نیوز سیتی!
21 مرداد 1402 - 18:45

اجرای ۴۰۰ موردبازرسی ماهیانه توسط مهندسان نظام مهندسی استان مرکزی

اراک- رئیس نظام مهندسی ساختمان استان مرکزی از اجرای ۴۰۰ مورد بازرسی ماهیانه توسط مهندسان نظام مهندسی استان مرکزی خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا حبیبی ظهر شنبه در نشست با خبرنگاران در اراک اظهار داشت: نظارت بر ساخت و سازها در استان مرکزی بویژه در شهر اراک به شکل بنیادی فرهنگ‌سازی شده و کنترل‌ها در ساخت و سازها در این استان زیاد است و این امر باعث شده تا با تخلف خاصی در این حوزه روبرو نباشیم.

رئیس نظام مهندسی ساختمان استان مرکزی با اشاره به اینکه نظارت‌ها از زمان بتٌن‌ریزی تا جزئیات مختلف ساختمان انجام می‌شود، گفت: عملکرد مهندسان این مجموعه در طول هر ماه به طور متوسط بیش از ۴۰۰ مورد بازرسی می‌شوند.

وی با بیان اینکه رفع مشکلات جامعه مهندسان در زمینه اشتغال مناسب و بیمه با جدیت دنبال می‌شود، افزود: یکی از مباحث مهم مغفول مانده، مبحث ۲۲ مقررات ساختمان است که بحث قانونی دارد و امید است به زودی اجرایی شود.

حبیبی یکی از اهداف و برنامه‌های مهم در هیأت مدیره را اصلاح نرم افزار اتوماسیون سیستم سازمان نظام مهندسی خواند و گفت: قطعاً از این طریق نقشه‌های کاغذی حذف می‌شود و تحقق این مهم موجب می‌شود تا فرایند تأیید و ارسال نقشه‌ها توسط اتوماسیون انجام شود و در این راستا کمک و همراهی شهرداری نیاز است.

وی یکی از اتفاقات خوب را الزام مجری برای همه ساختمان‌ها دانست و گفت: این مهم باعث می‌شود تا ساخت و سازها توسط افراد ذیصلاح صورت گیرد.

رئیس نظام مهندسی ساختمان استان مرکزی با تأکید بر اینکه استفاده از مصالح استاندارد در ساخت و سازها در دستور کار جدی قرار دارد، گفت: در این راستا ابتدا استفاده از میلگرد و بتن استاندارد در برنامه است و به تدریج سایر مصالح نیز اضافه می‌شود.

جامعه مهندسی استان مرکزی ۶ هزار و ۴۶۰ نفر است

وی با اشاره به اینکه جامعه مهندسی این استان ۶ هزار و ۴۶۰ نفر است که از این تعداد چهار هزار و ۴۷۳ نفر دارای پروانه و یک‌هزار و ۹۸۷ نفر بدون پروانه است، گفت: تعرفه مهندسی امسال نسبت به سال قبل از وضعیت بهتری برخوردار است اما هنوز فاصله با مطلوب زیاد است.

حبیبی با بیان اینکه نماهای رومی بسیار سنگین است و اتصالات سازه‌ای آن درست نیست و نظام مهندسی با اجرای آن مخالف است، گفت: علاوه بر خطرات زیاد اجرای نماهای رومی و احتمال ریزش آنها در زمان زلزله و سایر مواقع، منابع و معادن طبیعی کشور نیز هدر می‌رود که نیاز است فرهنگ‌سازی لازم در این خصوص صورت گیرد.

وی در خصوص تاب‌آوری ساختمان‌ها بیان کرد: مقررات ملی ساختمان از اواخر دهه ۷۰ مورد توجه جدی بوده و تاکنون خیلی توسعه یافته است.

رئیس نظام مهندسی ساختمان استان مرکزی با اشاره به اینکه یکی از موضوعات مهم در مقررات ملی ساختمان، مقاومت خاک است که این مهم در بیشتر نقاط اراک وجود دارد، گفت: تاکنون اتفاقاتی که در شهرهای دیگر هنگام تخریب و گودبرداری رخ داده، در اراک صورت نگرفته است.

وی خاطر نشان کرد: ضریب زلزله در اراک ۲۵ صدم است که نشانگر خطر نسبی متوسط است و بیشتر شهرهای استان به جز ساوه و زرندیه این وضعیت را دارد، البته در این ۲ شهر نیز مقداری از خطر نسبی بالاتر است.

منبع: مهر
شناسه خبر: 1438654

مهمترین اخبار ایران و جهان: