، نظرسنجی و افکارسنجی در راستای تشکیل این ستاد در صدا و سیمای استان فعال گردیدند و کار خود را آغاز کردند که خوشبختانه در صدا و سیمای استان در هر سه بخش کار به خوبی آغاز و براساس برنامه زمان بندی جلو رفته ایم.

مدیرکل صدا و سیمای خراسان جنوبی گفت: در حوزه معاونت فنی، زیرساخت ها باید آماده می شد و در حوزه پژوهش نیز باید کارهای نظرسنجی از مردم انجام می گرفت چون مبنا فعالیت های عملیاتی صدا و سیما بوده بنابراین در جلسات طرح و برنامه و جلسات اندیشه ورزی این موضوعات مورد بررسی قرار گرفت و برنامه ها ارائه و مصوب شد.

علیرضا آیینه دار مدیرکل صدا و سیمای خراسان جنوبی

۴ حوزه تولیدی برنامه های انتخابات

آیینه دار ادامه داد: اکنون در چهار حوزه تولیدی برنامه های انتخابات روی آنتن بوده و پخش می شود و در کنار آن حوزه پژوهش کار نظرسنجی و افکارسنجی را انجام می دهد.

وی افزود: امسال برای اولین بار ابرپروژه ای را رسانه ملی بعد ازسیاست های کلی انتخابات که توسط رهبری ابلاغ شد و قانون انتخابات مجلس و آیین نامه اجرایی که اصلاحاتی امسال در آن صورت گرفته و ابلاع شد، آغاز کرد.

مدیرکل صدا و سیمای خراسان جنوبی اضافه کرد: با اجرای این پروژه بزرگ رسانه ملی می‌توانست برای انتخابات مجلس همانند مجلس خبرگان رهبری و رئیس جمهوری ورود کرده و کار تبلیغات را برای کاندیداها انجام دهد.

آیینه دار افزود: در خراسان جنوبی ۴ حوزه انتخابیه وجود دارد، لذا باید بستر جدیدی تعریف می شد که برای هر حوزه یک کانال و یا شبکه تهیه می شد و کار در این بخش سخت تر بود نسبت به شبکه های استانی که در گذشته تاسیس شده بود.

وی ادامه داد: شبکه هایی که تأسیس می شدند در برخی از مناطق قابل دریافت و در برخی دیگر غیرقابل دریافت بودند و این موضوع کار را سخت می کرد اما خوشبختانه طبق جدول زمان بندی کارهای عملیاتی آن انجام شد.

راه اندازی ۴ شبکه انتخابات

مدیرکل صدا و سیمای خراسان جنوبی بیان کرد: نیاز به خرید و انتقال تجهیزات فنی پیشرفته ای بود که در سراسر کشور با همت و تلاش همه بخش های صدا و سیما این کارها انجام شد و این شبکه ها وارد مدار گشت که طبق زمان بندی در خراسان جنوبی دو روز زودتر از جدول زمان بندی توانستیم این شبکه ها را روی آنتن ببریم و در سی دی ماه ۱۴۰۲ با حضور مسوولان استان و معاون امور استان های صدا و سیما به شکل رسمی این شبکه ها در استان افتتاح شد تا مردم در جای جای استان شبکه های مختص منطقه خود را رصد کنند.
آیینه دار گفت: یک کانال تلویزیونی ویژه حوزه انتخابیه بیرجند، خوسف و درمیان، یک کانال ویژه شهرستان های نهبندان و سربیشه، یک شبکه ویژه شهرستان های فردوس، طبس، بشرویه و سرایان و یک شبکه ویژه شهرستان های قاینات و زیرکوه در استان راه اندازی شده است.

وی با اشاره به اینکه این شبکه ها برای تبلیغات نامزدهای انتخاباتی فعال شده و مدتی را نیاز داریم تا این شبکه ها روی آنتن باشد و برنامه پخش کند و حوزه پخش تولید و حوزه فنی کارهای تست خود را انجام دهند، یادآور شد: هر شبکه ساز و کارهای خاص خود را دارد و بایستی به تدریج این شبکه ها به قواره خاص خود برسد و تا وقتی به بلوغ به پختگی رسید در هفته منتهی به انتخابات تبلیغات را به آن اضافه کنیم که آن پخش برنامه های تبلیغاتی کاندیداها است.

مدیرکل صدا و سیمای خراسان جنوبی با بیان اینکه در برخی از مناطق مرزی ما بین حوزه های انتخابیه شاید فرکانس و امواج حوزه انتخابیه همجوار خود را نیز دریافت کنند، اضافه کرد: برای دسترسی به این کانال ها در برخی از تلویزیون ها نیاز به جستجوی مجدد کانال وجود دارد.

آیینه دار تصریح کرد: برخی از گیرنده ها خودشان قابلیت بروزرسانی به طور آتومات را دارند ولی برخی دیگر باید کانال یابی مجدد شوند، این شبکه ها بعد از شبکه خاوران تحت عنوان انتخاب وجود دارد و در لیست شبکه ها بوده و قابل دریافت است.

وی با اشاره به اینکه اکنون حدود ۸۰ درصد از مکان هایی که در استان شبکه های رادیویی و تلویزیونی به صورت دیجیتال وجود دارد می توانند  این شبکه ها را دریافت کنند، افزود: دو درصد عموماً مناطق روستایی و کوچک هستند که ۸۰ درصد از ۹۸ درصد استان این شبکه ها را دریافت می کنند.

مدیرکل صدا و سیمای خراسان جنوبی ادامه داد: این شبکه ها در تمام نقاط شهری استان قابل دریافت بوده و در دو شهر بشرویه و دیهوک سطح گستردگی و پوشش صدا و سیما کمتر بوده که طی چند روز آینده مرتفع و مانند دیگر شهرستان درصد پوشش به سطح ایده آل می سد.

آیینه دار این پروژه که توسط صدا وسیما انجام شده را در دنیا بی سابقه دانست و یادآور شد: ۲۰۰ شبکه در سراسر کشور و در استان ۴ شبکه در یک بازه سه ماهه کارهای آن انجام گرفت که کار بی سابقه و بی نظیری است.

وی گفت: به تدریج برنامه های انتخاباتی در شبکه ها اضافه خواهد شد و به مباحث انتخابات بیشتر ورود پیدا می کنیم.

مدیرکل صدا و سیمای خراسان جنوبی تصریح کرد: برای محتوا شهرستان ها خودشان می‌توانند پیشنهاد کنند و اگر برنامه ای تولید شده و قابلیت پخش داشته باشد می‌توانند برای اداره کل صدا و سیمای استان ارسال کنند.

آیینه دار بیان داشت: قرار بوده که کاندیداها در سایتی که صدا و سیما و ستاد انتخابات کشور طراحی کرده بود وارد شده و ثبت نام کنند که اعلام آمادگی داشته باشند بنابراین ساز و کار آن توسط سازمان صدا و سیما تعریف و آیین نامه ابلاغیه آن مصوب و ابلاغ شد.

راه اندازی شبکه انتخابات در خراسان جنوبی

 

ثبت نام ۷۴ داوطلب مجلس در شبکه انتخابات

به گفته وی در استان کار ثبت نام انجام شده و تا آخرین آماری که از این سامانه استخراج شده از افرادی که ثبت نام و اعلام آمادگی کرده بودند ۲۴ نفر در حوزه بیرجند درمیان و خوسف، ۲۶ نفر در حوزه فردوس سرایان، بشرویه و طبس، ۱۶ نفر در حوزه قاین و زیرکوه و ۸ نفر در حوزه نهبندان و سربیشه ثبت نام کرده اند.

وی ادامه داد: این افراد در واقع تعداد افرادی هستند که اعلام آمادگی کرده اند که برنامه تبلیغاتی را برای پخش به صدا و سیما بفرستند.

مدیرکل صدا و سیمای خراسان جنوبی متذکر شد: در مورد افرادی که نتوانسته اند در سامانه ثبت نام کنند باید بگوییم هنوز تمدیدی صورت نگرفته ولی درخواست داده شده چون هنوز متقاضیانی وجود دارد.

آیینه دار یادآور شد: برای اینکه فضای بیشتری برای شناخت بهتر مردم از کاندیداها ایجاد شود، یکی از فضاهایی که در انتخابات گذشته ریاست جمهوری جواب داد حوزه مناظرات بود که این موضوع به سبد رسانه وارد شده است.

وی ادامه داد: آیین نامه مقدماتی برای این امر طراحی شد و دعوت از افراد داوطلبان صورت گرفته و ثبت نام از این افراد طی چند روز آینده اعلام می شوند تا آنهایی که علاقه به مناظره دارند شرکت کنند.

مدیرکل صدا و سیمای خراسان جنوبی بیان داشت: مناظره با کاندیداها ضبطی بوده و پولی برای آن مجدد دریافت نمی شود و در کانال حوزه انتخابیه خود شهرستان ها پخش خواهد شد.

آیینه دار با بیان اینکه نباید از انتخابات مجلس خبرگان رهبری بگذریم، اضافه کرد: تبلیغات و تولید محتوا مربوط به این انتخابات نیز با رسانه ملی و صدا و سیما است.

وی خاطرنشان کرد: تولید و پخش در مورد انتخابات خبرگان رهبری کلاً در اختیار صدا و سیما بوده و شبکه خاوران به موازت این چهار شبکه تبلیغات مجلس خبرگان را انجام خواهد داد.

پایان پیام/۶۹۰۲۷

منبع: فارس
شناسه خبر: 1657577

مهمترین اخبار ایران و جهان: