نیوز سیتی!
01 بهمن 1401 - 10:57

تحولات اوکراین| بایدن: کی‌یف تمام کمک‌های نظامی لازم را از غرب دریافت خواهد کرد

وعده واشنگتن به کی‌یف درباره دریافت تمام کمک‌های نظامی لازم، مخالفت بلینکن با وجود شکاف در ائتلاف غربی، اعتراف کاخ سفید به پیشرفت روسیه در برخی مناطق نبرد و مشارکت ناتو و آمریکا در جنایات علیه مردم دونباس، از مهمترین رویدادهای پیرامون جنک هستند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،  روز جمعه، 20 ژانویه، نشست گروه تماس در مورد حمایت از اوکراین، به ابتکارعمل واشنگتن و در سطح وزرای دفاع کشورهای غربی در پایگاه هوایی رامشتاین آمریکا در خاک آلمان برگزار شد. 

 آرویداس آنوسوسکاس، وزیر دفاع لیتوانی پیش از این مدعی شده بود که در نتیجه این نشست، شرکت کنندگان انتقال صدها تانک لئوپارد-2 به اوکراین را اعلام خواهند کرد، ولی چنین نشد. بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان اعلام کرد که کشورهای شرکت کننده در نشست درباره انتقال این نوع تانک به اوکراین تصمیمی نگرفتند. وی یادآور شد که دیدگاه‌های متحدان در مورد تامین تانک‌های مورد نیاز کی‌یف متفاوت است و اطمینان داد که آلمان تنها مخالف ارسال چنین تجهیزات نظامی نیست.

به گفته وی، بسیاری ازطرفین در مذاکرات رامشتاین بر این عقیده هستندکه مزایا و معایب این اقدام باید به دقت سنجیده شود. و این به ویژه، موضع گیری دولت آلمان است.

این در حالی است که ماریوش بلاشاک، وزیر دفاع ملی لهستان یادآور شد که امکان انتقال تانک‌ها به کی‌یف همچنان وجود دارد. وی گفت که وزیر دفاع آلمان، که تامین این ماشین نظامی تا حد زیادی به وی وابسته است، تنها برای دومین روز است که انجام وظیفه خود را شروع کرده است.

علاوه بر این، لوید آستین، رئیس پنتاگون نیز تاکید کرد که در حال حاضر صحبت در مورد نیاز به تامین برخی تسلیحات خاص به اوکراین اشتباه است. به گفته وی، با توجه به اظهارات شنیده شده از سوی برلین، واشنگتن چیزی برای اعلام درباره تامین تانک‌های آبرامز خود ندارد. وی در عین حال یادآور شد که کشورهای غربی انواع دیگر خودروهای زرهی را در اختیار کی‌یف قرار خواهند داد.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز سیصد و سی‌ و دوم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

آمریکا و متحدانش توافق کردند که دو سقف قیمتی برای محصولات نفتی روسیه وضع کنند

گروه 7، اتحادیه اروپا و استرالیا بعنوان حامیان اصلی محدود کردن قیمت منابع صادراتی از روسیه موافقت کردند که سقف قیمت نفت روسیه را بسته به دو بخش از فرآورده های آن تقسیم کنند. این موضوع بامداد امروز، شنبه، از سوی وزارت خزانه داری آمریکا اعلام شد. این موضوع در یک نشست مجازی بین آدوال آدیمو، معاون وزیر خزانه داری ایالات متحده و همتایان اروپایی و استرالیایی مورد بحث قرار گرفت.

در این سند که پس از این مذاکرات منتشر شد، آمده است: «معاونان وزیران با این رویکرد در مورد محصولات فرآوری شده موافقت کردند که علاوه بر سقف قیمت نفت خام، دو سقف جداگانه نیز برای محصولات نفتی روسیه در نظر گرفته شود.» 

طبق اطلاعات وزارت خزانه داری آمریکا، در این نشست پیشنهاد شد یک محدودیت برای محصولاتی که معمولاً با قیمت بالاتری نسبت به نفت خام (مانند دیزل یا بنزین) معامله می‌شوند و محدودیتی نیز برای محصولاتی که با تخفیف معامله می‌شوند، مانند نفت ویژه گرمایش تعیین شود.

پیش از این، در اواسط ماه ژانویه، از جود برنامه ای برای تعیین سقف دو برابری قیمت برای محصولات نفتی روسیه گزارش شده بود.

بایدن به اوکراین قول داد: کی‌یف تمام کمک‌های نظامی لازم را از غرب دریافت خواهد کرد

جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده در بیانیه‌ای که شب گذشته، جمعه صادر کرد، اطمینان داد که نیروهای مسلح اوکراین تمام کمک های نظامی لازم را دریافت خواهند کرد.

رهبر آمریکا تاکید کرد: «اوکراین تمام کمک های مورد نیاز خود را دریافت خواهد کرد.» وی بدین ترتیب به سوالی در مورد احتمال تحویل تانک های مدرن غربی به اوکراین پاسخ داد، بدون اینکه به نگرش خود نسبت به عدم انتقال احتمالی تانک های آلمانی به کی‌یف اشاره کند.

اوایل روز جمعه مشخص شد که در نشست گروه تماس در پایگاه هوایی رامشتاین، تصمیمی در مورد تامین تانک لئوپارد- 2 به اوکراین گرفته نشده است.

مخالفت بلینکن با وجود شکاف در ائتلاف غربی بر سر اوکراین 

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا شب گذشته، جمعه، برخی اظهارات شنیده شده درباره ایجاد شکاف در ائتلاف کشورهای حامی اوکراین را بسیار زود هنگام ارزیابی کرد.

وی در سخنرانی خود در دانشگاه شیکاگو تاکید کرد که اتحاد غرب در این موضوع در حال قوی‌تر شدن است و هیچ دلیلی برای بروز بحران داخلی در این ائتلاف وجود ندارد.

وزیر امور خارجه همچنین درباره نگرش قانونگذاران آمریکایی به تقویت بیشتر توان نظامی کی‌یف اظهار نظر کرد. به گفته بلینکن، هر دو حزب موافق هستند که این اقدامات قابل توجیه هستند.

در پایان، بلینکن بر لزوم تامین تسلیحات اوکراینی که واقعاً قادر به تقویت پتانسیل دفاعی این کشور هستند، تاکید کرد.

نماینده روسیه از سازمان ملل خواست که واقع بین و مستقل باشد

دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمان ملل شب گذشته در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد که مقامات مسکو در تماس با دبیرکل سازمان ملل، آنتونیو گوترش، بر لزوم واقع بینی و استقلال کار این سازمان تاکید می کنند. 

این دیپلمات روس در مصاحبه با شبکه تلویزیونی راسیا-24 تاکید کرد: «علیرغم اینکه نفوذ غرب در سازمان ملل در همه سطوح بسیار زیاد است، این سازمان سعی می کند تا جایی که ممکن است واقع بین باشد. ما فعالانه با دبیرکل کار می کنیم، اما با این وجود او باید در ارزیابی های خود مستقل و بی طرف باشد. متاسفانه این مسئله همیشه اتفاق نمی افتد و ما مستقیماً به او گوشزد می دهیم.»

به گفته پولیانسکی، وجود سازمان ملل همچنان مهم است و باید نقش مرکزی در تصمیم گیریهای جهانی را ایفا کند.

نارضایتی مقامات کی‌یف از نشست شورای امنیت درباره وضعیت کلیساهای ارتدکس اوکراین 

دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، در بخش دیگری از این مصاحبه گفت که نشست شورای امنیت در مورد آزار و اذیت کلیسای ارتدکس اوکراین  آشکارا به مذاق مقامات کی‌یف خوش نیامده است.  به گفته وی، در عین حال بسیاری از افراد شروع به تعجب کرده‌اند که واقعاً در اوکراین چه می‌گذرد.

پولیانسکی افزود: نماینده اوکراین گفته که "هیچ کس درخواست این نشست را نکرده و کلیسای ارتدکس اوکراین نیازی به حمایت روسیه ندارد".  با این حال، نمایندگی دائمی فدراسیون روسیه شرایطی که کلیسای ارتدکس اوکراین تحت آن مجبور به ادامه موجودیت است را تشریح کرده و ما می بینیم که پاسخ های زیادی به این نشست وجود دارد، افرادی هستند که در مورد آنچه واقعاً در اوکراین اتفاق می افتد سؤال می کنند و اینکه چرا به ناگهان مبارزه با کلیسای ارتدکس در این کشور ضروری شده است.

پیش از این، هفته گذشته، 17 ژانویه، در نشست ویژه شورای امنیت سازمان ملل، به ابتکارعمل روسیه، موضوع اعمال فشار کی‌یف بر کلیسای ارتدکس اوکراین مورد بررسی قرار گرفت.

آمریکا یک تاجر روس را به دور زدن تحریم‌ها متهم کرد

وزارت دادگستری آمریکا ولادیسلاو اوسیپوف، تاجری با تابعیت روسیه را به دور زدن تحریم های ضدروسی و پولشویی متهم کرده است.  لازم به ذکر است که اتهامات مشابهی علیه ریچارد مسترز، شهروند انگلیسی نیز مطرح شده است.

طبق این اطلاعات، علاوه بر این، واشنگتن از مقامات اسپانیایی خواسته است تا این تاجر روس را به منظور استرداد به ایالات متحده دستگیر کنند. حکم بازداشت اوسیپوف از قبل صادر شده است.

ژنرال میلی: درگیری در اوکراین بر سر میز مذاکره پایان خواهد یافت

ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایالات متحده شب گذشته، جمعه، ابراز عقیده کرد که درگیری نظامی در اوکراین در نهایت باید با انجام مذاکرات بین کی‌یف و مسکو پایان یابد. 

این مقام نظامی آمریکایی در جریان نشست گروه تماس برای حمایت از اوکراین در پایگاه هوایی رامشتاین آلمان گفت: این خصومت‌ها، مانند بسیاری مناقشات نظامی دیگر، باید در نهایت با دست یابی به توافقی از طریق مذاکره پایان یابد. وقت آن رسیده که روس ها و اوکراینی ها بر سر میز مذاکره بنشینند.

مایلی افزود، به عقیده وی، در سال جاری بیرون راندن نیروهای روسیه از سراسر خاک اوکراین بسیار دشوار خواهد بود.

اعتراف کاخ سفید به پیشرفت روسیه در مناطق سوله‌دار و آرتیموفسک 

جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید، اذعان کرد که نیروهای مسلح روسیه در مناطق مسکونی آرتیموفسک (نام اوکراینی - باخموت) و سوله‌دار پیشرفت قابل توجهی کرده و  پیشروی کردند. هر دو این دو شهر در سرزمین دونتسک واقع شده اند.

وی شب گذشته در یک نشست خبری گفت: "من همانطور که قبلاً گفته ام، باز هم می گویم که آنها (روسها) در هر دو این مناطق پیشرفت تدریجی داشتند."

کربی افزود که ایالات متحده همچنان وضعیت این شهرها را بحث برانگیز ارزیابی می کند زیرا به عقیده واشنگتن، موفقیت ارتش روسیه در آنجا با "هزینه گزافی" برایشان به دست آمده است. ئوی در عین حال مدعی شد که وضعیت در آرتیموفسک و سوله‌دار پویایی وضعیت کلی در جبهه نبرد را تغییر نداده و شکستی را برای اوکراینی ها به همراه نخواهد داشت.

انتقاد رئیس جمهوری مجارستان از زلنسکی به دلیل قانون اقلیت‌های ملی در اوکراین

کاتالین نواک، رئیس‌ جمهوری مجارستان شب گذشته، جمعه، در یک کنفرانس مطبوعاتی با زوران میلانوویچ، رئیس جمهوری کرواسی یادآور شد که ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین نامه‌ای که اوی دیدگاه وی درباره قانون جدید مصوبه در اوکراین درباره اقلیت‌های ملی، که به‌ویژه به وضعیت مجارها در مناطق غربی این کشور مربوط می‌شود، را بی‌پاسخ گذاشته است.

به گفته وی، در حال حاضر 150 هزار مجارستانی در برخی مناطق غربی اوکراین زندگی می کنند که اکنون به دلیل قانون تصویب شده توسط زلنسکی، حقوق و آزادی آنها به شدت محدود شده است. به گفته وی، وی این موضوع را در سفر اخیر به کی‌یف و مناطق غربی اوکراین مطرح کرده و پیامی را برای شخص رئیس جمهور اوکراین ارسال کرده که در آن دیدگاه خود در این خصوص را واضح بیان کرد.

وی افزود: «ولی هنوز پاسخی به این نامه داده نشده است، این مشکل فقط در مورد مجارهای ساکن اوکراین نیست، نه تنها در مورد اقلیت مجارستانی، بلکه در مورد نمایندگان اقلیت های رومانیایی، بلغارستانی و یونانی است که آنها نیز از قانون جدید اقلیت ها و عواقب آن رنج می برند.»

پنتاگون خواستار عدم تمرکز بر موضوع عدم ارسال تانک به اوکراین شد

لوید آستین، رئیس پنتاگون معتقد است که در حال حاضر صحبت در مورد نیاز به تامین برخی سلاح های خاص به اوکراین، از جمله تانک، اشتباه است. وی در یک کنفرانس مطبوعاتی در آلمان در پاسخ به سوالی در مورد مواضع آلمان که در حال حاضر اجازه عرضه تانک های لئوپارد 2 به اوکراین را نمی دهد، گفت: ما نباید فقط در مورد نوع خاصی از تسلیحات صحبت کنیم. این برخورد اشتباه است.

آستین تاکید کرد که با توجه به اظهارات برلین، واشنگتن چیزی برای اعلام در مورد تامین تانک های M1 Abrams خود به اوکراین ندارد. وی در عین حال یادآور شد که کشورهای غربی انواع دیگر خودروهای زرهی را به کی‌یف ارائه خواهند کرد.

در جمع بندی، رئیس پنتاگون یادآور شد که آلمان، علیرغم مواضع خود در مورد تانک، کمک قابل توجهی به اوکراین ارائه کرده است.

پنتاگون قول داد که سرعت کمک‌های نظامی به کی‌یف را کاهش ندهد

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا روز جمعه اعلام کرد که غرب در "مرحله تعیین کننده" درگیریهای نظامی در اوکراین، سرعت کمک های نظامی خود به کی‌یف را کاهش نخواهد داد. به گفته وی، گروه تماس کند نخواهد شد.

 آستین تاکید کرد: همانطور که [رئیس جمهور ایالات متحده] جو بایدن گفت، این یک لحظه تعیین کننده برای کل جهان است و این یک لحظه تعیین کننده برای تلاش اوکراین در راستای دفاع از کشور خود است.

رئیس پنتاگون مدعی شد که کمک های نظامی کنونی غرب برای کمک به کی‌یف برای انجام «عملیات تهاجمی موفق در سطح تاکتیکی و عملیاتی» طراحی شده است.

انگلیس به کشورهایی پیوسته است که خواستار «تشکیل دادگاه» علیه روسیه هستند

جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه انگلستان روز جمعه اعلام کرد که انگلیس به کشورهایی پیوسته است که خواهان «تشکیل دادگاه» علیه روسیه هستند و قصد دارد در آنجا نقش رهبری را ایفا کند. 

وی در بیانیه‌ای که در سایت رسمی دولت انگلیس منتشر شده، اعلام کرد: «به همراه سایر شرکای بین‌المللی که از سوی اوکراین دعوت شده‌اند، انگلیس به نحوه تعیین جنایات تجاوز نظامی روسیه به اوکراین شکل خواهد داد.»

وزیر خارجه پیشنهاد کرد که دادگاه کی‌یفری بین‌المللی (ICC) در این تحقیقات مشارکت داشته باشد و یادآوری می‌کند که در مارس سال 2022، انگلیس "تلاش‌ها" را برای انتقال اطلاعات در مورد وضعیت اوکراین به دیوان بین‌المللی کی‌یفری، که اکنون از 42 کشور دیگر حمایت کرده است، رهبری کرد.

هشدار روسیه به تشدید وخامت اوضاع در صورت افزایش عرضه تسلیحات به اوکراین 

ماریا زاخارووا، سخنگوی رسمی وزارت خارجه روسیه، روز جمعه اعلام کرد که افزایش ارسال تسلیحات نظامی به اوکراین که در نشست گروه تماس حامیان اوکراین در رامشتاین مورد بحث قرار گرفت، تنها به تشدید خطرناک و افزایش تلفات در این کشور منجر خواهد شد.

زاخارووا در بیانیه‌ای در وب‌سایت این وزارتخانه گفت: ما همه این‌ اقدامات را تحریکات آشکار غرب و افزایش خطرات در درگیری کنونی می‌دانیم که به ناچار منجر به افزایش تلفات و وخامت بیشتر اوضاع و خطرات آن خواهد شد.

به گفته وی، خاک اوکراین به یک مرکز آموزشی برای ایالات متحده و متحدانش تبدیل شده که سلاح های خود را در آنجا آزمایش می کنند و این مردم غیرنظامی اوکراین هستند که از این سیاست خصمانه غرب رنج می برند.

وعده اردوغان به زلنسکی: همچنان آماده میانجیگری بین روسیه و اوکراین هستم

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه آمادگی خود برای میانجیگری در مذاکرات روسیه و اوکراین برای برقراری صلح پایدار بین طرفین را بار دیگر مورد تایید قرار داد. وی این موضوع را در جریان گفتگو تلفنی روز جمعه خود با ولادیمیر زلنسکی، همتای اوکراینی خود بیان کرد.

دفتر رهبر ترکیه پس از این مذاکرات به خبرنگاران اعلام کرد: «رئیس جمهور اردوغان بار دیگر آمادگی خود برای مشارکت دیپلماتیک مهم در توقف درگیری نظامی و  برقراری صلح پایدار بین روسیه و اوکراین ابراز کرد.»

اردوغان بارها اعلام کرده است که آماده میانجیگری در مذاکرات روسیه و اوکراین است. وی در اواسط ماه ژانویه نیز با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه گفتگوی تلفنی انجام داد، که در طی آن، آنها از جمله در مورد وضعیت اطراف اوکراین بحث کردند. 

لاوروف توجه رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ را به جنایات جنگی کی‌یف جلب کرد

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در گفتگو با میرجانا اسپولیاریچ، رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ (ICRC) توجه وی را به حقایق جنایات جنگی توسط نیروهای مسلح اوکراین علیه اسرای جنگی روسی جلب کرد.

این مسئله  روز جمعه توسط سرویس مطبوعاتی وزارت امور خارجه گزارش شده است. طبق این اطلاعات،  لاوروف به ویژه به موارد شکنجه و سایر جنایات مرتکب شده توسط طرف اوکراینی علیه نظامیان اسیر روسی اشاره کرد. وزیر امور خارجه گفت: «ما از کمیته بین‌المللی صلیب سرخ انتظار داریم بازدید از روس‌های بازداشت شده را افزایش دهد و بر رعایت حقوق آنها نظارت کامل داشته باشد».

لاوروف در این گفتگو همچنین موضوع نقض قوانین بشردوستانه توسط نیروهای مسلح اوکراین در برخورد با مردم غیرنظامی دونباس را مطرح کرد. وی به گلوله باران تاسیسات غیرنظامی و مناطق مسکونی، استفاده از سلاح های ممنوعه، استفاده از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی و موارد این چنینی اشاره کرد.

وزیر خارجه روسیه همچنین از کمیته بین‌المللی صلیب سرخ خواست تا با واقع بینانه و بسیار مسئولانه با طرف اوکراینی برخورد کند، همانطور که وظیفه دارد.

دیپلمات روس: ناتو و آمریکا در جنایات کی‌یف علیه مردم دونباس مشارکت دارند

واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد در نشست غیررسمی شورای امنیت سازمان جهانی درباره «فرمول آریا» در روز جمعه اعلام کرد که  کشورهای عضو ناتو و به خصوص ایالات متحده بطور عمدی در جنایات کی‌یف علیه غیرنظامیان منطقه دونباس شریک جرم می شوند. 

به گفته وی، از آنجایی که اوکراین با تسلیحات نظامی غربی که استفاده از آن با متصدیان خارجی هماهنگ شده، می جنگد، دلایل زیادی وجود دارد که باور کنیم ایالات متحده و ناتو مسئول هر حمله، از جمله به مردم غیرنظامی هستند.

نیروهای مسلح روسیه تنها به تأسیسات نظامی و انرژی اوکراین حمله می‌کنند

واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در نشست روز گذشته شورای امنیت تاکید کرد که موشک های نیروهای مسلح روسیه تنها به تاسیسات نظامی و انرژی اوکراین اصابت می کنند.

به گفته وی، کی‌یف از روی عمد و با نقض قوانین بشردوستانه بین‌المللی، سیستم های دفاع هوایی برای سرنگونی موشک‌های روسی را اغلب در نزدیکی مناطق مسکونی مستقر می کند. نبنزیا افزود: در نتیجه بخش‌هایی از موشک‌های ساقط‌ شده یا خود موشک‌های پدافند هوایی به اهداف غیرنظامی اصابت می‌کنند، بعد روسیه مسئول این حوادث معرفی می شود.

وی یادآور شد که این دقیقاً همان کاری است که طرف اوکراینی در حادثه رخ داده در شهر دنپروپتروفسک مرتکب شده است.  این نماینده دائم همچنین افزود که حملات طرف اوکراینی به شهرهای دونتسک و لوهانسک هیچ معنای نظامی ندارد، زیرا خطوط تماس از آنها بسیار دور است و این اقدام ثابت می کند آنها عمداً به دنبال کشتن مردم منطقه هستند. 

 آمریکا سیستم دفاع هوایی NASAMS را در بسته کمکی جدید به اوکراین منتقل خواهد کرد

سرویس مطبوعاتی پنتاگون روز جمعه گزارش داد که مقامات ایالات متحده قصد دارند سیستم های دفاع هوایی (NASAMS) را به عنوان بخشی از بسته کمکی جدید به اوکراین منتقل کنند.  

این آژانس پس از نشست گروه تماس برای کمک به اوکراین که در پایگاه هوایی رامشتاین در آلمان برگزار شد، اعلام کرد: «بسته جدید کمک نظامی شامل سیستم NASAMS جدید و هشت سیستم دفاع هوایی Avengers است.»

پیش از این، لوید آستین، رئیس پنتاگون گفت که درگیری در اوکراین به "نقطه اوج" رسیده است و حمایت از کی‌یف نباید کاهش یابد.

درخواست استولتنبرگ از کشورهای ناتو برای انتقال گلوله های سلاح های قدیمی به کی‌یف 

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو روز جمعه در نشست وزرای دفاع کشورهای غربی در رامشتاین اعلام کرد که کشورهای عضو ائتلاف نه تنها باید تسلیحات جدید به اوکراین منتقل کنند، بلکه باید مهمات لازم برای سلاح های قدیمی را نیز در اختیار این کشور قرار دهند.

 وی گفت: ما همچنین باید به خاطر داشته باشیم که نه تنها باید بر روی پلتفرم های جدید تمرکز کنیم، بلکه باید اطمینان حاصل کنیم که همه پلتفرم هایی که در حال حاضر وجود دارند می توانند به درستی کار کنند. ما به مهمات بیشتری نیاز داریم. به قطعات یدکی نیازمندیم. ما به تعمیر و نگهداری آنها و آموزش کار کردن با تسلیحات نیاز داریم.»

رئیس جمهوری گرجستان با از سرگیری پروازها به روسیه مخالفت کرد

سالومه زورابیشویلی، رئیس جمهوری گرجستان از پیشنهاد مطرح شده در تفلیس برای از سرگیری پروازها با کشور روسیه حمایت نکرد. او روز جمعه در یک مصاحبه تلویزیونی این موضوع را اعلام کرد.

وی تاکید کرد: به جای از سرگیری پروازها، دولت باید مراقب اعتبار کشور باشد و قاطعانه به اتهامات علیه کشور مبنی بر دور زدن تحریم‌ها از طریق گرجستان پاسخ دهد. همه اینها مستلزم رویکرد جدی دولتی و رد اتهامات است که باید قاطعانه و با ارائه واقعیات پشتیبانی شود.

یک روز قبل، راتی یوناتامیشویلی، رئیس حزب حاکم "رویای گرجستان" پیشنهاد کرده بود که تفلیس به ازسرگیری پروازها با روسیه واکنش مثبت نشان خواهد داد. به گفته وی، لغو ممنوعیت پروازها کمک بزرگی برای صدها هزار شهروند گرجستانی مقیم فدراسیون روسیه خواهد بود.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم
شناسه خبر: 987819

مهمترین اخبار ایران و جهان: