نیوز سیتی!
09 مرداد 1402 - 14:38

نگرانی محافل صهیونیستی از اقدام حساب نشده نتانیاهو برای عادی‌سازی روابط با عربستان

نهادهای امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی از موافقت احتمالی بنیامین نتانیاهو درباره هسته‌ای شدن عربستان سعودی در ازای عادی سازی روابط با تل‌آویو هراس دارند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه صهیونیستی « یدیعوت آحارانوت» امروز در گزارشی  نوشت که مسئولان  امنیتی و نظامی اسرائیلی بیم دارند که « بنیامین نتانیاهو » نخست وزیر رژیم صهیونیستی  با درخواست عربستان سعودی  در زمینه ایجاد نیروگاه هسته‌ای در ازای عادی سازی روابط با تل‌آویو موافقت کند.

این روزنامه صهیونیستی اعلام کرد :«مقامات عربستان سعودی عادی‌سازی روابط با تل‌آویو را مشروط به ایجاد تاسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای برای غنی‌سازی اورانیوم می‌دانند و این درحالی است که مسئولان نظامی اسرائیل  درباره سوء استفاده  ریاض از این توافق در راستای اهداف نظامی نگران هستند».

بر اساس گزارش این روزنامه صهیونیستی ، ایجاد روابط دیپلماتیک میان ریاض و تل‌آویو که در آینده نیز محتمل به نظر می‌رسد، می‌تواند چهره خاورمیانه را تغییر دهد.

پیش از این نیز روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» اعلام کرد که « جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا مشاور ارشد خود را برای مذاکره با « محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی درخصوص عادی‌سازی روابط با اسرائیل به عربستان فرستاده است.

این روزنامه تاکید کرد: « پیوستن عربستان سعودی به توافق عادی‌سازی روابط با اسرائیل ، به عنوان ثروتمندترین کشور عربی، شکل منطقه را تغییر می‌دهد . اما میانجیگری در چنین توافقی بسیار سنگین است؛ زیرا عربستان گفته است تا زمانی که مناقشه میان اسرائیل و فلسطین حل نشود، اسرائیل را به رسمیت نمی شناسد».

بر اساس این گزارش سفر«جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا  پس از سفر «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا به عربستان سعودی در ماه گذشته با هدف عادی‌سازی روابط بین اسرائیل و عربستان سعودی بود.

نشریه آمریکایی «نشنال اینترست» نیز در گزارشی اعلام کرد که آمریکا عربستان سعودی را برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل (رژیم صهیونیستی) تحت فشار قرار داده است.

بر اساس این گزارش، دولت بایدن در حال حاضر با تلاش‌های مخفیانه خود سعی دارد تا نقش میانجی را میان عربستان سعودی و اسرائیل (رژیم صهیونیستی) ایفا کند؛ اما سعودی‌ها همچنان شروطی از جمله امضای پیمان حمایت امنیتی با آمریکا، تسهیل دستیابی عربستان سعودی به سلاح‌های آمریکایی و همکاری هسته‌ای میان این کشور و واشنگتن را برای این اقدام اعلام کرده‌اند.

نیویورک تایمز نیز  اعلام کرد که یکی از خواسته‌های عربستان سعودی برای عادی‌سازی روابط ارائه «امتیازات قابل‌توجه» به فلسطینیان است.رژیم صهیونیستی دریافته است که عربستان سعودی به وعده نتانیاهو مبنی بر عدم الحاق کرانه باختری قانع نخواهد بود و خواستار اقدامات عملی و واقعی در این زمینه است.

در ادامه این گزارش آمده است که تردیدهایی درمورد تأیید چنین اقدامات عملی واقعی توسط اعضای کابینه نتانیاهو وجود دارد.

اخیراً روزنامه فرامنطقه‌ای رأی الیوم در گزارشی به عاد‌ی‌سازی روابط عربستان و رژیم صهیونیستی و آرزوی دست نیافتنی  نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی  در این زمینه پرداخت و نوشت: عادی‌سازی روابط بین رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی هنوز بسیار بعید است و فشارهایی که تل‌آویو و آمریکا به رهبری «جو بایدن» بر ریاض وارد کرده‌اند، تاکنون نتیجه‌ای نداده است. محافل صهیونیستی اعلام کرده‌اند شرایطی که عربستان سعودی برای عادی‌سازی روابط وضع کرده، مانع پیشرفت و هموار شدن راه برای سازش با تل‌آویو شده است.

به گفته تحلیلگران، عادی‌سازی روابط بین عربستان و رژیم اسرائیل اجتناب ناپذیر است؛ با این حال، ریاض مترصد اوضاع بوده تا در صورت کنار رفتن موانع و ایجاد شرایط به این اقدام دست بزند؛ اگرچه مواضع اصولی ادعایی خود در قبال مسئله فلسطین را زیر پا بگذارد.

روزنامه صهیونیستی «اسرائیل هیوم» نیز اعلام کرد که بسیاری از سعودی‌ها معتقدند که عادی‌سازی روابط با اسرائیل در سیر نزولی قرار دارد و این بدان معناست که اکثر سعودی‌ها عادی‌سازی روابط با اسرائیل را به طور کامل و همچنین همکاری با اسرائیل علیه ایران را رد می‌کنند.

اخیراً سازمان پخش رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی (کان) در گزارشی اعلام کرد که بعید است مسئولان اسرائیلی بتوانند عربستان سعودی را در سال 2023 برای عادی‌سازی روابط با تل‌آویو متقاعد کنند.

مسئولان صهیونیستی از جمله بنیامین نتانیاهو بارها از عادی‌سازی قریب‌الوقوع روابط با عربستان سعودی تحت نظارت آمریکا صحبت کرده‌اند.

با این حال با وجود همه تلاش‌های مسئولان آمریکایی، عربستان هنوز حاضر به برقراری روابط رسمی با اسرائیل نشده است.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم
شناسه خبر: 1420010

مهمترین اخبار ایران و جهان: